keskiviikkona, kesäkuuta 26, 2019

Helpot sitruunadonitsit

Uunissa paistettavat donitsit on supernopea tehdä, vaikka yllätysvieraiden saapuessa! Taikina vain sekoitetaan, paistetaan donitsipellillä uunissa ja donitsit koristellaan. Uunissa paistetut donitsit ovat parhaimmillaan samana päivänä syötynä.

Donitsiseinät ovat nyt tämän kesän hitti! Minunkin oli pakko napata itselle yksi.
Tarvitset donitsipellin, minulla oli käytössä kaksi eri kokoista. Donitsiseinän esillelaittoon sekä koristeluun pomadajauhetta sekä erilaisia strösseleitä, nomparelleja ja nameja. Nämä Jelly Beansit löysin laivalta.
Helpot sitruunadonitsit
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl punaista/sinistä maitoa
  • 1/2 dl juoksevaa Oivariinia
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl Dr.Oetker vaniljatahnaa
  • 1 pussi Dr.Oetker sitruunankuoriraastetta
Sekoita kulhossa ensin kaikki kuivat aineet ja lisää kananmuna, maito ja Oivariini. Sekoita taikinaksi nuolijalla.
Lapa taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin noin 2/3 asti, donitsit kohoavat uunissa. Voit voidella donitsipellin mutta itse en tehnyt niin ja hyvin irtosivat.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia mutta seuraa paistoaikaa. Kumoa donitsit ja anna jäähtyä ennen koristelua.
Jos donitsien reikä menee umpeen eli taikina kohoaa liikaa, käytä esim. isoa pyöreää tyllaa ja poista ylimääräinen keskus...ja sen keskuksen voi napata omaan suuhun 😂

Koristele donitsit dippaamalla pomadajauheesta tehtyyn (ohje purkissa) seokseen ja ripottele heti päälle koristeet. Anna jähmettyä ennen laittamista donitsiseinään.
Donitsien valmistaminen oli hauskaa puuhaa! Voisin kuvitella että ovat hitti lastenjuhlissa, koulujen/seurojen myyjäisissä perinteisten mokkapalojen rinnalla sekä hääjuhlissa. Koristeitahan voi muuttaa teeman mukaan ja myös Candy Meltsit/Deco Meltsit sopivat pomadan rinnalle, näin saat erilaista makua ja näköä.

3 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Onpa kivoja! Tuo jauheesta tehty pomada onkin mulle ihan vieras juttu. Pitää testata! Saako sitä mistä vaan kaupasta, osaatko sanoa?

Unknown kirjoitti...

Voi kuinka hieno idea ja helppo (luulen :) ) toteuttaa. Ihania!

Terhi kirjoitti...

Tita - Confetin pomade löytää Confetin myymälöistä sekä tietenkin verkkokaupasta. Muutoin ei oikein kuluttajille ole tarjolla missään.