perjantaina, heinäkuuta 12, 2019

Perinteiset grillit - mistä parhaat makkaraperunat?

On ollut ohjelmaa Grillit huurussa ja Iltapäivälehdet testanneet grillejä. No kuulkaa, niin olen minäkin!
Olen Kajaanin kasvatti ja testannut lukuisat palkinnot saaneen Mantan grillin (ei ole entisellään), Purolan grillin, Bärämätsin (ei tiedä kun Kajaaanilaiset), Autogrillin (sama)....ja mitä näitä nyt oli.
Grillisapuskaa piti saada harva se viikko. Maidon kera, eikö niin?

Mutta mitä nyt? Ei saa enää.
Harvasta paikasta hyvää. Eikä siltikään ole kuin silloin ennen. 
Olin lukioaikana töissä K-kioskissa jossa oli grilli ja tein annoksia, toinen toisensa perään. Oli ne ihanat pulleat lihapiirakat joita tuskin enää saa ja muutenkin itse tehdyt valkosipulimajoneesit sun muut. Hienoa aikaa.

Onneksi Kajaanista - tai no lähialueelta saa vielä ns. perinteisiä grilliherkkuja kuten mm. Jormuan grilliltä.

Mikä tekee makkaraperunoista makkaraperunat?
No. Ensinnäkin ranskalaiset jotka ovat poimutetut. Paistoöljy tarttuu kiinni perunan pintaan tehden perunasta rapeamman. Tikkuperunat ovat aina nou-nou.
Itse asiassa kysyn aina tilatessa että mimmoiset ranut on kyseessä.

Toinen juttu. Makkara.
Makkaran pitää olla HK:n blöö, mitkään muut lenkkimakkarat, saunamakkarat, takkalenkit ja pahimmillaan nakit ei tule kyseeseen.
Ja tätä kysyn myös aina.

Jos nämä kohtaa ei täyty, en tilaa makkaraperunoita koska ne eivät ole makkaraperunoita. Eikö niin?

Järvenpäässä avasi uusi ravintola Barot's ja he kehuivat makkaraperunoitaan. Annos oli lupaa antava, tosin aivan - aivan liian suolainen vaikka suolan ystävä olenkin. Lisäksi se että kaikki lisukkeet olisi tulleet valmiina mutta valitsin erikseen...majot erikseen kupissa?
Tykkäsin, ehkä,  vaan en ole käynyt toisten. Ehkä grilliruoalla läheminen hifistelemään ei toimi?

Tällä hetkellä parhaat makkarapotut, kuten ite sanon, saan omasta keittiöstä. Uuniin grillivastus jonne ensin ranut ja aika lailla perään HK:n blöön palaset. Kunnon sekoitusta välillä että tulee sitä grillipintaa eli ei siis uppopaistoa.
Ja kiinankaalia. Se kuuluu makkaraperunoihin!

Omat mausteet muutoin.

Tuusulassa suosittelen Sahankulman kupeessa uutta Food Tripper Grilliä. Saat ihania hamppareita, porilaisia ja lihiksiä iloisen emännän tekemänä.  Ei vaan makkaraperunoita mutta maistuu!

Kerropa Sinun suosikit grillimättöjen suhteen ja varsinkin makkaraperunoiden?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Muuten samaa mieltä, mutta ei kiinankaalia. Ei makkaraperunoihin eikä hampurilaisiin. Ei mihinkään grilliruokaan. Sitä ei edes kuulu syödä raakana! Sen sijaan kurkkusalaattia, sinappia, ketsuppia, majoneesia ja sipulia pitää olla. Voi myös pyytää annoksen ilman sipulia 😄