maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Salice Salentino Rosso Nero Riserva 2002

Testasimme eilen uuden punaviinituttavuuden Salice Salentino Rosso Nero Riserva 2002 ihan vaan tv:n katselun lomassa nauttien samalla ciabatta-leipää, tuorejuustoja ja muita erilaisia juustoja.
Viinistä viiniin -kirja antoi tälle viinille 4 pojoa ja hinta-laatusuhteenkin luvattiin olevan 2 joten innolla odotimme miltä viini maistuu ja tuoksuu.


Ehkä hivenen liian aikaisin viiniä maistelimme, se olisi saanut vielä pidempään levätä lasissa mutta hyväähän se oli. Minä löysin viinistä pippuria ja savua, tulipa mieleeni jopa turkinpippurit. Jäimme miettimään, että hyvän pippuripihvin kanssa loistava valinta ja säästämmekin loppun pullosta sunnuntain pihveille.
Päädyinkin tänään ostamaan viinikaappiin toisen pullon odottelemaan ja nappasin mukaani myös pari pulloa eilisessä Hesarissa edullisten uutuuspunkkujen testissä voittanutta Sol de Chile Syrah Merlot 2005. Se jää vielä viinikaappiin odottelemaan sopivaa hetkeä.
Huomenna meillä onkin luvassa tapas-ilta; tänään teen jo perunapaprikamunakkaan sekä jälkiruoaksi syntisen suklaakakun. Muuten on luvassa mausteisia lihapullia, marinoitua broikkua, paria erilaista dippisoosia, oliiveja, marinoituja valkosipuleita, lohkopottuja, valkosipulileipää ja tietenkin erilaisia juustoja mm. Manchegoa ja melonia. Juomaksi tietenki itse tehtyä sangriaa....huomista odotellessa! Ja kuvia luvassa!

Ei kommentteja: