maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Tapasillan esivalmisteluja, perunapaprikamunakas

Tämän illan Tapas-illallista aloin esivalmistelemaan siis jo eilen.
Perunapaprikamunakas piti saada vetäytymään yön yli ja samoin syntinen suklaakakku (ohje löytyy leivonnaisista) tekeytymään.

Perunapaprikamunakas:
- 6 perunaa, kiinteämaltoisia
- 1 punasipuli
- 1 tuore chili
- 1 pieni punainen paprika
- oliiviöljyä paistoon
- mustapippuria myllystä
- suolaa myllystä
- 6 kananmunaa

Kuori ja viipaloi perunat todella ohuiksi viipaleiksi. Itse en onnistunut tässä täysin ja se pidensi perunoiden kypsennysaikaa eikä munakkaasta tullut ulkonäöltään niin kaunis joten tähän osaan kannattaa panostaa ja viipaloida huolella.
Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi hakkeeksi.
Halkaise chili sekä paprika ja poista siemenet molemmista. Viipaloi molemmat.

Kuumenna öljy paistinpannussa (ei valurautainen vaan pinnoitettu!). Kuullota sipulia hetki ja lisää perään perunaviipaleet sekä chili. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, pyöräyttele välillä.
Perunat eivät saa ruskistua. Lisää paprikat hieman ennen kuin perunat ovat kypsiä.


Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja kaada pannulle. Siirtele munamassaa lastalla muutaman kerran. Anna kypsyä kannen alla rauhassa miedolla lämmöllä. Käännä munakas kannen avulla.
Jäähdytä kypsä munakas.
Laita yön yli jääkaappiin vetäytymään painon alle.
Munakkaasta voi leikata annospaloja esim. cocktailtikkuihin.

Ei kommentteja: