keskiviikkona, tammikuuta 10, 2007

Gibby's / Montreal

Minun on jo pitkään pitänyt lisätä tänne aikoinani omilla kotisivuillani kirjoittamiani ravintola-arvosteluja ympäri maailmaa, keskittyen aika pitkälti Pohjois-Amerikkaan, Kanadaan ja Suomeen mutta aina se on vaan jäänyt.

Nyt kuitenkin aloitan esittelemällä ehkä parhaan ravintolan jossa koskaan olen käynyt. Minä en niinkään arvosta sitä, että onko annos "Michelin tähden" näköinen vaan koko kokemusta; miljöötä, menua, kattausta, ruoan esillepanoa, tarjoilua, hintaa, juomia jne...eli koko kokonaisuus on se mikä minua kiinnostaa. Ja tämän suhteen perfektionistina minua sapettaa jo esim. voiveitsen uupuminen kattauksesta, joten kannattaa sillä silmällä lukea arvostelujani. Varoitus on siis annettu....

-------------------------------------------------------------------------------
Gibby's
Old Montreal – 298 Place d’Youville
Montreal, H2Y 2B6
CANADA

Phone : +1 514 282-1837
info@gibbys.com
Pöytävaraukset, click here


Gibby's sijaitsee vanhassa Montrealissa, upeassa 200 vuotta vanhassa talossa. Seinät ovat kiveä ja katossa mahtavia hirsiä. Tunnelma on kotoinen, rento ja romanttinen.Tarjoilijat ovat pukeutuneet vanhan ajan mukaisiin asuihin ja kattauksessa käytetään pääosin tina-astioita.

Suosittelen ehdottomasti pöytävarauksen tekemistä koska vaikka sekin olisi, saatetaan sinut ohjata yläkerran baariin odottamaan pöydän vapautumista.

Mikäli tulet omalla autolla, valet parking takaa sen että autosi parkkeerataan puolestasi ja se on puhdistettu esim. talvella mahdollisesta lumesta kun odotat sitä ulko-oven edessä aterian päätteeksi. Loistavaa palvelua! Muistathan jättää tippiä myös parkkimiehille.

À la carte lista on täynnä mitä maukkaanpia herkkuja ja nimenomaan klassisia sellaisia. Mikäli et ole kovin nälkäinen ei alkuruokaa kannata tilata koska pääruokien (main courses) hintaan sisältyy Gibby'sin oma salaatti joka on maustettu himpulla tai ehkä reilummallakin, valkosipulia. En ole koskaan syönyt yhtä hyvää alkusalaattia!
Salaatin jälkeen suun maut neutralisoidaan limen makuisella sorbetilla.

Oma ehdoton suosikkini pääruoista on Chicken Kiev; Kieviläistä kanaa jota harvemmin näen ravintoloiden listoilla, mikä on todella harmi. Lisäkkeeksi voi tilata joko Monte Carlon perunaa tai pilahviriisiä. Molemmat ovat todella maukkaita. Tietenkään ei voi unohtaa heidän erittäin kuuluisia pihvejään joita listalla onkin vaikka mitä sorttia joista valita.

Jälkiruoista kannattaa kokeilla edelleen hyvin perinteistä Crème Brûléetä joka oli todella hyvänmakuinen ja onnistunut. Niissä kun helposti tuppaa kananmunan maku maistumaan läpi.

Viinilista on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen. Lista on täynnä todella upeita viinejä; edullisista todella arvokkaisiin. Viinit on luokiteltu lähinnä rypäleiden mukaan (mikä onkin tapana Pohjois-Amerikassa sekä Kanadassa) sekä myös maittain (tämä taas Kanadassa viittaa eurooppalaisuuteen). Suosittelen jälkiruoan kanssa maistamaan esimerkiksi Kanadalaista jääviiniä; Icewine.

Gibby's on yksi parhaista ravintoloista joissa olen koskaan käynyt. Hinnakas ravintola se kyllä on mutta ruoan & viinien laatu on loistavaa, miljöö upea (ehkä hieman kova puheen sorina aika ajoin häiritsee) sekä tarjoilu todella hyvää. Ehdottomasti tämä on yksi ravintola Montrealissa jota ei voi jättää kokeilematta.
Aistin jo mielessäni ravintolan ihanan rennon ilmapiirin ja tyytyväisten asiakkaitten hymyn...epäreilua, että mieheni on juuri nyt Montrealissa ja voin uskoa, että Gibby'siä hän ei jätä väliin!

-------------------------------------------------------------------------------

Harmittaa ettei minulla ole ravintolasta saatikka annoksista yhtään kuvaa mutta aivan varmasti vielä tässä elämässä vierailen Gibby'sissä joten joskus kuvasatoa on luvassa.

3 kommenttia:

minna bunce kirjoitti...

Hei!
Luin tuota matkakertomusta ihan ihmeissani...eihan "chicken kiev" todellakaan ole mitaan "a la carte ruokaa...ja nainollen ei naykkaan listoilla :))
Tavallista (ihan hyvaa) pubiruokaa.

Terhi kirjoitti...

Hei Minna,

aikanaan ravintolakoulussa kyllä Kieviläinen kana luettiin a la carte annoksiin. Vuosien (siis jo yli kymmenen vuoden) aikana tämä lienee jo muuttunut ja annoksesta tullut varsinkin Pohjois-Amerikassa enemmän pubi- ja "mättö"ruokaa :)

minna bunce kirjoitti...

Taalla Englannissa myos se tosiaan loytyy suurimmaksi osaksi kaupan pakastealtaasta ja pidetaan yleisesti ottaen kotiruokana.
Hyvaahan se kylla on, kun tekee laadukkaasta kanasta, hyvan valkosipuli-yrttivoin ja tuoreet korppujauhot.