maanantaina, tammikuuta 01, 2007

Uuden vuoden menu

Railakkaissa merkeissä meidän perheessä vuosi vaihtui eilen! Tehtiin ruokaa, leikittiin lasten kanssa, poksautettiin muutama raketti, kuunneltiin Jean S:n Hullu Poro-areenan keikkaa DVD:ltä, pelattiin uutta Monopolia ja syötiin ja juotiin ja syötiin ja juotiin...huh!

Aloitimme jo päivällä ystäväperheen kanssa valmistelemaan burgereita sekä illaksi pientä purtavaa.
Minä otin vastuulle hampurilaissämpylöiden teon ja Lari kunnon mättöpihvien teon. Ja tulihan niistä suuria, 250 grammasia per burger :)...siinä oli nimittäin burgerilla kokoa, kuten kuvasta näkyy.
Tosiaan päätimme tehdä sekä sämpylät että pihvit itse koska valitettavasti suomalaisista ruokakaupoista ei edes välttäviä burgertarpeita saa. Sämpylät ovat ihan höttöä eikä niissä kokoa ole nimeksikään...puhumattakaan sitten burgerpihveistä. Ah niitä aikoja Kanadassa kun pakastealtaassa oli mitä mehukkaampia burgerpihvejä mistä valita....
Anyway, itse tehtyinä molemmista tuli, vaikka itse kehunkin, aivan loistavia!
Lari väänsi vielä kunnon soossin väliin majoneesista, kermaviilistä sekä tulisesta kastikkeesta.
Burgereiden väliin jokainen valitsi itse täytteensä ja minä päätin kuvausta varten kasata burgerin kokonaiseksi vaikka open faced-tyyliin se olisi ollut fiksumpaa syödä. No, miten vaan, kylläpä maistui.

Ainiin, Lari loihti vielä lähinnä heille miehille burgereiden kylkeen mozzarellalla sekä viski cheddarilla täytettyjä habaneroja. Kyllä siinä muutama hikikarpalo tuli heillä molemmilla pyyhittyä :). Meille hameväelle oli hieman miedommat chilit täytetty.



Jälkiruoaksi tein 3:n munan kakun jonka täytteeksi laitoin rahkalla, limesuklaalla, sitruunan- sekä limenmehulla ryyditetyn moussen. Päälle vaahtokarkkitaikinaa ja tähtiä. Hieman kuoppaiseksi tuo päällys jäi kun ei ollut kunnon tasoittajaa. Mutta harjoittelu tekee mestarin!


Illalla ja yöllä sitten nautimme pikkupurtavaa mutta kyllä suurin osa niistä jäi tälle aamulle. Sen verran tuhdit nuo burgerit olivat ettei ihan äkkiä tullut nälkä.

Nyt on sitten edessä uusi vuosi ja uudet kujeet! Huomiseksi tein jo kevyen rahkan jääkaappiin, pitäähän sitä aina alkuvuodesta hieman keventää. Siitä lisää huomenna....

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Törmäsin blogiisi sattumalta. Näyttää tosi kivalta, täytyy tutustua paremmin. Erityisesti tuo Uuden Vuoden ruoka, meillä meinaan oli kanssa itsetehtyjä hampurilaisia ja ranskalaisia! =) Kuvaa vaan en kerennyt nappaamaan, kun oli niin kova nälkä...

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa blogiini Heidi!
Aika hauska sattuma että teilläkin oli sama ruoka :)...me ajateltiin ettei aina jaksa Uutena Vuotena syödä perunasalaattia ja nakkeja vaan välillä jotain muutakin. Tosin olihan noita perinteisiäkin sitten eilen tarjolla.

Lähdempä minäkin tutustumaan sinun blogiisi!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno toi kakku. Pitäis itekin joskus kokeilla tota vaahtokarkkitaikinaa, mutta pitäs ensin keksiä joku tekosyy täytekakun tekemiselle että vois siihen päälle tota kokeilla.

Anonyymi kirjoitti...

riina - ei muuta kuin kakkua vaan leipomaan, ei siihen tarvitse mitään syytä :). Vie valmis kakku vaikka työkavereillesi päivän piristykseksi!

Leena kirjoitti...

Leena kaipaa....
Kivoja helppoja ,lasten mummola herkkuruoka vinkkejä,millä tulee massu täyteen,ja ois vielä terveelistäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan mielenkiintoisia ja vaihtelevia ohjeita sulla täällä! Nam :) Millä ohjeella teet hampparisämpylän? Mun mies haluais löytää jonkun hyvän ohjeen samoista syistä: kaupassa ne on höttöä, liian pieniä, ihan härön makuisia jne jne ;)