lauantaina, maaliskuuta 10, 2007

Ruusujen näpertämistä

Mieheni serkun rippijuhliin sain pyynnön tehdä täytekakut ja toiveena oli vaaleanpunainen kakku jossa olisi ruusuja.
En ole koskaan ennen marsipaanista näpertänyt ruusuja joten hieman jännitti että mitähän tästä tulee.
Onneksi minulla oli monta kirjaa joista hain vinkkejä ja Ullan sivuilla oli juuri sopivasti helpot ohjeet marsipaaniruusujen tekoon.
Käytin apuna tomusokeria ja lasten puista kaulinta kun ei sellaista pientä lastaa löytynyt.

Kyllä meinasi hermo mennä ensimmäisten kanssa ja marsipaanikin oli todella tuoretta...meinasi sulaa käsiin.
Mutta hetken päästä pääsin jo kärryille tosin ei näistä vieläkään tullut yhtä ilmavia ja tasareunaisia kuin Ullalla. Mutta saahan ruusuissa rosojakin olla, saahan :)?

Nämä ruusut menevät siis kahteen kakkuun, illalla teen vielä hieman lisää ja tietenkin myös lehtiä. Ruusut saavat pinnalle vielä hopeista kristallipulveria sekä pinkkiä kristallipulveria.

Kakut on jo täytetty ja odottelevat iltaa, että pääsen koristelemaan. Huomenna sitten lisää kuvia!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja on,nehän on rimpsureunaruusu-lajiketta sitten ;-).Toi kristallipulveri on ihan mielettömän hyvää,kiitos siitä!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Pauliina - kiitos! On mulla vielä opettelemista mutta jostain se on aloitettava.
Huomenna sitten kuvia koko kakusta...juuri tulin niitä laittamasta. Jännittää hieman huomiset juhlat kun olen luvannut hoitaa kaiken sillä aikaa kun muu suku on kirkossa. Mutta hienostihan se menee ;)

Anonyymi kirjoitti...

Odotan mielenkiinnolla kakkuasi.Tein tänään itsekin ruusuja huomiseen kakkuun ja kristallipulverit tuli pintaan;-)
Hoidahan homma kotiin kybällä ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Pauliina - samoin, minäkin odotan kakkuasi!
p.s. jos hyvin käyn niin ensi viikolla saattaa olla kaipaamiasi kyniä myynnissä ;)

Illalla luvassa raporttia kuvineen!

Anonyymi kirjoitti...

korjaus edelliseen siis että eoi niin, että minä käyn hyvin vaan jos kaikke menee hyvin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ja sulta löytyy sitten mun toinen intohimoni helmien lisäksi, eli ruuanlaitto. :) Mun taidoilla ei ruokablogia pidetä, mutta sujuvasti teen teidän kaikkien ruokabloginpitäjien ihanilla ohjeilla. Kiitos teille.

Sulla on komeat sivut ja ihania ohjeita. Taidanpa laittaa sinut suosikkeihini.

Ja vastaus kysymykseesi, kyllä teen, jos vaan osaan. Ja jos en ole osannut, niin olen kyllä opetellut, ei anna luonne periksi luovuttamista.

Anonyymi kirjoitti...

Katri - kiitos, laitan sinutkin suosikki-listalleni.
Kiva kuulla, että teet tilauksesta! Tutustun sivuihisi ajan kanssa ja laitan sinulle sähköpostia. Olen itse aika koukussa Snö of Swedenin koruihin ja minusta sinun koruissasi on paljon samaa jos ei parempaakin! Ja kukapa ei kannustaisi mieluummin suomalaista yrittäjää ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja ruusuja <3!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Ulla - kyllä minulla on vielä opittavaa!

Liinu kirjoitti...

Hei Terhi! Ihanat sivut ja kiva nettikauppa myös! Olisin kysynyt mistä löysit noin kauniin valkoista ja vaaleanpunaista marsipaania? Olen nähnyt kaupoissa vaan likaisen valkoista ja "possun"punaista (Sallinen ja Oetker.

Anonyymi kirjoitti...

liinu - itseasiassa tuo vaaleanpunainen on sitä Oetkeriä ja valkoinen Sallista :). Taisin käyttää niin paljon tomusokeria ruusujen muotoiluun, että valkoinen näyttää valkoisemmalta. En tiedä...
Itsekin yllätyin varsinkin tuosta valkoisesta koska se tosiaan paketissa näyttää "likaiselta".

Ja kiitos kehuista ;).
Saan muuten tällä viikolla itselleni testattavaksi ns. rollfondanttia jota löytyy eri väreissä. Jos se osoittautuu maultaan ja väreiltään hyväksi niin sitä tulee myyntiin! Ymmärtääkseni sitä voi käyttää kuin marsipaania.
Paljon uusia juttuja onkin tulossa tällä viikolla joten kannattaa käydä kurkkimassa välillä.