sunnuntaina, maaliskuuta 25, 2007

VOSS - vedellä miljoonia

Aihe on ollut mieleni päällä jo aikoja mutta kas kummaa kun tuppaa olemaan kiirettä :).

Luin jokunen aika sitten Hesarista juttua tästä VOSS-vedestä ja onhan se huikeaa miten äijät ovat älynneet vuolla miljoonia, vedellä. Kyllä, vedellä.
Samalla vedellä Norjalaisen Voss-kylän ihmiset huuhtelevat vessanpönttönsä ja nyt samaa vettä himoitsevat maailman julkkikset Madonnasta lähtien.
Äijät vain älysivät kuinka tästä pohjoisen puhtaasta vedestä voidaan tehdä brändi. Nostan hattua heille!

Itse pääsin käsiksi tähän "erittäin" exclusiiviseen (ainakin niin sitä mainostetaan...tosin en koe olevani ihan tuossa kohderyhmässä) veteen Oslossa. En muista nyt ravintolan nimeä mutta erittäin laadukas Aasialainen ravintola oli kyseessä ja pyysin ruokani juomaksi kivennäisvettä. Ei käynyt pienessä mielessänikään, että saisin VOSS:ia.
Kun näin upean design-suunnittelun tuloksesta syntyneen pullon niin täytyy myöntää, että odotusarvo juomalle nousi aika hurjasti! Ja nythän on turhaa sanoa, että oikeasti se vesi oli parasta mitä koskaan olen maistanut....eihän sitä kukaan usko. Haloo, vettä! Anyway, poreet vedessä olivat ihanan pyöreän pehmeitä ja maku, no vettä mutta hyvää sellaista.
Turhaa tässä on sen enempää vettä kehua mutta positiivinen kokemus "veden maistelu" oli ja mielenkiinnolla seuraan milloin vettä saa lähikaupasta.
Valmistajathan jossain vaiheessa kieltäytyivät myymästä vettä Wal-Mart -ketjulle mutta saapa nähdä kuinka kauan vesi pysyy vain varakkaiden ulottuvissa, kuten valmistajien alkuperäinen tarkoitus oli. En usko, että kauaan.

Suomessa olin näkevinäni VOSS:ia mm. Via:ssa mutta nyt en ole ihan varma.
Kannattaahan sitä maistella, jotta pysyy trendien aallonharjassa :) ja onhan pullo upea!

11 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Minkäkokoinen pullo on ja paljonkohan siitä saa pulittaa ;)

Terhi kirjoitti...

ulla - pullon kokoa en muista, oisko joku 1/2 litraa ja hinta taitaa olla siinä 10 €...jos en täysin muista väärin!

katri kirjoitti...

Hintaahan on ihan mukavasti, mutta pullossa on kyllä tyyliä!

Pami kirjoitti...

näin kuningaskuluttajassa just arvostelun juomavesistä mm pullovedet ja Hesan kraanavesi ja tuo Voss oli mukana makuarvostelussa. Sai viimeisen sijan, jopa Hesan kraanavesi päihitti sen! Maistelijoina/arvostelijoina olivat ravintolan sommelierit. Että sellasta!

Terhi kirjoitti...

pami - harmi etten nähnyt ohjelmaa!
Nämähän on makuasioita ja kyllähän se niin on, että jos suomalaista "perusvettä" puhumattakaan lähdevedestä myytäisiin samalla ajatuksella - se myisi kuin häkä. Eli brändäyksestähän tässä on kyse ja mielikuvien luomisesta.
Minusta se maistui hyvälle koska miljöö oli upea, pullo kaunis, tarjoilija täytti lasin ennen kuin olin edes puolivälissä ja vesi ei ollut ihan yhtä hapokasta kuin vichy.
En epäile hetkeäkään etteikö suomalaisesta vedestä saisi saman aikaan...norjalaiset keksivät tämän businessidean vaan ensin.

ville kirjoitti...

Ymmärtääkseni firma kustansi jossain vaiheessa kylälle uudet vedet naapurikylästä ettei tätä maineelle kovin ikävää vessanhuuhtelua enää tapahtuisi.
Pitää nostaa hattua herroille brändäyksen onnistumisesta!

Lintu75 kirjoitti...

Pullo on kyllä tyylikäs, mutta vedestä olen suostunut maksamaan vain aasiassa lomaillessani, silloin pesin hampaat pullovedellä;)

Muuten en vedestä piittaa, juon sitä ehkä lasillisen vuodessa.

Voihan sitä tietysti ostaa kerran tuon pullon ja täyttää sen kotona, jos haluaa antaa itsestään hienon kuvan...mutta toisaalta, mä inhoan turhaa hienosteluakin, joten jääköön ostamatta=)

Terhi kirjoitti...

lintu - samaa mieltä, en kyllä itse raaskisi maksaa tuosta vedestä. Hyvää se oli mutta varmasti ihan samanlaista suomalainenkin hanavesi :) Pullo on kyllä kaunis mutta jostain kuulin, että vastaavaa tulee Suomestakin markkinoille syksyllä...

Anonyymi kirjoitti...

Pullojen koot on 800ml ja 375ml ja ostakaa pulloja ne sentään on valmistettu Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

mä ostin ton veden Roomasta, ja se oli sellasessa huippuhienossa vesi-kaupassa (AQUA). Siellä ainakin oli litrahinta 10 e. Ja ei sillä niin hirveästi ollut eroa muihin vesiin. Toisaalta join sen lämpimänä, saattoi johtua siitä:D

Anonyymi kirjoitti...

oulun verkkokauppa.comista ostin omani 2 vossin pulloa ja maksoi yhteensä 4e eli halpaa ja ihanat pullot!♥