sunnuntaina, syyskuuta 30, 2007

Halloween-pikkuleipiä - aloita suunnittelu nyt!


Olen jo pitkään halunnut kokeilla koristella pikkuleipiä Halloween-juhliin, että olisi sitten nopsaan helppo tehdä lapsille ihania pikkuleipiä. Tartuin ns. härkää sarvista tänä viikonloppuna ja poikani "pitkällisen" ja hyvin päättäväisen mielipiteen siivittämänä päädyin ostamaan kaupasta valmista piparitaikinaa omatekoisen pikkuleipätaikinan valmistamisen sijasta. Pakko myöntää, että helppoahan se näin oli mutta vaaleita pikkuleipiä täytyy kyllä vielä tehdä.

Valitsin hauskan setin Halloween-muotteja vaikka osa malleista löytyikin jo amerikan-vuosien aikana kertyneistä muoteista.

Paistoimme piparit jo lauantaina ja minä jouluihmisenä vielä myöhään illasta hykertelin olohuoneessa ihanan piparintuoksun ympäröimänä...."jokohan joulua voisi aloittaa suunnittelemaan?"...nooh, täytyy nyt ensin juhlistaa syksyä :).

Tarkempia koristeluvinkkejä sekä muutamia vaihekuvia tulee Confettiin artikkelin muodossa ensi viikon aikana. Mainittakoon, että käytin ihan kaupasta saatavaa pursotettavaa sokerikuorrutetta ja värjäsin sitä sitten pastaväreillä mustaksi ja oranssiksi. Helppoa ja nopeaa!

Näitä koristeltuja pipareita oli ihana tehdä ja Samuel nautti täysin rinnoin koristellessaan omiaan mm. Kanadasta ostamillamme geeliväreillä.

Piparit tai pikkuleivät voi jo ihan hyvin paistaa valmiiksi ja koristella juuri ennen Halloween-juhlia!

Paistoimme myös Mäkkäristä saaduilla luu- ja raketti-muoteilla muutamat piparit, jotka sitten koristelimme yhdessä nomparelleilla.


9 kommenttia:

Pinja kirjoitti...

Ohhoh, vähänkö hienoja keksejä! Juuri kun mietin mitä tekisi lapsille halloweeniksi, kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Löysin sinun blogin lehtijutun kautta ja ihania keksejä olet tehnyt. Kiitos vinkeistä.

Anonyymi kirjoitti...

SLY täällä vakoilemassa :)

Anonyymi kirjoitti...

Todella hienoja keksejä ja varmasti herkullisia. Voisiko tuonne Confettiin ajatella tavaroiden toimitustavaksi Matkahuolto?

Terhi kirjoitti...

Hei anonyymi - kiitos, itsellä jäi keksit syömättä kun poika halusi syödä kaikki koristellut :).
Matkahuolto-asia on mietinnän alla, kiitos ehdotuksesta!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania, kiitos vinkeistä!

vilijaana kirjoitti...

Aivan mahtavia keksejä...tästä saankin vinkkiä halloween''juhliin'' :)kiitos

Terhi kirjoitti...

Vilijaana ja anonyymi - kiitos, näitä oli kiva tehdä!

Pepperone kirjoitti...

Hauskat halloween-keksit. :)