keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007

Korillinen pullean pehmeitä grissineitä

Grissinit mielletään erittäin kapeiksi leipätikuiksi joille ominaisinta on rapsakkuus.

Itse en niin välitä niistä lähes korppumaisista grissineistä ja siksi kehittelinkin oman ohjeeni. Nämä grissinit kyllä rapsakoituvat nopeasti mutta heti tuoreeltaan ne ovat ihanan pehmän pulleita!

Pullean pehmeät grissinit
  • 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • ripaus sokeria
  • 1/3 pakettia tuoretta hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • vehnäjauhoja käsituntuman mukaan
  • vajaa 1/2 dl hyvää oliiviöljyä
Lisäksi vielä:
  • tuoretta basilikasilppua reipas 1 dl
  • raastettua parmesaania vajaa 2 dl
  • gourmet-suolaa
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon ripaus sokeria ja vähän suolaa.
Lisää oliiviöljy ja lisää taikinaan vehnäjauhoja sen verran, että taikina alkaa irrota käsistä. Mitä kauemmin taikinaa jaksaa vaivata, sitä mehevämpiä grissineistä tulee.
Anna taikinan kohota lämpimässä tunnin verran.
Sekoita kohonneen taikinan joukkoon basilikasilppu sekä raastettu parmesaani. Sekä basilikan että parmesaanin määrää voit itse säädellä oman makusi mukaan.

Ota taikinasta palloja ja leivo ne tangoiksi.
Voitele tangot vedellä ja ripottele pinnalle gourmet-suolaa. Paista noin 220 asteessa (kiertoilma) noin 10-13 minuuttia.
Nauti heti sellaisenaan punaviini-lasillisen sekä erittäin hyvän marinara-soossin kera!
----------------------------------------------------------------------------
Näihin jäin itse kyllä koukkuun ja koska nämä ovat aika nopea valmistaa niin grissinit soveltuvat loistavasti pieneksi suolaiseksi juhlapöytään!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässäpä kivan kuuloinen ohje...pitänee kokeilla joskus!!

Anonyymi kirjoitti...

Vilijaana - nämä oli hyviä! Meillä meni tuo korillinen punaviinilasillisen kera yhdellä kertaa :)