torstaina, lokakuuta 25, 2007

Suklaakonvehdit ja suklaan värjääminen

Saimme Confettiin myyntiin ihania makeis- ja konvehtitarvikkeita ja moni asiakkaani onkin kysellyt miten sitä suklaata sulatetaan ja värjätään. Myös vinkkejä erilaisiin makeisiin sekä konvehteihin on kyselty ja tässä illan luppoaikana päätin tehdä muutamia konvehteja.

Halusin testata suklaavärejä ennen niiden myyntiin laittamista, että osaan kertoa asiakkailleni kuinka ne toimivat ja käyttäytyvät. Suklaatahan ei kannata värjätä perinteisillä väreillä, jotka sisältävät vettä, koska vesi jähmettää ja pilaa suklaan!
Confetissa myynnissä olevat värjätyt kaakaovoita sisältävät värit ovat loistavia valkoisen suklaan värjäämiseen.

Päätin myös samalla testata kuinka Wiltonin annostelupullot toimivat sulatuksessa ja yllätyin niiden siisteydestä ja helppoudesta! Pilkoin pulloon suklaata ja sulatin mikroaaltouunissa (ilman kantta ja korkkia) sulatusteholla.

Toki suklaata voi sulattaa toisinkin mutta tämä oli niin helppoa, siistä ja nopeaa, että näin sulatan jatkossakin!


Sulatuksen välillä kannattaa ottaa pullo käteen mikroaaltouunista ja painella ulkopuolelta niin suklaamassa sekoittuu ja varmasti viimeisetkin palat sulavat kunnolla.
Vinkkinä vielä, että pulloa ei kannata pestä vaan laittaa se jääkaapiin, jossa suklaa jähmettyy. Sen jälkeen pulloa rutistelemalla suklaa irtoa pullon seinämistä! Sen jälkeen pesu on paljon helpompaa.


Pursotin sulaa suklaata Wiltonin isoihin sydänmuotteihin noin puoleen väliin, koska halusin lisätä täytteitä konvehteihin. Näiden muottien kolot ovat juuri sopivan syviä täytekonvehteiden valmistamiseen.
Tässä vaiheessa kannattaa kopauttaa muottia reippaasti pöydän pintaa vasten niin ilmakuplat rikkoutuvat.

Osaan ripottelin Marianne crushia keskelle ja toisiin asetin marmeladisydämet (muutama Marianne-murukin "lensi" sydämien joukkoon mutta ne nappasin ennen täyttöä pois).
Ajatus makeasta marmeladisesta sydämestä suklaisen sydämen sisällä tuntui niin houkuttelevalta, että oli pakko kokeilla.
Tässä välillä myös reipas kopautus ilmakuplien hävittämiseksi.


Täytetyt konvehdit muuten ovat loistavia lahjaideoita Ystävänpäivään tai vaikka Äitienpäiväksi ja puhumattakaan häämakeisista!


Täytteiden laiton jälkeen pursotin muotit täyteen suklaata. Ja vielä kerran kannattaa kopauttaa viimoisetkin ilmakuplat pois!

Kaapista löytyi valkosuklaan muruja (muistelin, että piti olla levyllinen mutta minne lie kadonnut!) ja värjäsin niitä suklaaväreillä. Valitsin kokeiluun vaaleanpunaisen, koska se sopi tähän sydänteemaan.
Suklaaväreillä ei kannata yrittää värjätä kirkkaita sävyjä vaan pitäytyä pehmeissä ehkä jopa pastellimaisissa sävyissa, koska ne sopivat suklaakonvehtiin paremmin kuin liian kovat sävyt. Pehmeän sävyinen konvehti näyttää houkuttelevammalta maistaa!

Sulatin mikroaaltouunissa sekä väripulloa (vaati aika pitkän sulatusajan sulatusteholla) sekä valkosuklaan. Väripullot ovat kyllä käteviä, koska niissä voi aina uudestaan sulattaa värin eikä niitä tarvitse säilyttää kylmässä.
Muista avata korkki sulatuksen ajaksi!


Muutamia tippoja suklaaseen.......

....ja sekoitus lusikalla!
Vinkkinä tässä vaiheessa, että jos haluat tehdä marmoripintaisia suklaita niin yhdistä valkoista ja värjättyä suklaamassaa keskenään ja sekoita muutamin vedoin. Tässä näyttää siis vähän samalta mutta halusin nyt kuitenkin valmistaa vaaleanpunaisia konvehteja.


Väri imeytyi suklaaseen erittäin helposti mutta kannattaa sekoittaa kunnolla, koska huomasin, että todella helposti suklaaseen jää kohtia joissa väriä ei ole. Minunkin olisi pitänyt sekoittaa vielä paremmin!

Tässä valmiit konvehdit lähdössä kylmään. Yksi kolo jäi tyhjäksi kun suklaa loppui kesken .
Nämä vaaleanpunaiset suklaasydämet saivat vielä sisälleen muhkean suklaarusinan!

Huomenna nähdään millaisia suklaat olivat ja jos vielä vaikka koristelisinkin konvehdit.

Tämä oli kyllä hauskaa puuhaa ja näitähän voi etukäteen valmistaa vaikka Joulun herkkulahjoiksi!

12 kommenttia:

ylimuuli kirjoitti...

Katsoin vasta kuvat mutta VAU!

Terhi kirjoitti...

Kiitos Ylimuuli - näitä oli kyllä tosi helppo ja ihana tehdä! Nyt jo mietin mitä kaikkea sitä voisi kokeilla :)

Petra kirjoitti...

Kiitos, juuri etsin ideoita jouluisiin karkkeihin!

Kirsi kirjoitti...

Onpas kiva idea! Niinkuin Petrakin totesi, näistä saa kivan makean joululahjan!!

Terhi kirjoitti...

Kirsi - innostuin kyllä kovasti konvehtien teosta ja olisi pitänyt kokeilla vielä muitakin värejä mutta ensi kerralla sitten!

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun kauniita karkkeja! Kiitos vinkistä!

juhlatar kirjoitti...

hei ihana nähdä ohjeita miten tuota suklaaväriä värjätään..jos vaikka joskus sellasta hommaisi, taidan napata sulta tuon marmeladisydän kikan, kun pitää häihin keksiä suklaamakeiset :) tuo pullo on kyllä tosi kätevä juttu. Kiitos sulle hyvistä suklaakonvehti ohjeista ja kuvista.

Terhi kirjoitti...

Juhlatar - kiitos! Kannattaa muuten kokeilla ihan tomuvärejäkin suklaan värjäämiseen. Ainaakaan meillä myynnissä olevissa ei ole vettä ja valmistajan mukaan niillä voi värjätä myös valkosuklaata! Ajattelinkin tänään kokeilla noiden konvehtien koristeluun :).

Kannattaa hieman antaa kylmässä jähmettyä konvehdin ennen kuin laittaa marmelaadisydämen, varsinkin jos marmelaadi on painavaa. Saatta muuten painua pohjalle eli läpi suklaan!

Maija kirjoitti...

Hei,
Minä värjään suklaat ihan noilla Wiltonin väreillä, hyvin on onnistunut. Onko joku syy, miksi kannattaisi olla ihan eri värit suklaalle?

Terhi kirjoitti...

Maija - syy on siinä, että yleensä pastaväreissä on vettä ja se jähmettää suklaan sekä voi vaikuttaa suklaan koostumukseen.
Sen takia suklaan värjäämiseen suositellaan öljypohjaisia värejä tai puuterimaisia tomuvärejä.

Wiltonilla on myös omat värinsä suklaan värjäämiseen mutta niitä ei ole saatavilla EU-väristandardien mukaisena, joten siksi niitä ei löydy Confetin valikoimista.

Jarkko kirjoitti...

Kappas, olenkin miettinyt mistä tuollaisia konvehtien tekemiseen tarvittavia muotteja oikein voisi löytää. Nytpä tiedän.

Beckbyx kirjoitti...

Onpas kätevät ohjeet :) Viime vuonna oli mulla kovasti yritystä tehdä tädille ja hänen perheelleen konvehteja lahjaksi, mutta ne nyt onnistu väähn miten onnistu, kun muotteja ei ollut oikein kunnollisia eikä tekniikka hallussa.. =) Luuletko, että ihan jääpalalokerikossa voisi tehdä näitä? Vai onko siinä jotain eroa ihan oikeisiin konvehtimuotteihin verrattuna? Saankos muuten linkitellä sinua?