keskiviikkona, lokakuuta 24, 2007

Nopea suklainen lakka-rahkapiirakka


Tämä on yksi minun "kiireisen yrittäjä-äidin" lempipiirakoista, koska tämän valmistaminen käy tosi nopsaan ja on todella herkullista!
---------------------------------------------------------------------------
Nopea suklainen lakka-rahkapiirakka
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 125 grammaa sulatetettua voita tai reipas 1 dl pullomargariinia
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maitoa/piimää/kermaviiliä (mitä nyt sattuu jääkaapista löytymään)
Sekoita keskenään kaikki taikinan kuivat aineet ja lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi/pullomargariini sekä kananmuna ja maito. Nämä siis saa periaatteessa kaikki tuupata kerralla kulhoon ja vaikka nuolijalla hämmentää sekaisin!
Täyte:
  • lakkoja oman maun mukaan
  • suklaarouhetta myös oman maun mukaan
  • 1 kananmuna
  • 1 purkki vaniljaista rahkaa/tavallista rahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
Sekoita keskenään kananmuna, rahka ja vaniljasokeri.
Täytettä voi vaihdella ja käyttää erilaisia marjoja sekä vaikka valkosuklaata tai tehdä piirakan omenanlohkoista ja maustaa sitruunamehulla. Kokeile rohkeasti erilaisia makuyhdistelmiä!
Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan. Ei tarvitse sen kummemmin nostella reunoille vaan ihan levitys nuolijalla riittää.
Ripottele taikinan pinnalle lakat sekä suklaarouhe ja kaada pinnalle kananmuna-rahkaseos.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kakun pinta alkaa saada väriä.
----------------------------------------------------------------------------
Tämä on niin ihanan helppo ja todella maistuva! Itse vaihtelen tähän aina marjoja sekä hedelmiä ja maustan milloin mitenkin; käytän välillä kanelia ja välillä kardemummaa! Ja aina maistuu vieraillle :)
Vähän lämpöisenä tämä on parasta!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam kun näyttää hyvältä. Käykö mielestäsi tuohon esim vanilija kreemi, vai onko kakku parhaimmillaan aivan sellaisenaan?

Terhi kirjoitti...

Anonyymi - kyllä siinä voisi olla kyljessä vielä jokin kastike tai vaikka vaniljainen jäätelöpallo.
Toisaalta sulanut suklaa ja rahka tuovat kosteutta kakkuun eli ei ole välttämätöntä.

Minä söin vielä viimeisen palan pakkasesta ja lämmitin mikrossa, hieman lämpimänä se on parasta!

Kirsi kirjoitti...

Oi miten herkullinen piirakka! Täytyy testata ohjetta! Häiritseekö lakan siemenet syömistä?

Terhi kirjoitti...

Kirsi - kyllähän ne tietty vähän tuntuvat mutta ei ainakaan minua ja vieraitamme haitannut.

Anonyymi kirjoitti...

Hieman sovellettuna ohjeena ei toiminut meidän piirakassammme... Ohjetta noudattaen torttu olisi varmasti maistunut paremmalta! ;)