tiistaina, huhtikuuta 14, 2009

Pulleat sarvet

Usein iltaisin tekee mieli jotain suolaista ja nämä ihanan pulleat ja mehevät sarvet ovat jo pitkään olleet suosikkejani. Kannattaa kokeilla vaikka pieni tovi näiden valmistamisessa vierähtääkin :)
Tästä taikinasta leivot noin 16 herkullista sarvea.

Taikina:
  • noin 10 dl vehnäjauhoja
  • 300 g voita
  • 4 dl kevyt maitoa
  • 2/3 pakettia hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl suolaa
Nypi pehmeä voi sekä jauho ryynimäiseksi seokseksi.
Liuota kylmään maitoon hiiva. Lisää joukkoon rikottu kananmuna sekä suola. Sekoita jauho-voiseokseen nopeasti.
Anna taikinan levätä kylmässä noin 20 minuuttia.
Kaulitse taikina isoksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laskostele taikina kolmanneksen kokoiseksi (käännä vasemmasta reunasta 1/3 levyä vasten ja oikea reuna sitä vasten), käännä ja kauli jälleen isoksi levyksi. Laskostele jälleen. Toista tämä kaksi kertaa.
Anna taikinan levätä kylmässä vielä noin 2o minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan.
Pyöritä taikina kevyesti pallon muotoon ja kaulitse kaulimella pyöreäksi levyksi, vajaan sentin paksuiseksi. Leikkaa levy taikinpyörällä kahdeksaan osaan.
Kääri taikina rullalle aloittaen leveämmästä päästä ja taivuta sarven muotoon.
Anna sarvien kohota lämpimässä paikassa vielä noin 30 minuuttia. Voitele sarvet kevyesti vatkatulla kananmunalla ja paista noin 200 asteessa kunnes sarvien pinta on saanut väriä.
Vinkki! Sarvet voit täyttää ennen paistoa:
  • hakatulla kananmunalla ja paistetulla lohella
  • kinkulla ja sinihomejuustolla
  • sinihomejuustolla
  • aurinkokuivatulla tomaatilla, tuoreella basilikalla ja mozzarellalla
  • pestolla ja mozzarellalla
  • nakilla
  • meetwurstilla
  • poromurulla ja sinihomejuustolla
ja paiston jälkeen:
  • kermajuuston siivuilla
  • mustikkamarmelaadilla ja valkohomejuustolla
  • erilaisilla marmelaadeilla
ja niin monella eri muulla täytteellä, vain mielikuvitus taitaa olla rajana!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeiltiin näitä tyttöjen iltaan ja olipa hyviä, kiitos reseptistä!

Maikki

Kermaruusu kirjoitti...

Kyllä käy että linkität minut! :)

cebic kirjoitti...

Oi, miekin tein yhteen aikaan usein sarvia, mutta nyt ei oo tullut vuosiin tehtyä enää. Pitäskin etsiä omat vanhat ohjeet ja pistää jauhot pöllyämään! :)
Suosittelen valkosipulilevitettä, namia!

Terhi kirjoitti...

Moi Cebic - ei muuta kuin kokeilemaan!
Just mietin, että viimeistään vappuna on pakko kokeilla levitettäsi!