tiistaina, huhtikuuta 13, 2010

Synttäridinner

Huhtikuun 9.päivä on minun päiväni, päivä jona synnyin - ei niin kauaa sitten :).

Tänä vuonna olin Kanadassa ja päivä sattui perjantaille. Sain ihanan ruusukimpun mieheltäni ja Sampalta sekä aivan ihanan, superpehmeän viltin. Valitan aina, että on kylmä kun istun sohvalla ja rakkaat mieheni muistivat sen. Luxus-viltti voittaa kyllä Ikean viltit :).

Halusin vielä hemmotella itse itseäni ja tein visiitin Sherbrooken gourmet keittiökauppaan, joka palvelee niin ravintoloita, catering-firmoja kuin yksityisiäkin herkkusuita Després Laporte:en. Löysin sieltä ihanan donitsivuoan, jolla haluan kokeilla tehdä donitseja vapuksi. Jäihän sinne vielä kaikkea ihanaa mitä kyllä kesälomalla on pakko shoppailla :).

Synttäridinner käynnistyi tyylikkäästä Restaurant Da Toni:sta.
Alkuun saimme leipää sekä ihania grissinejä, joita dippailimme oliiviöljy-balsamicoseoksessa.

Alkupaloiksi tilasin etanoita, valkosipulisessa tomaattipestossa. Ihana idea tarjoilla etanoita lautaselta, etanapannuista kun olen tottunut etanani "kaivamaan". Kastike oli myös herkullinen, ei läheskään niin rasvainen kuin perinteinen valkosipuli-voilitku missä yleensä etanoita tarjoillaan. Leivällä kaavinkin loput soossit lautaselta...vaikka olimmekin fine dining-paikassa :). Synttäreillä se sallittakoon ja olinhan turisti :)!


Pääruoaksi valitsin perinteisen carbonaran. Ravintola valmistaa itse pastat, joten pakkohan se oli kokeilla enkä todellakaan pettynyt! Parmesaanin olisin tosin halunnut suoraan myllystä...nyt jäin miettimään että olikohan tuoretta ja hienoksi jauhettua vai purkkikamaa? Ainoa miinus siis tästä. Ja oishan koristeena voinut olla jokin muu kuin supertylsä persilja!
Nämä seikat eivät tosiin makuun vaikuttaneet, joten sallittaneen.

Jälkiruoaksi halusinkin sitten kokeilla paikan crème brûlée:tä ja se oli kyllä loistavaa! Täysin en liputa appelsiinilla maustetusta brûléestä mutta tässä maku oli onneksi hyvin hento.


Da Toni:sta siirryimme jatkamaan juhlintaa kakkoskotiimme ja mieheni oli ostanut pullon Mummia, aah - mikäs sen ihanampaa! Lasit tosin olivat todennäköisesti peräisin Calgaryn olympialaisista, renkaista ja soihdusta päätellen mutta valmiiksi kalustetussa kodissa ei voi kaikkea saada ja hyvältä Mummi maistui niistäkin ja onhan nytkin olympiavuosi!


Halusin ostaa vielä kakun Mummin kaveriksi mutta ne oli niin isoja, että päädyimme valitsemaan usean eri leivoksen.
Leivosten makuina oli mansikkamousse, suklaamousse, karamelli, päärynä sekä pähkinä. Yami, hyviä ja hinta neljällä leivoksella noin 10 Kanadan dollaria eli reipas seitsemän euroa!

Syntymäpäiväni oli ihana ja oli parasta saada viettää sitä rakkaitteni kanssa! Da Toni:sta tuli kyllä suosikkini, sinne on pakko päästä kesälomalla herkuttelemaan :)

2 kommenttia:

KakkuKatri kirjoitti...

Voi mitä herkkuja taas :) Ja ihania kuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Terhi! Olisiko mitään mahdollisuutta saada ohjeita viime vuoden pikkujoulupostauksesta: http://terhinkeittiossa.blogspot.com/2009/12/pikkujoulut.html

Tarjoilut kuulostavat niin herkulliselle että summittaisetkin ohjeet olisivat enemmän kuin tervetulleita!

Terveisin, Emilia