lauantaina, huhtikuuta 17, 2010

Dinner à la Saara and "Matti"

Oih, Kanadan loma, tai no "kakkoskodissa" käynti on tällä erää takana päin.
Lähdimme viimoisena lauantai-aamuna ajamaan kohti Beloeilia. Olin ajatellut, että matkaan menee pari tuntia ja enemmänkin mutta eipäs mennytkään. Olin ajatellut shoppailuhetken Promenades St-Bruno:on ja sinne suuntasimmekin....ensin tosin lelukauppaan ja sitten itse mall:iin. Ja enhän minä saanu rauhassa shoppailla....ensi kerralla muistan, että menen sinne yksin, koska kaikki suosikkikauppani löytyvät saman katon alta! Ja tosiaan, olisi voinut käydä shoppaamassa vaikka missä mutta oli kyllä ihanaa istua lunchilla ajan kanssa.

Hieman piti suunnistaa ystäväperheemme luokse mutta olin saanut hyvät ohjeet ja löysimme heti perille.
Rakasta ystävääni en ollut nähnyt varmaan 4-5 vuoteen mutta heti meillä synkkasi! Se on jännä miten aikuisiässä voi vielä saada sydänystäviä ja niitä minulla on nyt tuolla rapakon takana kaksi!

Saara ja Matti tarjosivat aperitiiviksi samaa Carpenè Malvolti kuohuviiniä mitä he toivat sairaalaan missä Samuel syntyi 24.12.2002. Olimme juuri Petrin kanssa puhuneet siitä illasta ja miten sattuikaan, että sama ilta oli myös ystäviemme mielessä!


Kuohuviini oli ihanaa ja nautin myös suuresti Saaran ja Matin kodin suomalaisuudesta laseja, tarjoilualustoja, astioita ym. myöten.

Toisaalta se on myös asia mitä kaipaan Kanadan vuosilta, panostusta suomalaisuuten mikä tietyllä tavalla unohtuu täällä "kotona". Siellä kaukana sitä arvostaa enemmän Iittalaa, Pentikiä, Marimekkoa, Alvar Aaltoa jne. Täällä, "kotona", ne tuntuvat niin itsestään selviltä.


Alkupaloista vastasi Matti ja hän oli pikkuruisten pitaleipien sisälle kätkenyt omenan lohkon sekä viipaleen prosciuttioa. Pinnalla oli runsas siivu muistaakseni valkohomejuustoa mutta nyt en ole ihan varma muistanko oikein? Super-super ihania alkupaloja lämpöisenä.
Miksei tämmöisiä mini-pitaleipiä löydy täältä kotoa?
Toinen alkupala oli kasattu suolaisen keksin päälle chutneyn muodossa, joka piti sisällään rusinoita, karpaloita ja muita hedelmiä. Alla oli jotain tuhtia juustoa (Matti-i...mitä se oli?) ja pinnalla vielä saksanpähkinää.
Erittäin yamia molemmat alkupalat!

Alkuruoan Saara kasasi salaatinlehtiin; kermassa ja sinapissa (siemenet mukana) pyöriteltyjä katkarapuja. Tämä on tunnettu paikallinen alkuruoka mutta nimi jäi nyt minulta saamatta?

Pääruoaksi Matti grillasi ribbsejä Saaran reseptillä sekä kanavartaita. Grillin kautta pyörähti myös ihana kasvismix.
Saara valmisti lisäkkeeksi ihanaa perunamuusia. Puolikas peruna kypsennettiin ensin ja kaavittiin ulos perunasta. Muusiksi, sekaan "salainen ainesosa" (aivan ihana muussi siis ja haluan kokeilla tätä ennen kuin julkaisen oikean reseptin) ja vielä uuniin.
Ihana dinner, kiitos!
Minulle yllätykseksi yhtäkkiä rupattelu hiljeni, lapset supattelivat ja minä sain eteeni tämän ihanuuden:

Kakussa luki: Paljon onnea Terhi! Oiih....olin ihan sanaton. Ja noissa reissä kakussa oli vielä kynttilät jotka minun piti puhaltaa.
Kakku oli teetetty paikallisessa suklaapuodissa La Cabosse d'or:ssa, ihana yllätys joka sai kyyneleet silmiini.
Ilta ystäväperheemme luona oli ihana, kiitos vielä! Toivottavasti näemme jo kesäkuussa :).

1 kommentti:

Saara kirjoitti...

Terhi, olet kylla aivan expertti blogisti ja valokuvaaja. I'm impressed!