maanantaina, heinäkuuta 05, 2010

Lake George viikonloppu, 4th of July

Saavuimme Samuelin kanssa "kakkoskotiimme" juuri Jenkkien 4th of Julyn kynnyksellä ja päätimme suunnata kyseiseksi viikonlopuksi Jenkkilään.
Me asuimme New Yorkin osavaltiossa, Glens Falls:ssa vajaan vuoden ennen muuttoa Kanadaan. Kävimme katsomassa vanhan "kotimme" ja siellähän se oli...hassu fiilis....

Ajoimme Kanadan Sherbrookesta Vermontin läpi Jenkkeihin ja upeita maisemia siivitti välillä nautittu Starbucksin kylmä Mocha Frappucino.

Vermont on kyllä yksi kauneimmista osavaltioista ja varsinkin syksyllä!

Vermontissa, Rutlandin kaupungissa pysähdyimme lounaalle super-hyper jenkkipaikkaan eli Friendlys'iin.

Samuel valitsi ruokajuomaksi "hattarajuoman" eli Cotton Candy Lemonade:n kun meille "kelpasi" ihan light colat.

Salaatit olivat runsaita ja minä päädyin leipiin jotka oli täytetty talon omalla kastikkeella kruunatuilla kanafileillä. Ihanaa!


Paikan jälkkärimenu on ihan omaa luokkaansa ja minä halusin Royal Banan Spilitin...

...mutta Samuel tilasi jälkiruoaksi kolme suklaa palloa sekä suklaadippiä, strösseleitä sekä nallekarkkeja.

Lake George on upea lomakohde niin New Yorkelaisille kuin Kanadalaisille. Olenkin kuullut puhuttavan "paikallisesta" Kanarian saarista. Onhan alueella toki huvipuistoja, vesipuistoja, minigolffia jne.


Ja uimarannat ovat upeita! Voit vuokrata polkuveneitä, mennä laskuvarjolla tai nauttia dinnerin vanhassa höyrylaivassa. Upea kokemus!
Seuraavana päivänä suuntasimme kohti The Great Escape & Splaswater Kingdom huvipuistoon.
Josta tietenkin löytyi Ben & Jerry's jäätelöbaari. Ihanaa jäätelöä!!
Huvipuistossa saimme valita, että otammeko yhden juoman vai ns. vuosi juomapullon. Valitsimme vuosi juomapullon ja sitä saimme täyttää koko päivän! Näppärä idea :).

Ruoka huvipuistoissa on sanoin kuvaamatonta. Täällä kaukana poikkeusta ei löydy....tai meidän perhe ei ole onnistunut löytämään.


Mutta, mutta....kävelin yhden kojun ohi ja huomasin mainoksen " Funnel Cakes"....wha-at? Tämä oli kuin tippaleipä mutta juuri paistettu ja me valitsimme pinnalle vain tomusokerin. Yami!

Suosikkiravintolani Jenkkivuosina oli Olive Garden ja siellä illastimme kahdesti. Heidän leipätikkunssa ja talon salaatti ovat vertaansa vailla, nämä kuuluvat veloituksetta pääruokiin.

Oma suosikkini on pastaa, parsakaalia sekä leivällä & parmesaanilla leivitetyt kananfileet kermasoosissa...parasta ever!


Ja minähän en perusta jälkiruoista vaan maistelen eri drinksuja, tässä limoncello-drinksu....

....ja seuraavana iltana nautittu mansikka-limoncello margharita :)

Välillä lomalla piti shoppailla ja Lake Georgern outlet-myymälät ovat tarjouksia täynnä....meidänkin shopping bagsheihin löytyi Tommy Hilfigeriä, Merreliä, Timberländiä ja GAP:ia.
Kotia kohti suuntasimme vanhan kotikaupunkimme kautta ja nautimme lounaam AppleBees' ravintolassa.
Alkupaloiksi nautimme ihanan tulisia kanan paloja ja selleritikkuja sinihomejuustodipillä....
Pääruoaksi kanahampparin sipulirenkailla mutta tämä oli turhan kuivan ja alkupalan jälkeen liian "raskas". Näin sitä oppii :)

So American.......uuh!
Jälkkäriksi sain vielä drinkin...jotain rommia ja mangoa....apua!

Ihana viikonloppu perheen kesken takana ja massut täys, öitä!

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Ihana lukea näitä sun kertomuksia reissusta ja tietysti kuolata ihania ruokia :) Hyvää loman jatkoa.

Ent-tu kirjoitti...

Apuva mikä postaus, lievästi tekis mieli päästä Jenkkeihin. Kerran käynyt joskus 90-luvulla, mutta enpä mä siitä mitään muista :/