sunnuntaina, lokakuuta 31, 2010

Happy Halloween!

Vietimme riehakkaita Halloween-juhlia lauantaina 30.10. ystäväperheen kera. Perinteisestihän Halloween:ia juhlitaa Jenkeissä ja Kanadassa lokakuun viimeisenä päivänä mutta me päätettiin ottaa pikku varaslähtö syksyn kauhujuhlaan.

Samuel ja Pete koversi ison kurpitsan ja suunnittelivat ilmeen salassa minulta. Wau, tulihan hieno Jack O'Lantern meidän pihan sisäänkäynnin edustalle!


Ruokapöytään valitsin mustan, muovisen kertakäyttöliinan ja somisteeksi pikkukurpitsoja, hämähäkin seittejä hämähäkkeineen ja lyhdyn led-valoilla...

...unohtamatta upean oranssia ruusukimppua. Ja illan mittaan ruusut avautuivat ja niiden terälehdet olivat verenpunaiset, upeaa!

Meidän Halloween-juhlien ruokateema oli tietenkin amerikkalainen ja sitä mukaa...


...alkudrinkkinä tarjosin vieraille mansikka margaritat, jotka tein Tequilasta, Triple Sec:stä, tuoreista mansikoista sekä tästä herkullisesta mansikkapyreestä, jonka nappasin tukusta.

Tästä mansikkapyreestä syntyy myös ihanan herkulliset daquirit mutta tällä kertaa ne jäi tekemättä :).

Lasten alkudrinkeissä maistui sama mansikkapyre vichyllä kruunattuna. Minulle on tärkeää, että myös lapset saavat nauttia menusta kokonaisuudessaan!


Alkuruokana nautimme tukusta isossa pussissa ostettuja paneroituja kanan sisäfileitä, jotka voitelin oliiviöljyllä ja paistoin tosi kuumassa uunissa. Näitä voi Jenkeissä ja Kanadassa tilata alkupalaksi Chicken Strips/Fingers -nimellä ja ovat niin herkkua! Mies toi Kanadasta vielä oikeaa buffalo-soossia, jota sivelin stripsien pinnalle ennen tarjoilua.


Tukusta löysin vielä huikean hauskat mustat alkupalakorit jenkkityyliin ja olihan ne pakko napata! En vaan löytänyt sitä puna-valkoruudullista leivinpaperia jota Jenkeissä näissä koreissa on aina, pöh....nooh, suomalainen leivinpaperi ajoi nyt asian.
Tarjosin tyyliin sopivasti porkkana- ja selleritikkuja ranskankermadipin kera näiden kanafileiden kanssa...hot!

Ja kun Halloweenista on kyse niin pääruokana oli tietenkin hampurilaiset! Paistoin itse sämpylät, pihveissä luotin hyviin Pirkan jättipannupihveihin, jotka löydät lihahyllystä...ei siis mistään einesosastolta. Suosittelen kokeilemaan!
Väliin tein itse valkosipulimajoseenin, tuunasin hampparikastikkeen Frank'sin Red Hot-soosilla ja sisään sai valita salaattia, tomaattia, maustekurkkua, punasipulia jne. Ja kylkeen kauhottiin ristikkoperunoita.
Jälkkäriksi paistoin luotto-ohjeella brownies-palat ja tarjosin ne vaniljajäätelöpallon kera mutta kuva jäi ottamatta.
Juomana maistui Cava sekä vieraiden tuoma Prosecco.

Illan mittaan naposteltiin kaikenlaista hyvvää!

Hui...hauska ilta!

Happy Halloween! Nyt saakin luvan kanssa aloittaa joulun odotuksen :)

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Ihania ruokia jälleen kerran ja saman totesin itsekin tänään juhlien jälkeen että nyt voikin sitten aloittaa joulun odotuksen :) ja korkkasin joulusiiderin sen kunniaksi ;)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upea illallinen, hienosti mietitty ja toteutettu :) Itse en noin alusta asti tehtyä ruokaa osaisi laittaa!