sunnuntaina, lokakuuta 17, 2010

Risteily Siljalla Tukholmaan

Ystävä houkutteli taannoin minut risteilylle Sampan kanssa ja kun en ole koskaan Tukholmassa silleen kunnolla käynyt, saatikka Siljan laivoilla niin olihan se lähdettävä!

Päädyimme siis Tukholman risteilylle, Silja Symphonilla ja perhehyttiin; 2 aikuista ja 3 lapsosta. Heh, tiesin jo lähtiessä, että kun meidän unirytmit on erilaiset niin "sopeutumista" oli edessä...ja minähän sitten en siinä tuulessa 14-17 metriä sekunissa saanut unta ja valvoin ja valvoin kunnes rakas ystäväni taas oli ihan täpinöissään heti viiden jälkeen :)...WHAT? Mutta kyllä me selvittiin, kun sain nukkua ekana aamuna "pikku-päikkärit" skumppa-aamiaisen jälkeen :).

Symphonin lähtölaukaus!
Oli kyllä hauskaa katsella kannella laivan lähtöä ja Helsingin maisemaa.

Ryntäsimme nopsaan hyttiin ja sen jälkeen avoinna olevaan ravintolaan. Äideille skumppaa ja lapsosille limua.

Ja sen jälkeen lasten ehdoilla lelu- ja lahjakauppaan, pelihuoneeseen ja leikkihuoneeseen. Ja kyllähän lapsoset nauttivat!

Mietittiin pitkään illallisen kohdetta. Olisi ollut hauska mennä buffaan mutta kun lapsoset ei juurikaan jaksa keskittyä syömiseen mikä taas meille äideille oli se "kohokohta" niin päädyimme leikkihuonetta vastapäätä olevaan El Capitán- ravintolaan.
Lapset saivat olla leikkihuoneessa kun me aikuiset söimme pitkän kaavan mukaan. Lapsoset kävivät välillä ilmoittamassa itsestään sekä tietenkin syömässä pääruoan meidän kanssa.

Lapset saivat Muumi-tehtävät (vähän ehkä tylsiä jo näille isommille pojille) värikynineen, joten ruoan odotuskaan ei ollut pitkästyttävä.
Lapsosille maistuivat kana-nakkivartaat ja Sampalle lohi. Ja heti syönnin jälkeen he kirmasivat takaisin leikkihuoneeseen!

Myö aikuiset siis nautittiin pitkän kaavan mukaan. Minulle maistuivat etanat valkosipulivoissa ja ystävättärelle mozzarellasalaattia foccacia-leivällä. Minä nautin täydellistä Malbecia ja ystävätär täyteläistä Chardonnayta.
Ja olihan ihanaa rupatella vaikka monesti työasioiden puolelle juttu lipsahti :)....mutta sallittakoon se meille leivonta- juhla-ammattilaisille että hyvän ruoan ympärillä ideat lähtevät syntymään ja ideoita "imetään" joka paikasta!


Pääruoaksi päädyimme molemmat sisukkaan, kermaisella pippurikastikkeella, tomaatti-sipulisalaatilla ja perunagratiinilla. Kylkeen tilasimme paahdettuja valkosipuleja.
Annos oli aivan loistava; sisukka suli suuhun, kastike oli pehmeää ja valkosipulit aivan ihania! Perunagratiini hieman yllätti, koska kuten kuvasta voi bongata - ei tässä gratiinista ollut kyse. Perunat olivat kermapottuja! Mutta hyviä paahdetun valkosipulin kera, joten en valita mutta tarkkuutta menu-teksteihin!


Siljalla on menossa Ciao Italia -teema ja siitä innostuneena tilattiin limoncellot ennen jälkkäriä. Ja yllätys-yllätys, laivalla oli juuri sitä limoncelloa mitä minulle suositeltiin Kanadassa! Ja tätä en ole löytänyt kuin Munchenin lentokentältä ja nyt Siljalta.

Jälkiruoaksi tilasin tietenkin Tiramisua. Erittäin, erittäin ja erittäin harvoin saan hyvää ja minun mielestäni oikeanlaista tiramisua ja Silja ei pettänyt ja tiramisu suli suuhun...vaikkakin odotusarvo oli nolla.
Tiramisu on taitolaji ja niitä oikeita raaka-aineita ei voi korvata millään.

Illallisen jälkeen shoppailtiin laivalla, lapsoset kävivät rakentamassa ostettuja Legoja hytissa ja me naiset lasketeltiin kupujamme.....
...sitten siirryttiin iltaohjelman pariin, me äidit hyödynsimme tietenkin skumpan happy "half an hour":n eli puolen tunnin ajan sai skumppalsin kahdella eurolla. Piti santsata :)
Lapsoset saivat omat drinkkinsä ekana iltana välkkyvillä jääpaloilla ja toisena värirenkaiden siivittämänä.

Laivalla vierailu myös Niisku-neiti ja Muumi. Samppa ei oikein innostunut heti ekana päivänä hommasta ollenkaan mutta seuraavana päivänä Muumi sai halit ja Niisku kättelyn :)


Kokonaisuudessaan ihana breikki arkeen, vaikkakin lasten ehdoilla.
Tukholmasta odotin shoppailua mm. Åhlensilla ja NK:ssa mutta pettymys oli suuri kun en löytänyt mitään semmoista mitä täällä kotoa ei saa :(.
Ihana karkkikauppa löytyi kuitenkin pääkadulta ja semmoista kaipaisin Suomeenkin; vanhan ajan namuja, karkkikeppejä jne...nykyään tuntuu ettei namuja saa kuin marketeista tai videovuokraamoista. Missä on kunnon namukauppa vanhan ajan karkkeineen, suklaineen, teemakarkein jne?
Toisaalta odoin tekeväni laivalla ihania herkkuostoja mm. namujen suhteen. Siten kuin silloin 80- ja 90-luvulla mutta haaveksihan se jäi. Namut on samoja maissa kun laivalla kun taas " ennen vanhaan " laivalta sai ihania ruotsalaisia namuja.Viinejä ja viinaa olisi varmaan saanut edullisemmin ja erilaista valikoimaa mutta niitä en nyt jaksannu edes tutkia. Tax-free shop oli siis kaikkinensa pettymys.
Toinen ilta laivalla sujui samoissa merkeissä ja samassa ravintolassa, sekä ystäväni tilaamaan skumppa-aamiaisen kera. Ihanaa!
Kiitos risteilykamuille!

3 kommenttia:

cebic kirjoitti...

Oi miten ihana reissu teillä on takana! Herkullisia ruokia, varsinkin etanat ja tiramisu :)

Mie en ole käynyt kuin muutaman kerran laivalla, kaikki liittyy työhön tai kouluun. Ja joskus ihan pentuna. Olis kiva mennä joskus ihan ajan kanssa, ettei ois mitään aikatauluja. Sais herkutella buffassa ja/tai raflassa, nauttia drinksuja ja katsella lähellä satamia pimenevässä illassa kauniita valoja. Seuraavan kerran varmaan maaliskuussa laivalle taas työmatkalle.

Niin ja jos vaan aikataulut joskus natsaa yhteen, niin mieluusti tulen luoksenne kyläilemään! :)

Anonyymi kirjoitti...

Eikö tuo nyt kumminkin ole Pikku Myy?

Kyökkipiika Kati kirjoitti...

Kivan kuuloinen matka! Skumppa-aamiainen kelpaisi tännekin:)