lauantaina, marraskuuta 20, 2010

Koti pukeutuu jouluun vol.2

Jouluihanuuteni löytävät pikkuhiljaa omat paikkansa, joka vuosi ne sijoittuvat vähän eri paikkoihin. Oikeastaan mihinkään en ole vielä kyllästynyt, pitäisi vaan kohta varmaan saada isompi koti, että kaikki ihanuudet saa esille! Onneksi mökkiprojekti edistyy, joten sinne siirtyy sitten aikanaan osa :).

Tämän ihanan hopeisen poron joka on täynnä kimallehilettä, ostin Montrealin Villroy & Boch -myymälästä äidilleni kymmenisen vuotta sitten. Itselle ostin silloin kultaisen mutta teimme äidin kanssa vaihtokaupat muutama vuosi sitten, kun "kultakausi" meni minulta ohi ja hopea tuli tilalle. Näitä poroja en ole nähnyt missään oston jälkeen, ystäväni ovat yrittäneet ostaa minulta tätä, samaten anopin poroa mutta tiukasti ollaan pidetty poroistamme kiinni :). Jos joku on näitä nähnyt niin antakaapas vinkkiä?

Meidän jouluun kuuluvat vihreät kuulat, joita oli pakko ostaa jo ensimmäinen laatikko. Poikakin totesi, että ai kun maistuvat hyvälle pitkästä aikaa! Vihreät kuulat löysivät kodin Pentikin lasikulhosta, jossa ne pysyvät tuoreena.

Vanhoja Riihimäen lasipurkkeja löysin läjän taannoin ostamaltamme tontilta, jossa oli vanha mummon mökki. Ihana löytö! Nyt yksi purkeista kätkee sisälleen vanhoja piparkakkumuotteja, joita keräilen kirppareilta ja netin huutokaupoista.
SIA:n tonttu sopii väripilkuksi liesituulettimen päälle, viime vuoden hankinta.

Kun minä sisustan kotia ja etsin "kotia" joulun ihanuuksille, poika aloitti jo kirjoittamaan listaa joulupukille. Huh, A4 ahkaa uhkaavasti täyttyä ja poikaa piti jo toppuutella, että kaikkea ei pukki jaksa kantaa...

Keittiöönkin löytyi lisää joulua, Pentikin ihanan jouluinen käsipyyhe. Näitä hankin vuosia sitten ale-myynnistä useita!

Viime vuonna Askosta hankittujen valokartioiden kylkeen löysi tiensä juuri Koiramäen Pajutallista löydetty harmaa tonttu. Suosittelen piipahtamaan tuolla Koiramäen Pajutallissa, sieltä jos mistä viimeistään saa joulufiiliksen, ihana paikka! Ja mikä vielä ihaninta (tai oisko pelottavinta), koko yritys muuttaa Tuusulaan ensi vuonna! Auts....lompakko kärsii :)

Viime vuonna tähän aikaan sain yllätyspaketin siskoltani. Hän oli tehnyt punaisesta paperinarusta tämän ihanan valokranssin!
Minun joulu on väreiltään aina valkoinen, musta, harmaa, hopea ja pieniä punaisia väripilkkuja lisään sinne tänne. Tämä kranssi siis sopi kuin nenä päähän minun jouluuni! Kiitos sisko vielä kerran :).
Vielä on paljon jouluihanuuksia laatikoissaan odottamassa esillelaittoa sekä muutama ihana uutuus, jonka viime viikolla shoppailin mutta nyt täytyy saada jouluista tuoksua kotiin eli ei muuta kuin leipomaan :).

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Voi miten nättejä koristeita! Kiva idea muuten tuo piparimuotit lasirasiassa, pitää kopsata :)

Terhi kirjoitti...

Kiitos Anna! Piprumuotteja on kyllä ihana keräillä...pitääkin pian hankkia jo isompi Riihimäen purkki!