lauantaina, huhtikuuta 09, 2011

Ylläripäivä Tallinnassa

Täytin tänään ihania vuosia lisää ja mies oli varannut päiväksi yllärireissun Superstar:lla Tallinnaan.
Viime Tallinnan visiitistä on kulunut varmaan yli viisi vuotta, joten olihan hauskaa lähteä reissuun koko perheen voimin....tosin klo kuusi soinut herätyskello ei kyllä saanut kiitosta :).

Superstar on siisti laiva, jolla pääsee kahdessa tunnissa "rapakon" yli etelään :) ja sopii loistavasti lapsiperheille. Harmi, että aamiaisbuffet oli myyty loppuun. Meille maistui kyllä hyvin kahvilan aamiainen, josta saatiin puuroa, mehuja, jogurttia, hedelmiä...ja tietenkin lasit kuohuvaa. Ensi kerralla täytyy muistaa varata aamiaisbuffet hyvissä ajoin ennen matkaa!

Tallinnassa meillä ei ollut oikeastaan mitään ohjelmaa...shoppailua, hyvät sapuskat pitkän kaavan mukaan ja vaan oleilua perheen kesken.
Suuntasimme kävellen satamasta Viru-keskukseen ja sinne kahville....

...ja sainkin ihanan sydämellä koristellun cappucinon!

Kyllä Tallinna oli muuttunut vuosien saatossa ja heti bongasin Viru-keskuksesta Swarosvkin myymälän!

Milloinhan me saadaan Suomeen oma?
Viime syksynä Amsterdamissa jo haikailin uusien korujen perään vaan en löytänyt mieluisia. Nyt silmiini osui nämä ihanuudet; Maggy Fuchsia -sarjaa ja pakkohan minun oli ostaa sormus ja korvakorut!

Kuvat Swarovksi

Pitäähän sitä hemmotella myös itseään, eikös? Ja saahan synttärilahjan ostaa myös itselle, saahan?

Nälkä alkoi kurnimaan massussa jo puolen päivän jälkeen ja muistoissani oli joltain Tallinnan reissulta italialainen ravintola pienen kujan varrella ja sinne päädyimme tänään. Kyselin FB:ssä suosituksia ja moni paikka kiinnosti mutta laajan kalavalikoiman vuoksi päädyttiin sitten Controventoon.
Muistin syöneeni siellä taannoin hyvän pippuripihvin ja pihviä teki mieli!

Controvento sijaitsee vanhassa kaupungissa, Katariinan kujan varrella. Kannattaa varata pöytä, jos mielit esim. illalla syömään!

Tilasin alkuun bruschetta-leivät ja annos oli alkupalaksi kyllä aikasta hulppea! Maku oli ihanan valkosipulinen ja leivät rapeita. Ehkä himpun basilikaa jäin kaipaamaan lisää.

Miehen carpaccio oli kuulemma "perusannos", minua häiritsi tuo iso sitruunanpala. Se olisi voinut olla ehkä pienempi?

Pikkumiehemme tilasi ruoaksi grillattua lohta ja annos oli kyllä iso! Poika totesi, että nyt on maut kohdallaan; suola korostaa kalan makua ja sitruuna tuo potkua. Kastikekin oli kuulemma hyvää vaikka minun miehet ei kastikkeista perusta ja taisi ollakin eka kerta pikkumiehelle syödä lohi kastikkeen kera. Mutta hyvää oli niin lohi kuin kastike, sen verran varastin annosta haarukan kärkeen :).
Mieskin totesi, että taisi olla parasta lohta mitä hän on maistanut ja se on paljon se.


Miehen kala-annos oli meriahven ja upeasti se tuotiin kokonaisena. Maku ja kypsyys olivat kohdillaan.
Miehen tilaama lisäke, höyrystetyt kasvikset oli kyllä onneton esitys. Muistuttivat lähinnä mikrossa lämmitettyä kasvislisäkettä tomaattisoossissa ja maku mitään sanomaton.

Itse mietin pitkään, että tilaanko pizzan jota olin kuullut kehuttavan tai pasta-annoksen, italialaisessa kun olimme.
Noh, päädyin kuitenkin pihviin sen himossa ja voi...se oli kyllä tietyllä tavalla pettymys. Kypsyys ok mutta lihassa eikä kastikkeessa ollut oikein makua. Kastike oli kuin vettä eikä jälleen höyrystetyt kesäkurpitsa & porkkana saanut kuin katumapäälle. Kumpa olisinkin tilannut muuta.
Tämän annoksen olisin tehnyt itse nii-in paljon paremmin. Yleensä en ravintoloissa tilaakaan enää pihvejä, koska osumatarkkuus hyvälle annokselle on luvattoman pieni.

Toisaalta ei jäänyt ähky olo, kun söin pelkän pihvin :). Pippurikastike on näyttävä mutta kun eihän tuommoisia kokonaisia pippureita voi syödä. Vai voiko?

Jälkkäri oli tietenkin tilattava ja italialaisessa on pakko aina kokeilla Tiramisua.
Harvoin ravintoloissa saa hyvää Tiramisua mutta täältähän sitä löytyi! Ihana Amareton maku ja juuri sopiva kosteus. Tämä kaavittiin miehen kanssa lusikalla kilpaa lautaselta.

Kokonaisuudessaan Controvento oli hieman pettymys vähän ruoan mutta enemmän palvelun osalta.
Palvelu oli toki ystävällistä mutta tarjoilijaa sai aina pyytää pöytään. Viiniä tilasimme karahvin mutta saimme vain lasit, toki pyynnöstä lisää. Hymyä ei juurikaan irronnut vaikka olimme ensimmäiset asiakkaat ravintolassa. Eivät sitä saaneet seuraavatkaan.
Summa summarum...en ole vielä valmis luovuttamaan, koska miesten mukaan kalaosasto oli loistava ja pizzat & pastat vielä maistamatta, joten kokeilen kyllä vielä joskus mutta ensi Tallinnan reissulla kokeilemme kuitenkin uusia paikkoja!

Synttäridinnerin jälkeen haahuilimme pitkin vanhaa kaupunkia ja shoppasin hieman pellavaa ja terassikausikin tuli avattua vielä ennen paluumatkaa Cavan merkeissä...

...ihana auringonpaiste kruunasi matkan.

Laivalta bongasin vielä suklaauutuuden, tätä päärynä-mantelista suklaata pitää johonkin leipomukseen kokeilla. En tiedä onko Suomessa markkinoilla?

Käyttäisikö tämän muffineihin, kakkuun vai....jää mietintään!

4 kommenttia:

cebic kirjoitti...

bongasin saman suklaan muutama vko sitten ärrältä, kuulemma vain heille tehty maku. Eli ulkomailta sitten ainakin saa, jos vaikka vain suomessa ainoa jälleenmyyjä. En kyl ostanut. Ihanalta kuulostaa ylläripvä ja hyviltä näytti annokset, mielestäni kokonaisetkin pippurit boi vet;ää, jos pippurista tykkää :) onnea vielä tätäkin kautta <3

Heli kirjoitti...

Onnea synttärin johdosta!

Noita annoksia katsoessahan tulee nälkä. Sinun pippuripihvissä oli kyllä kastiketta minunkin makuuni liianlaisesti. Annoksen rose- ja viherpippurit usein jätetäänkin kokonaisiksi eli kyllähän ne ihan syötäviä ovat :)

Satu kirjoitti...

Mekin kävimme Tallinnassa viikko sitten ja viime kerrasta olikin yli kymmenen vuotta! Olin kyllä positiivisesti yllättynyt ja onnesta soikeana etenkin edullisesta kasvo-kynsihoito yms. tarjonnasta. Söimme mainiossa valkosipuliravintolassa ihan vanhan kaupungin aukion tuntumassa ( vaikka yleensä ne ovat pahimipia turistimestoja ) ja itse söin lammasta joka yllättikin positiivisesti. Olen myös niin monta kertaa todennut että itse kokkaisin varsinkin pihvit paremmin ja yleensä myös pastat ja risotot. Pastassa on ravintoloissa monesti huono hinta-laatusuhde, ottaen huomioon kuinka edullinen raaka-aine se on.

Terhi kirjoitti...

Cebic - juu, pippurit voi vetää kokonaisena mutta ei tuota määrää :) ja kiitos!
Kiitos myös Heli!
Satu - mie en "päässyt" hoitoihin kun oltiin perheenä liikenteessä ja pikkumiehen ehdoilla. Kurkkasin myös tuon valkosipulipaikan ja mie oisin lämmenny mutta pikkumiehelle pitää olla kalaa, joten sen mukaan oli mentävä.
Ihana reissu meillä kyllä oli!