torstaina, kesäkuuta 30, 2011

Keittiö paperilla

Muutto uuteen kotiin häämöttää ja lupasin postailla muutto- & remppatunnelmia ruoanlaiton ohella.
Uudessa kodissa päätimme uusia ensimmäisenä keittiön sekä eteisen & keittiön kaakelilattian. Uuden värin pintaansa saavat varmasti seinät ja mikäli aika riittää niin myös alakerran portaikko. Monta monta muuta juttua on myös mielessä mutta budjetin mukaan on remppailtava pikku hiljaa :).

Keittiö on minulle tietenkin se tärkein kohde kodissa ja nyt kun se on oikein paraatipaikalla niin halusin panostaa siihen. Keittiöremppa imaiseekin lähes tulkoon tämän hetkisen remppabudjetin, joten ihan kaikkeen raha ei riittänyt eikä kyllä keittiössä tilakaan.

Aika hyvin sain toisaalta toiveeni toteutettua ja olen tyytyväinen.
Minulla oli hyvin selvät sävelet mitä haluan keittiööni ja mihin kohtaan, suunnittelija piirsi paperille ja keksi kyllä muutamia erittäin hyviä ideoitakin! Olin valinnut jo ennen ensimmäistä suunnittelukäyntiä lähes kaikki materiaalit, joten kalusteiden ja koneiden sijoittelu oli suurin homma eikä se ollutkaan helppoa!
Kävin suunnittelusession neljässä keittiömyymälässä ja aika nopsaan suosikit erottuivat.
Ainiin, mies antoi minulle vapaat kädet suunnitteluun, värien valintaan jne. koska olin suunnitellut jo edellisen keittiömme ja se on ollut erittäin toimiva. Ihana mies!

Tänään sain käsiini vihdoin lopulliset piirrokset ja tältä tuleva keittiöni näyttää.Kuva on toki huonolaatuinen mutta kyllä siitä idea selviää.
Loppupeleissä keittiön materiaalit sekä tyyli eivät hirveästi poikkea nykyisestä mutta muutamia upgreidauksia halusin tehdä mm. koneiden ja tasojen suhteen.
Keittiön viereiselle tyhjälle seinälle halusin ehdottomasti kalusteisiin sopivan vitriinin lasihyllyin. Sinne saan astia-aarteeni kauniisti esille.

Väreiksi keittiöön valitsin kiiltävän valkoisen, mustan sekä alumiinin. Aivan kuten nykyisessäkin.


Vihdoin saan myös toteuttaa "saarekeunelmani" johon sijoitin keittotasot, joita tulee muuten yli metrin verran :). Saarekkeen pitkän sivun eteen tulee keittiöpöytä.
Saarekkeen toiseen päätyyn tulee ns. baaritaso, jonka alle saan 2-3 baarijakkaraa. Siinä on ystävien mukava katsella kokkaustani tai minulla kunnolla tilaa leipoa!


Keittiön tasoksi halusin nyt vihdoin ja viimein kivitasot. Olin jo päättänyt että laitamme syvän mustat ja kiiltävät tasot mutta sitten Puustellin myyjä kiikutti minulle ihanan tasonpalan jossa kimalsivat lasinpalat. Ja minähän jäin siltä istumalta koukkuun.
Taso on valmistettu kierrätysmateriaalista ja siihen joukkoon on puristettu lasia. Taso on musta kivitaso, jossa kimmeltävät ikään kuin pienet timantit! En malta odottaa että tasot on asennettu ja pääsen niitä sivelemään :).

 Kuva: Lapetek

Altaissa päädyin Lapetekin BlancoMetra 6 S Compact Silgranit® altaaseen, joka on lähes naarmuuntumaton ja kestää kovaa kuumuutta. Minulle kolahti se, että allas on helppo pitää puhtaana eikä siinä näy vesiroiskeet kuten teräsaltaassa.

 Kuva: AEG

Nykyisessä keittiössämme meillä on pääsosin AEG:n kodinkoneet ja olen ollut niihin enemmän kuin tyytyväinen.
Uuteen keittiöön valitsin AEG:n uudesta Crystal-mallistosta keittotasoiksi yhden ison kaasupolttimon sekä kaksi rajatonta induktiokeittotasoa. Rajattomaan induktiokeittotasoon voi kattilan sijoittaa mihin kohtaan vain ja taso kuumenee juuri siltä alalta.
Harmikseni rajatonta keittotasoa ei saanut yhtenä isona pintana vaan piti valita kaksi pientä, himpun alle 40 cm tasoa. Mutta ompahan nyt keittotasoa yli metrin verran!

Kuva: AEG

Vanhasta kodista nappaamme mukaan LG:n side-by-side kylmäkeskuksen sekä viinikaapin.

Tänään löysin myös K-Raudasta lähes mustat, kiiltävät, 30x60 cm lattialaatat jotka tulevat keittiöön sekä eteiseen. Viime viikolla niitä himoitsimme mutta emme ostaneet ja nyt kun niitä lähdettiin hakemaan ne olivatkin tulleet kesäaleen -30%! Välillä hyvä tuuri potkaisee!
Varasimme laatat ja haetaan ne parin viikon päästä kun remontti alkaa.

Vielä puuttuu se liesituuletin, josta jo aiemmin postailin ja tuo Savon Grace on edelleen se "ykkönen". Nyt vaan on mietinnässä riittääkö tuo pieni vai pitäisikö olla isompi malli kun keittotaso on niin leveä. Myös keittiön pieni välitilan materiaali on vielä hakusessa sekä saarekkeen taustalevyn materiaali; siihen mietin sisustuskiveä mutta saapa nähdä jääkö se kuitenkin vain kalustelevyksi.

Valaistusta laittelen itse mm. LED valonauhoilla mutta siinäkin on idea vielä hakusessa tosin muutama ajatus jo mielessä :).

Nyt ei voi muuta kuin odotella vajaat kaksi viikoa ja sitten remontin kimppuun. Keittiötä saamme odotella, toimitus on toivottavasti viikolla 34. Grillaussessioita on tiedossa reippaat kolme viikkoa, koska joudumme muuttamaan vanhasta pois, joten saapas nähdä milloin grilliruoka tökkää :) mutta grilli- tai terassiruokapostauksia on taatusti tulossa :).

Aloitan remppapostailut parin viikon päästä mutta sitä ennen jatkuu vielä lomapostaukset.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ah ah, rempan suunnittelu on kyllä niin ihanaa ja tietty se lopputulos! kiva kun olet jaksanut näin ahkerasti postailla kaiken kiireen keskellä + hyvää kesän jatkoa t. anonyymi lukijasi Rida

Taikakaulin kirjoitti...

Tosi kivan näköinen tuo uusi keittiö! *kateellinen* :)