sunnuntaina, maaliskuuta 06, 2011

Keittiöhaaveilua, liesituulettimet

Kiertelimme tänään Vantaan Tammistossa kun uusimmilla keittiömyymälätulokkailla alueella oli avajaisviikonloppu.

Ajatuksenamme oli hakea tuntumaa tulevaan keittiöremonttiin sekä tietenkin haistella alan uusia tuulia. Harmiksemme totesimme, että vain yksi keittiömyymälä, näiden uusien lisäksi oli päättänyt palvella myös sunnuntaisin, harmi! Asiakkaita olisi varmasti riittänyt kun ovien ripoja moni meidän lisäksi kävi vetämässä.
Sitä suuremmalla innolla kurkistimme avoinna oleviin; Domus-keittiöiden, HTH-keittiöiden sekä Kvick:n näyttelyihin.

Täytyy myöntää, että suurimman vaikutuksen teki HTH-keittiöiden näyttely, henkilökunnan määrä ja heille buukkasinkin suunnitteluajan heti.
Domuksella tuoksui korvapuustit heti ovesta sisään astuessa, ihanaa! Toisaalta olin varma, että se oli aikaan saatu tuoksuilla. Kappas vaan, siellä kuitenkin yhdessä näytöskeittiössä oli korvapuustit tulleet uunista ulos mutta miksi niitä ei tarjoiltu asiakkaille? Sai ärsyyntymään vaikka en olisi pullaa nyt syönytkään.
Kvick taitaa nyt jäädä, koska heidän kalusteiden korkeus on reippaampi kuin muilla ja näin lyhyelle ihmiselle se ei toiminut kun näyttelyssä mallailin kokkaavani jotain. Kiitos suunnittelijalle, joka mainitsi asian heti mutta harmi sinällänsä!
Minulla on selvät sävelet siitä mitä haluan uuteen keittiöön, hyväksyntä pitää toki leimauttaa miehellä ;). Näistä keittiön toiveista ja suunnitelmista tässä myöhemmin...nyt haistelimme uutuuksia ja minun huomioni vei tänään liesituulettimet!
En siis itse asiassa ollut edes ajatellut, että minun pitäisi "nähdä vaivaa" liesituulettimen valintaan koska nelisen vuotta sitten ei vaihtoehtoja liesituulettimissa ollut ja piti päätyä siihen mikä tilaan sopi. Mutta oh my....nyt eteeni avautuikin ihan uusi maailma. Ja nyt olen koukussa, liekeissä ja missä lie! Eihän liesituulettimen tarvitse olla perinteisen mallinen ollekaan.
Savon Elica -mallistoa olen nähnyt sisustuslehdissä niitä ihastellenkin mutta koska keittiöremppa ei ole ollut ajankohtainen niin olen siivuttanut koko homman. Muutenkin kuvissa mallit näyttivät siltä, että eihän "tuommoiset" voi toimia.
Mutta voi että, kun näin mm. Gracen livenä tänään. Miten kaunis!

Grace on valmistajan sivujen mukaan saatavilla vain valkoisena tai mustana, eräs myyjä puhui tosin myös teräksestä mutta lienee eri malli. Meidän värimaailmaan sopisi nimenomaan valkoinen tai musta, tuon teräksen värisen näin leveämmässä mitassa eikä se ollut enää kaunis ollenkaan.

Gracen voi asentaa joko seinään tai kattoon. Meillä Grace tulisi kattoasennuksena ja valmistajan mukaan kaunokainen toimii sekä liesituulettimena että valaisimena.


Ylläolevan kuvan mukaan meillekin keittotaso asennettaisiin ruokailutilaa vasten ja liesituuletin siihen päälle.
Minusta avaraan tilaan valaisimen mallinen tuuletin sopii loistavasti! Miksi liesituulettimen pitäisi näyttää siltä itseltään?

Tämän Star -liesituulettimen jos olisin nähnyt livenä niin olisin ostanut varmaan samantien :). Miten niin elämässä pitää olla pientä bling-blingiä...eikä aina niin pientäkään....

Jälleen kyseessä liesituuletin sekä valaisin samassa paketissa. Aivan ihana!!
Ainoastaan jäin miettimään, että kyllästyisinkö tällaiseen ja riittääkö Star:n teho mm. wok-kaasulevylle?
Jäin myös miettimään koko kauneuden pesua kaiken rasvakertymien jälkeen mutta myyjä eräässä keittiömyymälässä kertoi, että koko kauneuden saa lohkoiksi ja nämä lohkot voi pestä astianpesukoneessa eli yksittäisiä kristallipaloja ei tarvitse alkaa puunaamaan. Wi-iuh!

Miehen silmää miellytti Grace:n ohella Wave -malli, jossa myös on liesituuletin sekä valaisin. Itse en ihan lämmennyt tälle mutta kaunis kuitenkin!
En tiedä onko järkevää päätyä näihin desing liesituulettimiin? Kyllästyykö niihin helposti?
Toisaalta, varsinkin aktiivihiilisuodattimella toimivat liesituulettimet saa vaihdettua helposti mieleiseensä helposti, joten voisihan sitä kokeilla näitä erikoisempiakin. Meillä uudessa kodissa keittiö on yksi suurin osa kotia, joten näyttävyyttä haluan avoimeen tilaan, joka avautuu jo eteisestä.
Odotan kyllä toisaalta innolla kevään Koti -messuja (vai millä nimellä ne nyt kulkeekaan nykyisin), koska siellähän aina esitellään uutuudet ja tarjoukset on aikasta hyviä!
P.S. Muistathan kertoa vinkkisi ja ideasi keittiöremppaan 15.3. mennessä niin olet mukana arvonnassa!
Kuvat valmistajan SAVO Desing & Technic

4 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Miten kauniita! Mites noiden imuteho, ja kierrättääkö ne saman ilman takaisin, ei mitään poistoputkea ainakaan näkynyt noissa.. Mun lemppari noista oli se ensimmäinen valkoisena.

Tusla kirjoitti...

Meillä on myös tuo liesituulettimen vaihto jossain vaiheessa edessä, toivottavasti pian... Nykyinen on ihan ok:n näköinen, mutta ei se ime mitään ja pitää ihan hirveää ääntä. Eli sen äänekkyyden kanssa suosittelen olemaan tarkkana, etenkin jos keittiö on mallia "avo".

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kivan näköisiä! Mietin onko se sit enään niin kaunis kun kai siihen lamppuun/tuulettimeen joku iso letku tulee millä se imee sen ilman pois?

Anonyymi kirjoitti...

Itse lampussa / tuulettimessa on puhallin ja aktiivihiilisuodatin tjsp. 'Ilma' tulee suodattimen läpi takaisin huoneeseen. Ei siis tarvise erillistä letkua.