tiistaina, heinäkuuta 05, 2011

Nuotiolohi ja salaattia

Juhannus meillä vietettiin osittain mökillä rakennushommissa sekä kaupungissa kun sade yllätti eikä asuntovaunurouvassa olisi ollut hauskaa viettää Juhannuspäivää.
Meillä miehet rakastaa kalaa, joten haluan aina tehdä jotain kalaruokaa kun mökille mennään. Ootan vielä sitä kun kalaa aletaan saamaan omista verkoista, virvelillä tai ongella...se tuo tunnelmaa lisää ja tietenkin makua kun saa tuoretta kalaa.

Näin kesällä me tykätään kohtuu kevyestä ruoasta eli joko kalaa/lihaa/kanaa sekä siihen kylkeen salaattia tai uusista potuista jotain. Joskus joku soossi tai voisilmä mausteineen.

Tällä kertaa päätin vihdoin ottaa käyttöön joulupukilta saadun grillaustason joka helpottaa kyllä kokkausta kun sen päälle voi asettaa esim. Muurikka-pannun, halsterin jne. Ja lohen otin mukaan kaupungista....sallittaneen...


En kirjoita mitään sen kummempaa ohjetta tähän, koska ainekset ovat yksinkertaisia eikä esillelaitossa voi ihmeemmin sooloilla.

Annetaan siis mennä ja lohet öljysin ja maustoin suolalla sekä sitruunapippurilla. Minusta nämä riittävät lohelle kun nuotiosta kalaan tulee oma makunsa.

Kylkeen tein salaatin jääsalaatista, mozzarellapalloista, suomalaisista kirsikkatomaateista sekä tuoreesta basilikasta. Salaatin maustoin kevyesti myllysta suolalla sekä mustapippurilla. Ja lorautin tietenki joukkoon oliiviöljyä.


Kuvaa valmiista annoksesta kertisastioissa en ehtinyt saamaan kun nälkä oli kaikilla ja söimme hyvällä ruokahalulla. Kyytipoikana meillä oli suositeltu valkoviini Torres Santa Digna Gewürztraminer Reserve joka osoittautui loistavaksi viiniksi nuotion savusta nauttineen lohen kera.


Mökkitontilla minulla ei ole uunia käytössä, joten luotan leivonnaisten suhteen joko Joutsan torin antimiin tai vielä ehkä enemmän Uimaniemen kesätoriin.  Sieltä nämäkin sämpylät nappasin mukaan.
Välillä leivon mukaan jotain tai nappaan Heilasta Heinolasta mutta kyllä sitä vaan tykkää suosia paikallisia yrittäjiä yrittäjänä.

Ja mikä parasta, kesätorilla on ihana kirjapöytä. Viime kerralla sieltä jäi mukaan Eino Leinon Musti, jota pikkumies aloitti innoissan lukemaan sekä vanha lintukirja. Ja mitähän sieltä löytyy seuraavan kerran? Ihana kesä ja mökkeily!

Ei kommentteja: