lauantaina, heinäkuuta 09, 2011

Rommi-kookosdrinkki

Taannoiselta eurooppaturneelta tuli tietenkin hankittua viinejä sekä muita juomia, varsinkin Italiasta sekä Saksan ja Tanskan rajalta.
Sieltä Saksan "juomaparatiisista" löysin suosikkirommiani kookoksen maussa. Captain Morgan on ollut jo vuosia suosikkirommiani Appleton Estate rommin ohella. Nämä ovat vaan luvattoman kalliita Suomessa!

Tätä kookoksella maustettua vaaleaa rommia en ole koskaan nähnyt, joten pakkohan se oli napata mukaan. Itse kun en tykkää juurikaan mistään likööreistä, joten tämä maustettu rommi kiinnosti heti.

Pullon kyljessä ehdotettiin lantringiksi ananas-, appelsiini- tai karpalomehua. Tuo ensimmäinen eli ananasmehu jäi heti mieleen ja päätin myös lisätä kuplia juomaan. Meillä ei makeat juomat uppoa, joten kivennäisvedellä sain drinkkiin hapokkuutta sekä taitettua makeutta.

Drinkkiin on vaikea antaa tarkkoja mittasuhteita kun tein ensimmäistä kertaa mutta tästä tulee yhdelle.


Rommi-kookosdrinkki:
  • 6 cl Captain Morgan kookosrommia
  • jäämurskaa
  • ananasmehua
  • vähähiilihappoista kivennäisvettä
  • koristeeksi mansikka ja pala tuoretta ananasta
Mittaa tehosekoittimeen jäämurskaa, rommi sekä oman maun mukaan ananasmehua sekä kivennäisvettä. Minä laitoin puolet ananasmehua ja puolet kivennäisvettä, pitkään drinkkiin sopivasti. Sekoita täydellä teholla.

Kaada drinkki hurrikaanilasiin ja koristele tuoreella ananaksella sekä mansikalla.
Nauti heti kylmänä.

Jäin miettimään miten sitten teen tätä drinkkiä kun tuo rommi loppuu? Sopisikohan tuore kookos sekaan tai kookosmaito....kookosaromiin en ole missään törmännyt. Noh, jää testattavaksi sillä tämä rommi loppuu nopsaan kun mieskin tykkäsi ja tästä käynnistyi jälleen meidän Karibian risteilyn haaveilu....someday!

2 kommenttia:

cebic kirjoitti...

Ihana drinksuohje! Tykkään kookoksesta, joten tää ois varmasti hyvää. Uskoisin, että jos tuohon laittas rommia ja kookosmaitoa, toimis myös. Muistuttais enempi pina coladaa vaan :)

Mie en bongannut siitä pizzasta kaprista, tosin eniten huomio kiinittyi harmaaseen tonnikalaan ja runsaaseen punasipuliin :) Mie söin aiemmin ihan liian usein pakastepizzoja, yleensä dagen efterissä, niin oli kiva ylläri tommonen rapea pohja. En ookaan ulkomailla maistanut pakastepizzoja, aina oltu vaan ravintoloissa tai hotelleissa ilman keittomahdollisuutta. Roomassa tulikin syötyä elämäni paras ja myöskin se huonoin pizza. Ah, mie niin tahtoisin Italiaan!

Hanna kirjoitti...

Suht. vastaava tuote on Malibu. Malibua myydään liköörinä ja se onkin melko makeaa, mutta ananasmehun kanssa, kivennäisvedellä kevennettynä toimii todella hyvin. Kannattaa siis ainakin koittaa! Jos kookosmaidolla haluaa sotkea, niin hyväähän siitäkin tulee, mutta sitten juoma on jo melko 'kermainen', eikä siten enää niin raikas.