sunnuntaina, heinäkuuta 10, 2011

Bruschetta-leivän toinen tuleminen

Epäselväksi ei varmaan kenellekään ole jäänyt, että minä rakastan bruschetta-leipiä :). Aika ajoin olen reseptiä postaillut ja matkan varrella se on muokkaantunut, nyt mielestäni lähes täydelliseksi. Itse asiassa en edes Italiassa saanut niin hyviä bruschettoja kuin mitä itse teen.

Ensimmäiset bruschetat tein muistaakseni 2000-luvun alussa ja jonkun oliiviöljymerkin reseptin mukaan. Ja pitkään paistelinkin täytettä mutta niin se maku muuttuu ja nykyisin en käytä oliiviöljyä enää leipään ja täytteenkin teen paistelematta. Raaoista & tuoreista raaka-aineista.
Täyte syntyy nopsaan mutta on parempi seuraavana päivänä kun maut saavat kylmässä tekeytyä. Ja nämä bruschetat syntyvät mökkioloissakin helposti, leivät Muurikalla paistaen!

Halusin jälleen postata aiheesta, kun satuin käymään Lidl:ssä ja ainakin paikallinen kauppa yllätti minut ihan täysin. Myymälä oli uudistunut uudella paistopisteellä ja muusta valikoimasta löytyi Italian herkkuja. Juuri niitä superisoja leipäsliceja bruschettoihin mitä Italiassa ihailin. Aivan loistavia kesän grillijuhliin!


Leivät paahdoimme grillissä molemmin puolin rapsakoiksi ja päälle runsaasti täytettä.
Nykyisin en enää edes kalttaa tomaatteja, poistan vain tomaatin sisältä valkoisen, hieman kovan osan ja sitten vaan ronskia kuutioita.
Valkosipulia käytin nyt neljään tomaattin kolme isoa kynttä, ihana potku! Tavallista keltasipulia yhden ja runsaasti basilikaa sekä oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria myllystä.


Leipä ensin puoliksi ja sopivan kokoisiksi annospaloiksi.


Pakkauksessa on noin viisi isoa slicea leipää ja yhdestä riittää joko kahdelle alkupalaksi tai esim. 6-8 pienempää palasta illanistujaisiin. Meillä meni alkupalaksi nämä neljä palaa :).

Näitä leipiä on kyllä hamstrattava Lidl:stä, ihanan näyttävät bruschetat saa näppärästi isolle joukolle! Tuli nälkä :).

1 kommentti:

piikkipaatsama kirjoitti...

Oi, kuinka hyvältä näyttää :). Bruchettoja on tullut tehtyä silloin sun tällöin, mutta ehkä tämä olisi se täydellinen resepti :)