tiistaina, elokuuta 30, 2011

Keittiöremppaa

Vihdoin kotimme keittiöremontti pääsi vauhtiin! Onhan tätä odotettu ja oltu ns. ulkoruokinnan varassa jo yli viisi viikkoa...grillausta, mökkiruokaa, pizzaa ja välillä Mäkkäriä (vain pikkumiehen pyynnöstä!). Ja nyt en jaksaisi enää yhtään odottaa, että pääsen kokkaamaan sekä leipomaan. Ja järjestelemään keittiöni!

Ostimme talon kesällä ja keittiön osalta sanoin heti että vaihtoon menee.
Olimme käyneet katsomassa tätä taloa jo nelisen vuotta sitten kun mietin Confetin verkkokaupan sijoitusta alakertaan mutta onneksi tajusin jo silloin että on parempi erottaa koti ja työ. Se on hankalaa edelleen mutta parempi niin, että toimistoni on eri paikassa niin kotona saa olla "kotona" :).

Keittiön alkutilanne oli tämä.


Ei millään tasolla minun tyylinen.
Pyydän tässä vaiheessa anteeksi lukijoiltani, jotka tykkäävät kirsikan sekä terrakotan sävyistä mutta minulle ne ei istu. Jokainen meistä tykkää eri sävyistä mutta tämä värimaailma on liian kaukana minusta.

Alkuperäisen keittiön värimaailma oli siis minusta liian tunkkainen. Kellertävät ovet, kellertävät seinät ja tuo punaisuus. Keittiö oli minusta rakennettu myös hajakappaleista eli mitoitus oli alunperin jo pielessä. Eikä keittiön toiminnallisuus ollut ollenkaan sopiva.
Ainoa plussa oli upeat mattamustat kivitasot. Ne lähtivät kyllä tosin vaihtoon myös mutta saapa nähdä jos niistä saataisiin leikattua tasoa kylppäreihin tai mökille.


Keittiöön oli myös viritelty ihan omia hyllyratkaisuja niitä viimeistelemättä. Ja osa oli kiinnitetty eteisen vaatekaappin seinään...en voi sanoa kuin että oh my....

Tiesin kyllä jo uutta kotia etsiessä että minulle sopivaa keittiötä ei tule mistään löytymään ja siihen oli budjetissa varattava rahaa. Yllätys tämä ei siis ollut.

Keittiöön saa uppoamaan rahaa juuri niin paljon kuin sitä on mutta itse yritin pitää järjen kädessä. Kävin "suunnittelemassa" (eli sanelin mitä haluan) viidessä keittiöfirmassa keittiöni ennen kuin valitsin sen meille sopivan. Ja kyllä on eroja firmoissa!
Yhdessä firmassa sain omaan visiooni myös uusia ideoita ja siitä se lähti. Tinkimistä, tinkimistä ja kaupat.

Minä en tarvitse mitään hienoja keittiökonebrändejä koska toiminnallisuus ratkaisee. Ammattilaisena sitä osaa vaatia tiettyjä juttuja ja olen kokenut yhden brändin vehkeet hyviksi niin miksi vaihtamaan.
Kaapistoissa taas halusin laatua mutta niissäkin en halunnut maksaa turhaan "miljoonaan kertaan" maalatuissa ovissa vaan tyydyin edullisiin mutta silmiä hivelevään ovimalliin.

Alunperin muuten luulin että tilaa keittiössä on vaan eipä sitä ollutkaan. Espresso-kone sai jäädä pois, sille ei vaan löytynyt tilaa. Kyynel silmässä siitä luovuin...nyyh....


Vanhan keittiön purki mieheni sekä veljeni ja kun välitilan laattaa ei saanut irti nätisti niin sille näytettiin jotain "sahaa"...päälle uutta levyä.

Keittiön lattiaan valitsimme ison, suorakaiteen muotoisen laatan ja mustan. Näin luonnossa se näyttää tumman harmaalta mutta on upea. Ja kiiltävä!
Tämä sävy poisti myös parketin tunkkaisuuden ja korostaa parketin tumman punaisuutta.


Vähän aikaa sitten ostamamme ruokapöytä tuoleineen istuvat tilaan minusta loistavasti! Kuvan pöytään lisäsimme vielä varastossa olevan jatkopalan, joten yli kahden metrin ruokapöytä on ihanuutta. Joulua odotellen :).


Keittiöni asennus alkoi maanantaina ja en voi olla kyllä enemmän tyytyväinen asennukseen. Ammattitaitoinen asentaja joka imuroi jälkensä joka päivä, loistavaa!

Asennuksessa tulee tosin parin päivän paussi sairastapauksen vuoksi mutta kyllä minä jaksan nyt odottaa...
...keittiöstä uupuu vielä niin paljon vaikka valmiilta näyttääkin.

Kivitasot lähti myös vaihtoon, koska sain väärät paikalle. Onneksi myyjä pyysi käymään kotonaan katsomaan valitsemaani tasoa luonnossa. Hänellä taso oli kylppärissä eikä ollenkaan niin hyvä kuin koepalassa.
Nyt on uudet tasot tulossa, isommilla lasinsirpaleilla joten bling-blingiä tiedossa enemmän ja siitähän minä tykkään!Saan vihdoin haaveilemani saarekkeen sekä myös sen toiselle reunalle pienen "baari- tai seurustelutason". Haussa onkin nyt tyylikkäät baarijakkarat ja tila saa olla siltä osin tyhjä juuri niin kauan kuin löydän ne sopivat :). Ja saa vinkata jos tiedät mistä löytäisin upeat mustalla nahkalla päällystetyt baarituolit ja tietenkin teräsjaloin.

En saanut vielä kuvaa vitriineistä kun niiden takaseinän maalaaminen "yllätys-yllätys" on minun homma tässä parin päivän sisällä. Ja myös LED-valojen asennus jää minulle sekä myös välitilan laatoitus.
Ideat on valmiina mutta saahas nähdä miten käy toteutuksen kanssa.

P.S. Arvon tänään voittajan syysarvontaan. Ihania palautteita olen saanut, kiitos niistä! On upeaa huomata, että kirjoituksiani luetaan vaikka aina ei kommenttia tulekaan jätettyä...lukeudun itse samaan mutta nyt lupaan tutustua lukijoideni blogeihin.

3 kommenttia:

cebic kirjoitti...

Upea keittiö tulossa, tuossa on varmasti ihana kokkailla isollekin porukalle ja isolla porukalla! :) Mie haaveilen kanssa isosta keittiöstä, sitten joskus aikanaan toivon sellaisen saavani.

Terhi kirjoitti...

Kiitos! Kyllä keittiössäni on nyt kokoa ja toiminnallisuuksia toiveiden mukaan mutta en kuitenkaan saanut mahtumaan kaikkea sitä mitä toivoin.

Mie kyllä niin ootan että pääsen kokkailemaan ja on kunnolla jääkaappi- sekä pakastetilaa.
Siirrettin alakertaan asunnon vanha jääkaappi sekä ostettiin edullinen kaappipakastin joten jatkossa aan säilöä mieleni mukaan!

Siun haaveet toteutuu taatusti! Ihania herkkuja keittiössäsi syntyy nytkin :).

Anonyymi kirjoitti...

Kaanilla on hyvät baarijakkarat. Ovat taatusti hintansa arvoiset, hyvät istua ja miellyttävät ainakin omaa silmää! Suosittelen lämpimästi, kolmen vuoden kokemuksella!