sunnuntaina, elokuuta 28, 2011

Syksyinen arvonta

Bloggailuni on jäänyt hieman tässä kesän & alku syksyn remonttihässäkässä. Kohteena siis uusi koti sekä rakenteilla oleva mökki. Ruoanlaittoa unohtamatta grillin voimin ja leivonnan sain täysin unohtaa uunin puuttuessa.

Tänä viikonloppuna putosi iso taakka harteilta, koska nyt uudesta kodista uupuu keittiö jonka asennus alkaa huomenna ja siitä vastaa Puustellin asentaja, huoh! Toki moni, moni muu sisustuksellinen asia on vaiheessa ja tavarat etsivät kotiaan vielä pitkään mutta ns. pahin on meidän osalta takana. Ja nyt en puhukaan enää maalauksesta jota riittää alakerrassa :).
Niin ja naapurin sanoin..." ei se sun piha ole vielä kymmenessä vuodessakaan semmonen kun haluat ". Luotan näihin sanoihin.

Mökillä taas on lähes sama tilanne. Syksyä kohden siirrymme rakentamaan sisätiloja, lopuista ulkotöistä huolehtivat tutut urakoitsijat koska vaikka miten haluamme tehdä kaiken itse niin kaikkeen ei osaaminen riitä. Ja toisaalta taas, on hommia joissa ei kannata lähteä kokeilemaan koska se kostautuu. Niin ja onneksi ollaan säästetty tätä varten....pitkäjänteisyyttä!

Iso apu on ollut kyllä näissä remppahommissa molempien perheiden osalta. Kiitosta siis pikkuveikalle, anopille ja appiukolle. Äitini ja iskä vasta tekevät tuloaan, joten eiköhän silloinkin jotain "rassailla" tai ainaskin saadaan opastusta puutarhan hoitoon sekä kalastamiseen mökillä. Ja mikäs onkaan sitäkin apua kallisarvoisempaa :).

Blogini päivittyy nyt sitten tiuhempaa mutta minusta on ollut hauskaa blogata leivonnan ja ruoan ohella myös kodin asioista. On se sitten remontointia, sisustamista, vanhan tavaran päivitystä tai uuden kokeilua. Mietinkin taannoin, että onko blogini nimi " Terhin keittiössä -ruokablogi" enää edes osuva, vaikkakin keittiössä vierähtää se suurin tovi päivässä.

Bloggaan kyllä enemmän leivontaan ja ruokaan liittyvää mutta nyt näin omakotitaloasujana sekä mökkeilijänä uskoisin että ajatus rientää myös rakentamiseen, sisustamiseen sekä puutarhan puolelle (mikä saa kyllä odottaa jonkin aikaa, hih!).

Olenkin jäänyt miettimään että olisiko blogini nimi enemmänin "Terhin homingblogi" tai "Terhin homestyleblogi" ? Lifestyle blogeja on jo pilvin pimein ja niissä on myös asuste- ja vaatejuttuja joihin minun blogi ei nyt ihan heti lähde, I promise.
Ja jotenkin blogeja lukiessa tuntuu, että moni ruokabloggaaja bloggaa myös muustakin kuin keittiön seinien sisällä tapahtuvasta tai toisaalta sitten blogilla on nimi joka mahdollistaa periaatteessa mihin vain.

Hyvä ajatus mutta en minä ainakaan ole keksinyt mitään "nerokasta" nimeä, joten tämmönen perusratkaisu tuntuisi hyvälle...tai sitten keittiöni jatkaa tuttuun tapaan. Ja toisaalta, miulla ei ole takana mitään mainostoimistoja tms. miettimässä myyvintä nimeä koska se ei taas juuri nyt ole tarkoitus. Ja Terhin keittiössä oli toisaalta niitä ensimmäisiä ruokablogeja jotka ovat "keittiössä"...onhan siitäkin jo aikaa kuutisen vuotta tällä blogilla.

En tiedä käyttääkö joku Suomessa tuota homingblogi sanaa mutta jäin vain miettimään....


Anyway.

Mitä olet mieltä blogistani sekä olisiko nimen vaihdos paikallaan?
Millaisia juttuja toivot minun bloggaavan?

Onhan se aina ihanaa saada hyvää palautetta sekä terapeuttista sitä kriittistä mutta eniten odotan kehityspalautetta. Lukijoita ja kävijöitä sivuillani tuntuu olevan, joten vastaapa tähän kommentoiden 30.8. loppuun mennessä. Aikaa ei ole paljoa mutta innokkaimmat seuraajat sekä kanssabloggaajat ovat aina kuulolla, eiköstä :).

Minä arvon kaikkien kommenttien kesken syksyisen ja vähän jo Halloweenin suunnatun leivonta- ja kattauspaketin jossa mukana myös sisustukseen sopivaa. Arvoa en tiedä, koska kerään & shoppaan palkinnon itse :).

23 kommenttia:

ekku kirjoitti...

Sun blogi on tosi kiva ja sisustusjuttuja ois kiva kans lukea.Ja noi teidän reissuraportit oli tosi mukavaa luettavaa ja kuvia varsinkin kiva kattoa.Voishan se toisaalta nimenvaihdoskin olla paikoillaan,jos laajennat tätä kirjoittamista,mut miksei se vois tänkin nimen alla olla..

Terhi kirjoitti...

Kiitos Ekku! Miulla jäi tuo eurooppareissun raportointi kesken mutta jatkan sitä kyllä vielä syksyn kun ei ole kuin muutama juttu kirjoitettavana :).

cebic kirjoitti...

Mie rakastan siun blogia ja tapaa ilmaista asioita, kuvat on ihania ja samoin tarinat taustalla. Kuten Ekku, tykkään kans noista matkaraporteista ja sisustusjutuista. On mukava palata tänne aina uudelleen ja uudelleen. Ja on ollut upeata tutustua sinuun :)

Millos siun blogi onkaan perustettu? Ite muistelen et meidän blogit syntyi samoihin aikoihin ja tänään miun blogissa on viisivuotispäivä. On kyllä jo tehty tätä hirmuisen pitkään molemmat! :)

Joka tapauksessa, siun blogi on tunnettu Terhin keittiönä koko olemassaolonsa ajan - nimestä on tullut jo käsite ja se tunnetaan, muuttaminen vois olla aika radikaali juttu näin pitkän ajan jälkeen. Entäs jos jatkaisit ihan vaan tällä nimellä, mutta teet vaikka eri kategorioita sisustamiselle, puutarhalle jne asioille? Ja jos nimeä on pakko vaihtaa, niin miulle tuli mieleen semmoinen kuin "Terhin kotona ja keittiössä", jolloin se sisältäis laajemmin kaiken :)

Mie ainakin ymppään kaiken tonne samaan blogiin, mitä ikinä mieleen juolahtaa ja nimeä en enää vaihtais, kun se on niin pitkään ollut.

Petra Pulkkinen kirjoitti...

Hyvästä ei kannata luopua! Mutta sinä olet itse niin positiivinen ja innostava, että tuli tuosta homing-sanasta mieleen "Home Sweet Terhi".

Silti ehkä tuo vanha tuttu on hyvä.
Homing-verbista vielä. En voi sille mitään, että se saa ajattelemaan sitä tekijämuotoa...eli onko se sitten Homer se tyyppi, joka harjoittaa tätä homingia? Ja Homer = Homer Simpson, ja tästäpä se ajatus lähtee seikkailemaan ihan muille vesille kuin sun mahtaviin ruokiin ja juttuihin :-)

t. Tumpelo-Petra

Ope kirjoitti...

Minäkin vierailen täällä säännöllisesti, vaikka en yleensä kommenttia olekaan jättänyt. Mukava on ollut lukea monipuolisia matka-, sisustus- ja ruokajuttuja. Jatka vain vanhalla tutuksi tulleella nimellä, vaikka sisustus yms. juttujen määrä lisääntyisikin. Pääasia, että blogi jatkuu!

Sirkku kirjoitti...

Olen vasta blogisi löytänyt, mutta kyllä nyt kylmiltään tulisi mieleen, että perinteinen nimilinja voisi olla turvallista lukijoille... ja elämän rikkauttahan se vain on, kun kerrot elämästä kyökin ulkopuolellakin.

Anna kirjoitti...

Minustakin sinun kannattaa jatkaa samaan malliin, mitä sitä muuttamaan. Minusta on myös kiva lukea sisustukseen liittyviä postauksia, joten nekin olisivat tervetulleita. Ja olen samaa mieltä Cebicin kanssa siitä, että joku "Terhin kotona" - tyylinen nimi saattaisi sopia blogillesi hyvin. Ehkäpä Terhin Tuvassa? Tupahan voi käsittää sekä kodin että keittiön, ja rimmaa kivasti.

Satu kirjoitti...

Hei, tutustuin blogiisi vasta taanoin ja olen kyllä pitänyt lukemastani ja minun mielestä ruokajutut ja sisustusjutut sopivat ihan hyvin yhteen eikä siis nimeäkään tarvitse vaihtaa se on juuri sopiva:) Hyvää alkavaa syksyä!

kmsu kirjoitti...

Ei varmaan enää tässä vaiheessa kannata mennä blogin nimeä vaihtamaan. Kyllä vanhan nimikkeen alle sopii hyvin muutkin kuin ruokajutut, omissa kategorioissaan.:)

Omasta blogistani piti alunperin tulla koirablogi. Siitä johtuu blogin nimikin. Mutta eipä koirista joka päivä uutta kirjoitettavaa löytynytkään, niin sitten jutut alkoivat polveilemaan mm. ruokaan, puutarhaan, luontoon... Pääpaino onkin pitkään ollut ruoassa, ja joskus myös mietein, että pitäisikö blogin nimi muuttaa enemmän sisällön mukaiseksi.

Minäkin pidän blogissasi noista matkakertomuksista kuvineen. Pääsee aina itsekin samalla virtuaalimatkalle.:) Minulle mieluisampia blogeja ovat sellaiset, joissa on useampia aihepiirejä, eikä ole keskitytty vain yhteen ja samaan aiheeseen, joten hyvältä kuulostaa, että blogisi laajentaa aihepiirejään entisestään.:)

Anonyymi kirjoitti...

hei, kaipa tällainen anonyymikin voi osallistua: tykkään blogistasi juuri sen monipuolisuuden vuoksi ja sisustus-ja remppajutut on itselläkin ajankohtaisia. Lisäksi palasimme viime viikolla road tripiltä Euroopasta joten mielenkiintoa riittää matkaraportteihin :) terv. Rida

Elisa kirjoitti...

Minäkin olen jo pitemmän aikaa blogiasi lukenut, vaikka kommentteja ei olekaan tullut jätettyä. Mielestäni on ollut mielenkiintoista lukea juttuja myös keittiön ulkopuolelta, joten jatkahan samaan malliin vain! Ja eipä se minun mielestä oo niin justiisa sen blogin nimen kanssa, tää on ihan hyvä näin. :--)

Kati kirjoitti...

hei! kiva blogi, en menisi nimeä muuttamaan.sisustusjuttuista tykkään ja varsinkin paljon kuvia nähdä, niistä saa aina hyviä vinkkejä omaan kotiin:)

Katiskatar kirjoitti...

Joskus on tullut täällä ennenkin piipahdettua, mutta nyt taas pitkän ajan jälkeen löysin tieni tänne uudelleen.

Minustakaan tuosta pitkäaikaisesta nimestä ei kannata luopua, sillä sinut tunnetaan. Erityisesti keittiöremontit kiinnostaa ruokabloggaajaa, mutta muutenkin ne ovat ihan kiva lisä.

Itsellänikin keittiössä on blogin nimessä, ja pääasiassahan bloggaan keittiössä tapahtuvista asioista, mutta mukaan mahtuu paljon muutakin. Laitan ne sitten vaan eri kategorioihin, niin löytyvät ja erottuvat kun tarve vaatii.

Ruiskaunokki kirjoitti...

Mitäpä hyvää nimeä muuttamaan! Sen sijaan aihepiirien laajentumisen voi ilmoittaa kai Bloggerissakin (kuten Vuodatuksen blogissakin) kategorioita lisäämällä. - Laajenna siis vapaasti mukavia postauksiasi kyökin ulkopuoleltakin; kyllä me niitä ilomielin luemme. :)

Oman blogini nimen valitsin alunperin nimenomaan sen takia, että voin tarkastella asioita laajastikin rajaamatta aihepiirejä. Bloggailu on mielestäni kuin seikkailu, ja matkan varreltahan löytyy aina uutta ihmeteltävää ja postattavaa.

terveisin
- vakiolukijasi

Sofia kirjoitti...

Blogisi on minulle aika uusi tuttavuus, mutta mielenkiintoinen sellainen silti :) Mielestäni nykyinen nimi ei rajaa ulkopuolelle myös muita aiheita. Jatka samaan malliin! Hyvää syksyä! :)

Satu kirjoitti...

Ehdottomasti Terhin keittiössä-nimi pitää säilyä! Itse tykkään kokkausjutuistasi, monta reseptiä olen napannut sivuiltasi. Tykkään myös että teet oikeata, ronskia ruokaa, etkä ole lähtenyt minkään tietyn suuntauksen perään, niinkuin eräät tässä ;-)

Pullahiiri/Taru kirjoitti...

Minä olen edellisten kanssa aika samoilla linjoilla eli jatka vaan samalla nimellä. Vaikka se nimi ei aina ihan täysin kuvaisi sitä mitä blogissa on, niin ei kai sekään nyt niin paha juttu ole. Suurempi homma on tuo nimen vaihtaminen. Luulen, että me jotka täällä olemme tottuneet käymään, emme edes huomaisi nimenmuutosta - tietysti, jos osoite pysyisi samana :o)

Piijuli kirjoitti...

Mitäpä hyväksi havaittua vaihtamaan..

Pidän tyylistäsi kirjoittaa ja siitä että blogin sisältö on monipuolinen.
Alkujaan tulin tänne etsittyäni ruokablogeja ja ilokseni huomasin sisällöstä löytyvän muutakin :)

Mun mielestä toi Cebicin ehdotus JOS nimi menee vaihtoon, on loistava.. Pysyy se vanha, tuttu ja turvallinen, kuitenkin siinä

Ihanaa syksyä!

Riku kirjoitti...

Terhi - aivan ihanata !

Tomi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Henna73 kirjoitti...

Vierailen blogissasi pari kertaa viikossa odottaen innolla, onko jotain uutta. Toivottavasti jaksat jatkaa samaan malliin ;)

Hanna kirjoitti...

Samoilla linjoilla minäkin, mitäs sitä hyvää ja tunnettua nimeä muuttamaan.
Tykkään kyllä lukea kaikenlaisia postauksia, niin sisustus- kuin ravintolajuttujakin. =)

Heini kirjoitti...

Blogisi on todella kaunis :) Nimi on mielestäni juuri sopivan yksinkertainen ja selkeä. Miksi vaihtaa :)