tiistaina, elokuuta 16, 2011

Lettukestit muuton keskellä

Huh! Koko loma on mennyt muuttolaatikoita pakaten, vanhan kodin siivouksessa, uuden kodin maalauksessa, muuttolaatikoiden purkaessa, mökkiä maalatessa....haukkasinkohan vähän liian ison siivun kesälle?
Ja nettipimennossa olin tietenkin liki kolme viikkoa, joten pahoitteluni bloggauskatkoksesta. Ja että kaikki menisi ns. putkeen niin kadotin järkkärini laturin johdon, joten kuvanlaatu on nyt mitä on. Se laturinjohto on nyt löydettävä...

Kun saimme uuden kodin avaimet niin ensimmäisinä viikkoina maalasin huoneiden seiniä kuin duracel-pupu ja ideoin sisustusta mutta nyt meno on hieman hiipunut. Kodin jokainen nurkka on täynnä muuttolaatikoista purettua tavaraa ja vaatetta. Yksi huone täynnä keittiön astioita! Miten niitä voikaan kertyä niin paljon ja siltikään mikään ei ei ole turhaa, ainakaan minusta :). Kävinhän ne huolellisesti läpi ennen muuttolaatikoihin pakkaamista.

Vielä vanhassa kodissa ehdin paistamaan rakkaille miehilleni lettuja tuoreiden mansikoiden kera.


Ja voi että ne maistuivatkin hyvälle pitkän maalauspäivän päätteeksi!

Lettutaikinan tein vanhan ohjeeni mukaan tosin tuplana eli litraan maitoa. Riitti lättyjä vielä aamupalaksikin.

Kotona paistan letut aina siniseen maitoon vaikkakin olen jo pitkään haaveillut Jennin siideriletuista sekä myös Cebicillä oli ihanan tuntuinen resepti kuplavesilettuihin.

Mökillä kun teen Muurikalla muurinpohjalettuja, teen ne pääsääntöisesti Hyla-maitoon sekä vichyyn tai puhtaasti vichyyn enkä ymmärräkään miksen ole kotona samaa kokeillut normilettutaikinaan :)?
Ja olin ihan varma, että olen postannut muurinpohjalettuohjeeni tänne vaan kappas, sepä uupuu! Kuvia muurikkaletuista löytyy vaan ei ohjetta. Se on korjattava pian. Ohjeeni olen kirjoittanut ruutupaperille monen, monen kokeilun kautta ja se löytyy asuntovaunurouvan kuiva-ainekaapista. Siellä se aina odottaa joten ehkäpä ensi viikonloppuna teen taas satsin lettuja niin saan vihdoin reseptin blogattua :).


Muuton ja rempan keskellä tarjoilin letut tuoreiden mansikoiden sekä vaahdotetun vispikerman kera. Ja tietenkin kylkeen kylmää maitoa!


Keittiöremppamme on edistynyt sen verran, että lattia on asennettu ja olen siihen enemmän kuin tyytyväinen. Tosin prinsessamme ihanat pitkät karvat näkyvät heti peilikirkkaalla laattapinnalla, joten Swifferiä saa näyttää lattialle lähes joka päivä. On muuten loistovehje!

Side-by-side on jo lähes paikoillaan, tosin jääpalatoiminto ei ole vielä käytössä ja viinikaappikin seisoo paikallaan. Oven kätisyys pitää tosin vaihtaa, vähän hassusti kääntyisi eteisen käytävän suuntaan :).

Uusi keittiö saapuu ensi viikolla, sitä ennen täytyy vielä maalata keittiön taustaseinät ja sitten vaan odotellaan asennusta.

Liesituuletin unelmastani jouduin tosin luopumaan kun yli metrin levyiseen keittotasooni ei nämä desing-liesituulettimet pelitä :(, tehot ei riitä. En siis uskaltanut ottaa riskiä ja ostaa liesituuletinta joka on äärimmäisen kaunis mutta tehoton.
Valitsin keittiööni Lapetekin Luxor-mallin, joka siroutensa puolesta toivottavasti nyt istuu meille :).

Kuva Lapetek.fi

Odotan nyt enemmän kuin mitään muuta uutta keittiötä ja että pääsen kunnolla tekemään ruokaa ja vielä enemmän leipomaan!
Grillata ei oikein enää jaksa, eikä grillattu ruoka maistu ja muutto- ja remonttirumbassa en jaksanutkaan ideoida mitään uutta grillattavaa vaikka niin oletin. Ensi kesänä sitten :).2 kommenttia:

ekku kirjoitti...

Letut on kyllä herkkua.Tein ite kans eilen siiderilettuja ihan pelkästään siideriin,en laittanut maitoa ollenkaan.Tuli kyllä maukkaita.

Sirkku kirjoitti...

Kävin kurkkimassa lihapiirakoiden tekoon "lisävahvistusta". Samalla löysin huipun blogisi, käyn ajan kanssa tutustumassa tarkemmin, mutta näyttää mielenkiintoiselta. Lukijaksi kirjautuminen ei onnistunut ilman fb-tunnuksia.
Taitaa olla hyvin hektinen elämänvaihe teillä menossa...mitä nyt kuvista päättelin.
Ihanaa syksyä sinulle.