lauantaina, huhtikuuta 07, 2012

Pitkäperjantain dinner

Tänä vuonna päädyimme viettämään Pääsiäisen uudessa kodissa koska lupasimme huolehtia ystäväperheen koiruudesta. Noh, siinähän kävi niin että koiruudet olivat tunnin yhdessä ja jos olisi annettu olla samassa tilassa - meillä olisi pentue tiedossa :). Pennoroisella oli juoksuaika edelleen ja eihän yhdessäolosta mitään tullut. Onneksi saatiin järjestymään sijaiskoteja Dalille!

Päätin panostaa täksi pääsiäiseksi hyvään ruokaan & juomaan sekä perheen yhdessä oloon. Suunnittelin yhden illan koko viikonlopun menua ja hyvin toiminut ainakin tähän saakka :). Vielä niitä upeita ja luvattuja ulkoiluilmoja ootellaan!

Palmusunnuntaina meillä kävi virpojia varmaankin 5-6 noitapesuetta ja oli upeaa saada koristeltuja pajunoksia sekä nähdä virpojien iloinen ilme palkan maksun aikaan :).


Pitkänperjantain aamuna soitin ystävälle ja päätimme lähteä kurkkaamaan Koiramäen Pajutallin pääsiäisen sekä hakemaan vielä vähän kukkasia Kukkatalosta.
Minulle tarttui mukaan nämä ihanat Puttipajan sydänkynttilät keväisissä sävyissä sekä alesta löysin adventtikynttilöihin uudet numerot. Ne saavat vielä odottaa :).
Ihana shoppailu- ja höpöttelyhetki!


Ainiin, ostinhan minä Kukkatalosta myös tämän narsissiasetelman. Annan niiden hetken olla tuossa keittiön ikkunan alla ennen kuin siirrän ulos.
Ennen shoppailureissulle lähtöä laitoin myös karitsan kareet marinoitumaan....siinä ne köllötteli puoli päivää :).


Meidän pitkäperjantain menu oli:

Alkuruoaksi täytetyt kananmunanpuolikkaat

Pääruoaksi karitsan kare, risotto, kokonaiset valkosipulit ja kahvikastike

Jälkiruoaksi pasha-persikkakääretorttu (...joka on edelleen syömättä)


Olin pitkään jo halunnut tehdä täytettyjä kananmunanpuolikkaita ja nyt siihen sattui oiva tilaisuus! Nooh, ei mennyt kuten Strömsössä joten täytteestä tuli ihan liian juoksevaa. Ei sitä voinut pursottaa moussetyyppisesti munanpuolikkaan päälle millään.
Meillä heräsikin mielenkiintoinen keskustelu aiheesta sinällään erittäin hyviä munanpuolikkaita syöden, joten jatkossa ulosanti on näyttävämpi.
Nyt täytteenä oli chili-tonnikalaa smetanassa, joka oli siis maistuva. Pienen kicksin kera!


Viime vuonna kokkasimme ensi kertaa karitsan karetta ja se oli kyllä niin hyvää että oli pakko pitäytyä tänä vuonna samassa.
Kyytipojaksi valitsin Uusi-Seelantilaisen viinin jonka laskin dekantoitumaan jo tunteja ennen dinneriä.


Läpi aterian söimme pikkumiehen valitsemaa maalaisleipää ja kaadoin pikkuruisille Kastehelmi-lautasille jokaiselle Toscanasta tuomaamme oliiviöljyä. Päälle reilut pyörteet myllystä suolaa ja mustapippuria.

Karitsan kareesta tuli jo tutuin ottein ihanan roseeta, laitan reseptiä piakkoin.
Muutama kokonainen valkosipuli voisilmällä kypsyi samaan aikaan uunissa.


Pääruokana siis karitsan karetta, risottoa, kokonainen valkosipuli ja kahvikastike.


Aijai, oli kyllä hyvvää!
Tuota kahvikastiketta mietin pitkään, mies kun olisi tykännyt punaviinisoossista mutta halusin kokeilla. Ja tuli kyllä tosi hyvää, sopi loistavasti lampaan kera!

Meillä oli tarkoitus syödä jälkkäriksi kehittelemääni pasha-persikkakääretorttua vaan ei meistä kukaan enää jaksanu jälkkäriä. Siellä se torttunen pötköttelee edelleen jääkaapissa, maistoin toki palan aamulla ja olipas hyvää!

Reseptit tulossa näihin herkkuihin kuten tuleviinkin mm. grillikauden avajaiset, uunilohi uuteen tapaan, tomaattikeittioa & foccaciaa ja omenainen hyydykekakku....ja paljon muuta!

Ihanaa pääsiäisen jatkoa!

Ei kommentteja: