tiistaina, toukokuuta 01, 2012

Vappubuffet

Ihan niin kuin kukaan lukijoistani ei jo tietäisi että rakastan juhlien suunnittelua :). Kevät on mitä ihanimpaa aikaa kun juhlia riittää ja päätin jo pitkän aikaa sitten kutsua ystäviä vappujuhliin. Ja näitähän suunnittelin rekvisiittoineen vajaan viikon...vähän työt kärsi vaan kerrankos sitä...hih!
Meillä kun tuparit jäi pitämättä niin vappujuhlat olivat "vähän  niin kuin tuparit" vaikken siitä vieraille kertonutkaan. Parasta oli saada upea seurue ystäviä kokoon!


Päädyin vapun väriteemassa hottiin pinkkiin sekä ihanaan limen vihreään. Sysäyksen tähän päätökseen antoi Marimekon upea Ananas-pöytäliina samoissa sävyissä.
Kodin Terrasta bongasin ihanat peltipurkit serveteille. Kovamuoviset haarukat löytyi tukusta. Aivan loistavat buffetpöytään jossa kaiken voi syödä joko sormin tai haarukoiden.
Lautasissa päädyin muovisiin kertislautasiin, jälleen loistava valinta!

Viini- ja skumppalasit oli ihan lasisia.


Vappubuffetissa oli tarjolla:

  • Salami-cheddar-pastasalaatti
  • Perunasalaatti
  • Vihersalaatti
  • Täytetyt oliivit
  • Pestoiset mozzarellapallot
  • Tsäpäkät lihapullat, aiolia, chilidippiä ja hotdippiä
  • Pikkunakit, kipusinappia ja hunajasinappia
  • Feta-tomaatti-punasipulipiirakka
  • Poro- ja kinkku-Aura kolmioleivät
  • Lohicrostinit
  • Aura-päärynä-saksanpähkinä endiivit


Näiden ihanien lohicrostineiden reseptin nappasin ystävältäni Marilta Montrealista ja joka kerta kun näitä tarjoan, ne herättävät ihastuksen!


Feta-tomaatti-punasipulipiiras on niin monesti tehty ja aina kehuja kerännyt. Pohjan teen aina itse ja sipulien makea vivahde antaa mukavan lisän.
Näihin juhliin tein perusreseptini tuplana ja paistoin leivinpellillä. Näin piirakkaa tuli reilusti ja yhtään ei jäänyt yli!


Ideoin lisää suolapaloja paahtoleivän ja ruisleivän syleilyyn. Valmistin voikkarikakun täyteohjeilla porotahnaa sekä kinkku-Auratahnaa. Leivistä kantit pois ja tahnaa väliin. Helppoa ja todella maistuvaa! Itse asiassa nuo ruisleipäkolmiot taisivat vieraille maistua enemmän kuin paahtoleipäiset. Vinkki kevään juhliin ;)
Ihan vinkkinä myös että paikkakorteista saa loistavat kortit ruokalajeille kun liimaat ruokalajin nimen korttiin. Näppärää eikä kenenkään tarvii arvuutella että "uskaltaako syödä".


Tarjosin myös vihersalaattia johon lisäsin salaisen ainesosan johon olen ihan koukussa...siitä myöhemmin :).  Halusin kuitenkin notkuvasta pöydästä huolimatta jotain kivaa lisää vihersalaatin kylkeen ja bongasinkin jostakin lehdestä pestomozzarellapallot.
Jäin vain itse miettimään että pikkuiset mozzarellapallot sopisivat loistavasti punaisen peston kera ja sitähän pyöräytinkin sekaan. Aika hyvää!


Ensin epäilin ettei pöydässä ole tarpeeksi herkkuja mutta kehut sain, kaikkea oli riittävästi. Huh!

Buffetpöydän alkuun tarjosimme proseccoa...


...ja buffajuomana hanoista punaista, valkoista ja roseeta.


Ja tietenkin meillä oli jälkkäribuffet!
Ostin Cittarin jenkkihyllystä näitä ihanaisia pikkuruisia vaahtokarkkeja ja kaadoin ne isoon jalalliseen astiaan.  Näistä tarjoiluastioita voisi itse asiassa olla useampia, niissä kaikki vaan näyttää niin hyväll!


Jälkkäribuffassa oli tarjolla munkkirinkilöitä, pikkuruisia sitruunamuffineita (kuva jäi ottamatta) sekä vaahtokarkkeja. Tarjolla piti olla myös mansikkacrustadeja mutta en niitä ole tähänkään hetkeen ehtinyt tekemään :)

Munkkeja paistoin litran taikinan josta tuli noin 70 kpl about. Pikkumies oli kutsunut päivällä ystäviä munkille ja simalle, oli pakko "pelastaa" munkkeja jälkkäribuffaan koska muuten ne olisivat kadonneet pikkuisten suihin.


Aivan ihana vappu ja vappubrunssi on takana, olo tyytyväinen! Kaikki ruoat onnistui ja vieraat viihtyivät. Mitäpä sitä emäntä voi enempää toivoa!

Niin ja kuvasin kuvat nyt ruokakurssin jälkeen suurta intoa täynnä manuaalilla vaan ei se nyt vaan onnistunut sinnepäinkään. Ajattelin että hyvin voin kuvata jalustalta vaan kiire oli semmoinen että ei toivoakaan...kun sain ruoat pöytään halusin tietenkin tarjoilla lämpöisinä sen minkä voi joten ihan käsivaralla kuvasin enkä ehtinyt säätää kuin valkotasapainoa...eli harjoittelua edessä, aikasta paljonkin :). Mutta lupaan että auto-asetuksella en enää kuvaa!

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Ihana värimaailma! :-) Onko lohicrostineissa kylmäsavulohi vai graavilohi? Saanen lainata ideaa, suunnittelen kesäksi isoja juhlia. Rakastan myös juhlien järjestämistä :-)

Terhi kirjoitti...

Hei Satu! Ilman muuta saat lainata ideaa, sitä varten tänne bloggaankin :).
Lohicrostineissa oli graavilohta joka sopii näihin loistavasti vaikka empä näe miksei kylmäsavulohikin kävisi :). Ihania juhlia kesääsi!