lauantaina, kesäkuuta 30, 2012

Keskiaikaiset markkinat Turussa

Saimme kutsun Turkuseen juhlistamaan miehen veljen pojan synttäreitä Turun saaristoon ja olipahan ihana lähteä pitkästä aikaa reissulle läntiseen Suomeen :).

Anoppi osasi kertoa että samaan aikaan Turussa vietettäisiin Keskiaikaisia markkinoita ja sinnehän mekin päätettiin aamusta suunnata.
Olimme perillä Turkusessa heti puolilta päivin kun markkinat avautuivat ja parkkeerattiin auto jonnekin sivu kadulle.

Köpöteltiin tois puolel jokkee....
 ...Tuomiokirkon ohi ja ei, se ei ole kallellaan vaan minun sihtaus oli kallellaan :).

Eipä oltu koskaan aiemmin käyty näillä markkinoilla ja jo ensi metrit osoitti että nyt on näkemisen & kokemisen arvoiset markkinat edessä.
Ihania kojuja, ihmisiä pukeutuneena keskiaikaisiin asuihin ja myös ne markkinavieraat!
Perus hodaritkin voi muuttaa keskiaikaisiksi :)
Pikkumiehen kanssa hetki vertailtiin muurikkalettukojuja joita ei kyllä ollut kuin muutama ja tämän valitsimme. Muurikkalettuja paistoi emäntä yksinään aikamoista tahtia ja meidän saldo oli kaksi lettua, mehulasi sekä lakritsainen tikkunekku. Yhteensä 10 €.

Vertailuna samanhintaiset muurikkaletut lähistöllä lähes oli poltettu...eipä tehnyt mieli ostaa.  Tässä kojussa muodostui lähes kokoa ajan kunnon jono, eipäkä ihme :).
 Pikkumies ja lettu sokerilla (tuon hillosilmän laittoi emäntä vahingossa). Ihana idea oli tarjota päreeltä lettu, tosin harmi että päreet meni roskiin vaikkakin toivottavasti poltettavaksi.
Minä söin omani hillolla joka oli selkeästi itse tehty, plussaa siitäkin.
 Mies bongasi tietenkin lihapuolen ja kokonainen possuhan siellä kieri vartaassa.
 Annoksia sai valita ja mies päätyi possu & kana-annokseen joka tarjoiltiin kuivalta ruisleivältä jonkinlaisen kaalin sekä lanttupalojen kera. Kyytipoikana kotikaljaa.
 Aijai...meitä jäi kalvelemaan markkinameininki ja pikkumieskin sanoi että ensi vuonna on tultava uudelleen.
Pikkumies osti itselleen lintupillin, vähän kuin kukkopilli vaan kun sinne laittaa vettä niin se ujeltaa & viheltää kuin lintunen.

Itse hankin ihanan kalan muotoisen vadin vai mikä se nyt on. Pajusta tehty ja aivan loistava alunen mökille esim. leivälle, pullalle jne. Ja hintaa vain 5 €.
Ilahduttavinta näillä markkinoilla oli hintataso.
Hintataso oli kohtuullinen, tosi toki moni hieno käsityö maksoi maltaita.
Pikkumies olisi halunnut jousipyssyn mutta kun hintataso oli 50-450 € niin jäi vielä harkintaan...ensi vuonna ehkä? Hienoja kyllä olivat ja harmi kun nappailin niin vähän kuvia ylipäätänsä. Sitä oppii tässä että kamera pitää olla koko ajan mukana kun ei koskaan tiedä minne pääty reissuillaan, hih!

Aikaa meillä oli aivan liian vähän, empä olisi uskonut pikkumiehenkin toteavan niin.
Sovittiinkin että ensi vuonna tullaan ajan kanssa...ja minähän tietenkin jäin haaveilemaan ihanista ravintoloista Aurajoen varrella joiden ohi kävelin lähinnä kuola valuen :)...someday!

Ainiin, ja siellä toisel puolel jokkee oli vain niitä perusmarkkinamyyjiä joten ensi kerralla me ainakin osataan suunnata oikeelle puolelle heti :).

Markkinoilta suuntasimme sitten "jonnekin" Turun saaristoon, meren rantaan. Pikkumiehemme serkkupoika täytti vuosia.
Pikkumiehen serkkupoika on Salama-iässä tosin hänelle Samala-auto mutta anyway. Veimme pyynnöstä mukana pinjatan joka osoittautui hauskaksi ohjelmanumeroksi juhlissa.

Olipa ihanaa istua saaristossa meren rannalla vaikka vähän ripsikin vettä. Lapsoset heitti kiviä mereen, ulapalla lipui purjeveneitä, ihania herkkuja ja ihanaa seuraa. Siitä on hyvät juhlat tehty!

Me lähdimme sateessa kotia kohti mutta kesä & loma jatkukoon!

1 kommentti:

Johanna kirjoitti...

Voi kun harmitti, että tänä vuonna nuo markkinat pääsivät menemään niin sanotusti ohi, unohdin kokonaan.