sunnuntaina, heinäkuuta 01, 2012

Family dinner Krapin Ateljeerissa

Kotimme lähistöllä sijaitsee upea Krapi, josta löytyy pari upeaa ravintolaa, oma kauppa ja Aitta-terassi. Alueella on toki myös hotelli, savusauna jne. mutta me olemme käyneet vain syömässä & juomassa molemmissa ravintoloissa sekä tietenkin terassilla.

Ravintola Ateljeeri on meidän suosikki ja kesällä on upea istua terassilla. Monesti viikonloppuna terassi on täynnä mutta tänään meillä kävi tuuri ja saimme pöydän vaikkakin ruuhka-aikaan tulimme.
Tosin kun olimme saaneet talon leivät pöytään infosi tarjoilija että ruokia joutuu odottamaan ehkäpä jopa tunnin! Tarjoilija olisi toki voinut kertoa tästä jo ennen kuin toi ruokalistat & leivät mutta eipäs meillä ollut onneksi minnekään kiire.

Kun tultiin pyörillä niin päätettiin tilata valkoviinipullo ja syödä pitkän kaavan mukaan.
Aika kauan toki jouduttiin odottamaan alkuleipien jälkeen työvälineitä, vesilaseja sekä sitä viiniä...tarjoilijoilla ei tuntunut olevan kuitenkaan kiire joten petrauksen paikka.
Yleensäkin Ateljeerissa tarjoilu on aina ollut tosi hidasta mutta sen kun tiedostaa niin dinneristä voi nauttia.
Alkupaloiksi minä tilasin paahdettua punajuurta, Aura Gold -sinihomejuustoa ja hasselpähkinää.
Tämä oli niin hyvää ja simppeliä että pakko ottaa omalle listallekin :), vaihtaisin tosin hasselpähkinän saksanpähkinään.
Mies valitsi Pielisen savusärkeä, tillikurkkua ja saaristolaisleipä krutonkeja.
Nämä makunystyröiden herättelijät olivat oikein maistuvia! Ja hintataso neljän (4) euron molemmin puolin eli ei paha ollenkaan!

Pikkumiehen ruoka tilattiin meidän alkupalojen kanssa samaan ja iso annos kyllä tuli! Nieriää tilasimme tuplamäärän vaan eipä olisi tarvinnut jos olisi annoksen koon etukäteen nähnyt.
Pikkumies söi kalat ja vähän ranuja & kasviksia, hyvää kuulemma oli. Eikä poikanen jaksanut jäädä meidän kanssa istumaan vaan otti Bemaxinsa alle ja fillaroi kotiin :).
Pääruoaksi syötiin rouhea härkäburger ja kanasandwich. Sandwichistä jätin pekonin pois, ei mun juttu :).

Nämä annokset on aina olleet hyviä ja miehen härkäburgerin pihvi oli pyynnöstä todellakin vain käytetty pannulla.
Minun toastissa oli aiolia ehkä vähän liikaa ja kanaan ilmeisesti jätetty nahka joka piti kuoria kyllä pois kun ei todellakaan ollut rapea. Oletin myös että menussa mainittu tomaatti olisi ollut tuoretta vaan välissä oli todennäköisesti samaa uunissa valmistettua kuin miehen burgerissa. Miksi kesällä kun tuoreesta saa niin hyvää?
Mutta mutta, kaikkinensa aivan loistavaa jälleen kerran! Pienellä säädöllä makunautinnosta saisi aivan täydellisen ja kun palvelu olisi ripeämpää niin aijai :).
Kaikkinensa, parempaa sapuskaa ei Tuusulasta saa ja kyllähän Ateljeeri ketjupaikat päihittää mennen tullen. Suosittelen kokeilemaan!

Niin ja nämä kuvat iPhonella otettu :).

Ei kommentteja: