keskiviikkona, syyskuuta 19, 2012

Herkkujen Lontoo

Meillä oli pari päivää aikaa tutustua Lontooseen ja kaupungin kakku- ja leivontatarvikkeiden maailmaan. Siinä samalla ohessa myös "perusnähtävyyksiin" monen, monen vuoden jälkeen. Ja vähän shoppailua, ihan vähän ;).

Aloitimme kaupunkikierroksen hotellimme kupeesta Piccadillyltä ja ensimmäisenä kävelimme ohi upean Fortnum & Mason -tavaratalon, joka sai haukkomaan henkeä heti sisään päästyämme.
WAU!
Neljä kerrosta täynnä herkkuja; kahvia, teetä, suklaata, makeisia, leivonnaisia, viiniä, ruokaherkkuja ja vaikka mitä....puhumattakaan jo jouluosastosta josta bloggaan eri kerran :).

Vitriineissä oli upeaakin upeampia kakkuja....
...koristeltuja pikkuleipiä....
....ja lisää kakkuja. Aivan upeita taidonnäytteitä ja näitä sai tilata juhliin yms.
Enhän minä meinannut päästä tuosta tavaratalosta ollenkaan pois ja miehen potiessa flunssaa maanantai-iltana oli minun pakko livahtaa hotellista vielä ihailemaan :).

Jatkoimme matkaa eteenpäin ja minähän jäin kuolaamaan jokaisen konditorian ikkunan eteen...oijoi-joi. Ja tietenkin olisin halunnut jäädä jokaiseen maistamaan :).
Minusta lähinnä Piccadillyllä oli näitä upeita konditorioita ja houkuttelevia ravintoloita mutta kun lähdimme ylöspäin Regent Streettiä, kaupat vaihtuivat huippumuotiin ja elektroniikkaan.
Vähän jano tuli myös matkalla kun sunnuntaina lämmintä oli +28 joten mikäs sen mukavampaa kuin poiketa sivukadulle ja pubiin.

Minulle ei olut maistu mutta mies oli haltioissaan mahdollisuudesta maistella erilaisia oluita. IPA on sydäntä lähellä ja sitähän löytyi mutta kuitenkin loppupeleissä aika vähän siihen nähden mitä olisimme odottaneet.
Sivukaduilla paljastui myös minusta Lontoon upeus. Jäin vaan miettimään kuka hoitaa kaikki kaduilla roikkuvat kukkaset koska niitä oli paljon!
Varmasti useammat asukkaat hoitavat omansa mutta kun lyhtypylväätkin ovat täynnä kukkia. Silmä niin lepää näillä ihanilla kaduilla ja olikin jännä huomata kun saavuimme Oxford Streetille ja äkkiä poikkesimme takaisin etelämpään Mayfairin alueelle niin kaduilla kuljeskeli vain muutama ihminen. Miten voikaan kahden ruuhkaisimman kadun väliin jäädä niin rauhallinen alue!
Kiersimme Lontoota niin jalan kuin tietenkin turistibussilla koska halusimme nähdä paljon. Minä halusin nähdä Baker Streetin, Mr. Sherlock Holmesin kadun mutta nyt näin sen vain turistibussin yläkerrasta.
Baker Streetin asemaa komistaa herran patsas, näyttävä keskellä kioskikojuja.
BBC:n New Sherlock Holmes oli muuten loistava sarja-aloitus pitkään aikaan mutta saapa nähdä jatkaako YLE sarjaa.

Lontoon reissumme oli erittäin onnistunut kaikin puolin.
Meillä ei ollut tietoakaan että samana viikonloppuna juhlittiin myös olympialaisten päättäjäisiä brittiurheilijoiden voimin.
Istuimme pubissa Shepperd Market -alueella hotellimme ja Piccadillyn välissä kun tarjoilija kehoitti meidät ulos.
Ensin ylitsemme lensi hävittäjiä ja sen perään The Red Arrows -tiimi olympialaisten ja paraolympialaisten päätöksen kunniaksi. Upea kokemus!
Huh! Harvoin pääsee näkemään ja kuulemaan olympiahumua vielä paljon kisojen jälkeen. Ja voi että...telkusta näimme että ihan kävelymatkan päässä olisi Pet Shop Boys esiintynyt brittiurheilijoiden kanssa mutta meille riitti kävely, joten tyydyimme katsomaan telkusta.
Ja pitihän se tilata siideri ja chips. Pakko myöntää että kuumaan loppukesän päivään juuri sopiva setti :).

Vaikka kuinka mukavaa oli kierrellä nähtävyyksiä, kauppoja, syödä hyvin jne. niin piti myös tehdä töitä. Tutustuimme Lontoossa leivontatarvikemyymälään sekä muihin ruoka-alan kauppoihin ja mielenkiintoista oli nähdä millaista oman alan työ on muualla maailmassa.
Toisaalta taas jännää että ihan Lontoossa ei kakku- ja leivontatarvikekauppoja ole juurikaan vaikka alan syvimmät juuret on Englannissa.

Reissu antoi paljon; paljon uusia ideoita ja intoa. Ja niinhän sen pitääkin mennä!
Seuraavaksi sitten bloggausta Gordonin ravintolasta mutta katsotaan ehdinkö ennen seuraavaa työmatkaa ;).

Kuvat by iPhone 4S ja Sonyn mini-digi

2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Ihania kuvia ja kiva fiilis välittyy. Rupesi tekemään mieli sipsejä ja siideriä. ;)

Ja voi kun pääsisin pitkästä aikaa Lontooseen. Käyn siellä joka kerta Harrodsilla keittiöosastolla eksymässä ja ostamassa jotain pientä. :)

Taru K kirjoitti...

Ai että, pitäs kyllä päästä tollaseen kakkutaivaaseen :)