lauantaina, syyskuuta 29, 2012

Yllätysdinner & Kekrimarkkinat

Aah, pitkästä aikaa oli osittain vapaa viikonloppu edessä. Teki ja tekee niin hyvvää!

Erästä rakasta ystäväperhettämme emme ole nähneet sitten kevään, kiitos molempien kiireet niin kotiprojektien kuin mökkien suhteen.
Meillä tuli asiaa hakemaan nimmareita eräisiin papruihin ja sovittiin treffit perjantaille.

Minulla taas, tai siis meillä tuli töissä super-hyper kiire ja meinasin perua koko illan. Olin sopinut myös käynnin alkuiltaan yhteistyötahon tupareihin ja pakko oli ensin perua se, harmitti vietävästi! Painettiin pitkä työpäivä ja puolen seitsemän kieppeillä sitten lähdettiin hakemaan nimmareita. Niin siis niihin meille tärkeisiin papereihin. Ja kas...ystävät olivat työmatkalla miettineet dinnerin, joka oli valmistunut tunnissa. Huh!

Okei, ystäväperheen mies on kokki, kuten minäkin :) ja hän on myös valjastanut emäntänsä oppiin, hyvään sellaiseen. Tipahdin, joten seuraavaksi on siis minun vuoro, hih! Ja salaiset aseet käyttöön :).
Emme siis odottaneet ruokaa ja mikä meitä odotti! Uunissa paahdetut lohkopotut joissa ihania chorizobiittejä...
...munakoiso-vuohenjuustotorneja sekä paahdettua kesäkurpitsaa ja paprikaa...
 ...jauhelihapullia tomaattisoossissa ja pinnalla vuohenjuustoa.
Ja vielä rustiikkista leipää tomaatti-sipulisalsalla.

Aijai. Kyytipoikana skumppaa ja punaviiniä.

Aivan ihana ilta, vähän extempore eikä tämmöisistä herkuista osannut edes haaveilla! Oijoi, kiitos vielä :).

Lauantaina herättiin jo aikaisin ja suuntasimme ensin säbäpeliin ja sieltä suoraan treeneihin.
Pesun jälkeen lähdimme katsastamaan Tuusulan ensimmäisiä keskiaikaisia markkinoita. Odotusarvo Turun reissun jälkeen oli aika suuri vaikkakin pidin mielessä että nämä ovat Tuusulassa ensimmäiset.

Sain tiedon näistä markkinoista ystävältä kesällä. Etsin netistä vaan en löytänyt mitään? FB:ssä sivu julkaistiin kesällä mutta vain vasta noin viikkoa ennen tapahtumaa tuli ohjelma-aikataulu esille.
Tänään aamulla myös ajoimme treeneihin mutta mitään opasteita alueelle ei ollut, paluumatkalla kahden aikaan pieni laudan pätkä oli ilmestynyt uimahallin kulmaan. Auts.

Katsoin jo netistä aiemmin että tapahtuma-alueelle oli pääsymaksu. Aijai, virhe! No, halusin silti tsekata sekä antaa markkinoille mahdollisuuden.

Turussa markkina-alueellehan ei ollut pääsymaksua mutta eri näytöksiin erikseen ja se toimi loistavasti. Tänään portilla monikin kääntyi pois koska miksi maksaa tullakseen ostamaan jotain markkina-alueelta, syödäkseen keskiaikaisia herkkuja tai fiilistelemään tunnelmaa?
Rohan tallien näytöksestä pikkumies näki lopun mutta pääsi tungoksen läpi halimaan heppaa.
Meille aikuisille näytökset jäi näkemättä kun alue oli aidattu eikä näytöksiä päässyt näkemään kuin yhdeltä laidalta sekä yhdestä päädystä.
Ja harmitti ne lapsoset jotka eivät nähneet mitään aikuisten edestä :(. Tilaa olisi ollut myös esiintymisalueen takana...
Kentällä oli noin 30 myyntipistettä, eri alan osaajia.
Minä olin tietenkin lähtenyt metsästämään herkkuja, jäin ilman. Alueella oli vain kaksi ruokatarjoajaa.
Sama "possunpyörittäjä" kuin Turussa sekä perus muikku/makkaraperuna ständi jonne jonotettiin. Missä oli ne nekun tarjoajat, ompputikkarit, erilaisten juomien tarjoajat, lettujen paistajat jne?
Myös nämä ritarialokkaat olivat nukahtaneet zoomaus etäisyyden päähän....
...eikä valitettavasti tulennielijät tehneet vaikutusta. Jos sormet sytytetään tuleen siten että katsoja jo näkee että nyt sattuu ja pitää heti puhaltaa tuli sammuksiin niin onko se elämys?
Ehkä lapsille mutta aikuisille oli aika huh-huh...

Kokonaisuudessaan hienoa että kerrankin jotain erilaista järjestettiin Tuusulassakin mutta liian amatöörimäinen jälki kävi liian ilmi. Harmi sinällään, mahdollisuuksia kun olisi ollut.
Seuraava vuotta aatellen järjestäjät Turkuun äkkiä oppiin tai joku muu vie tämän mahdollisuuden, pk-seudulla kysyntää taatusti riittää ja samanmoisesta tapahtumasta voisi saada paljon irti esim. ...en sano missä :)

Ainiin, ne nimmarit unohtui :).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse en markkinoilla käynyt, mutta ymmärsin niiden olevan jonkun opiskelijan opinnäytetyö, joten ehkä se amatöörimäisyys selittyy sillä. :)

Terhi kirjoitti...

Näin ymmärsin itsekin jälkikäteen lehdestä sekä FB:stä luettuani.
Toivottavasti ensi vuonna saamme jatkoa parannuksin!