torstaina, joulukuuta 27, 2012

Joulu 2012

Tänä vuonna päätimme vihdoinkin, ensimmäistä kertaa jäädä omaan kotiimme jouluksi. Niin ihanaa kun onkin matkustaa pohjoseen viettämään joulua, niin yhtä ihanaa oli kyllä olla kotonakin.
Sain tehdä oman näköiseni joulun ja ruoat, aloittaa omat jouluperinteet.

Heti alkuun pahoittelen kuvien laatua. Samalla hyvällä kameralla kuvattu mutta kun valoa ei ole, niin valoa ei ole enkä käyttänyt ylimääräistä salamaa vaikka ehkä olisi pitänyt. Päätinkin nyt että tässä pyhien aikana tutustun lisäämisen kuvaamisen saloihin :).

Saimme jouluvieraiksi anopin ja appiukon pohjoisesta ja heidän kanssaan aaton aattona koristeltiin joulukuusi.
Pikkumies sai luvan laittaa joulutähden ja niin taitaa jatkossakin olla.
Joulukuusen koristeet halusin perinteisiksi sekä värimaailmaltaan maltillisiksi.
Joulukuusen kynttilät, tosi vanhat Airamin kuusenkynttilät huusin Huuto.netistä ja ne saapuivatkin juuri jouluviikolla sopivasti.
Minun joulukuuseeni kuuluva paksut nauhat sekä tietenkin suklaiset kävyt.
Muutama vuosi sitten ostin pikkumiehelle oman joulukoristeen muistoksi syntymämaastaan...
...ja samaisesta kaupasta taikakaulimen :).
Ja mitä kuusi olisi ilman pöllöä? Tämän koristeen sain ystävältäni lahjaksi, hän kun tietää "pöllöyteni" :).
Ja pitäähän kuusella matto olla! Tämän ostin Amerikan vuosina ja tämä matto kiedotaan joulukuusen jalan ympärille niin että se ei näy. Kaunis!
Aaton aattona paistoimme kinkun ja kun halusin siitä mehukkaan niin aamuyöhönhän se paistoi venyi. Vaan mitä sitä ei tekisi täydellisen kinkun eteen?
Siinä se kaunokainen töröttää ja tonttukin oli jo tuonut lahjoja kun eihän pukki jaksa kaikkia tuoda ;).
Ja vielähän se joulupukkikin löysi tiensä meille. Ja pikkumies oli aivan innoissaan! Ja oikea keppi sekä lapikkaat...niin tunnelmallista.
Joulupöydän kattaukseen mietin pitkään pöytäliinaa vaan niin päädyin valitsemaan Marimekon Lumimarjan satiinipintaisena. Marimekon myymälässä myös ommeltiin päädyt samaan hintaan, ihana etu!
Muutoin kattauksessa käytin erilaisia laseja sekä pintoja. Upea kynttelikkö on Nachtmanin ja Aalto-malja täyttyi valkoisista tulppaaneista.
Viiniä karahviin....
....jouluherkut esille. Poron paistia, kinkkua ja savustettua kalkkunaa. Uuniperunoita lohi- ja poromoussella...itse tehtyjä lanttu- ja porkkanalaatikoita.
Graavattua siikaa ja lohta, sillejä. Erilaisia salaatteja ja purkkiherneitä.
Pöydässä oli vielä omin kätösin väännettyjä karjalanpiirakoita, munavoita, juustoja, mätivaahtoa. Venäläisiä suolakurkkuja ja smetanaa. Aah!
Kahvibuffetissa oli erilaisia macaronseja, tiikerikakkua, lusikkaleipiä, karpalo-valkosuklaa cookieseja, ässiä, äidin pikkuleipiä, rommipalloja, liköörikonvehteja ja After eightejä. Lisäksi oli erilaisia kääreellisiä Fazun nameja...
...ja mieheni jouluun kuuluu aina kuorelliset pähkinät. Niitä on oltava.
Tämän hauskan pähkinäkorin löysin Amerikan vuosien aikaan :).
Meidän pikkumies löysi sopivan tonttulakin ;)!
Joulumme oli aivan ihana, tunnelmallinen ja rauhaisa. Paljon yhdessä oloa, riemua, kynttilöitä, hyvää ruokaa & juomaa sekä lunta! Ainoa harmi on ollut erittäin sitkeä flunssa, eipä naismuistiin ole ollut tämmöistä, toivottavasti lähtee pian pois eikä takaisin tulekaan!

Jatkossakin vietämme joulut kotosalla, toivottavasti myös lunta saadaan yhtä paljon.
Reseptejä jouluherkuista kirjaan tänne sitten ensi vuoden puolella, lähempänä  seuraavaa joulua ;). Riisipuuro toki maistuu vielä montakin kertaa tässä talven aikaan, aijai että onkin herkkua!

Loma jatkukoon ja nyt kannattaa jo kurkkia reseptejä uuden vuoden herkkuihin blogistani. Mitäs herkkuja sinä aiot laittaa uudeksi vuodeksi?

Ei kommentteja: