lauantaina, helmikuuta 02, 2013

Merkkareiden paluu

Luin tuossa parisen viikkoa sitten että legendaariset merkkarit lapsuudesta tekevät paluun. Merirosvorahat olivat ihan suosikkeja joita ostettiin kioskista irtokarkkipurkeista kappalehintaan.
Omia suosikkejani olivat ihan ehdottomasti hedelmämerkkarit.

Pussiin on upotettu vuoden 1973 alkuperäisellä reseptillä tehtyjä merirosvorahoja, myös niitä kolanmakuisia.
Silloin ennen merkkarit olivat ohuempia ja isompia mutta  niitä pienennettiin kun niiden pelättiin jäävän nieluun jumiin. Jossain vaiheessa pussit myös hävisivät markkinoilta.
Nykyisissä salmiakkimerkkareissa jotka ovat pussissa on myös pieni lovi, joka kuulemma erottaa ne irtokarkkilaareissa olevista joissa on eri maku.

Itselle maistui hedelmäiset kyllä ihan samalta kuin silloin ennen. Salmiakkisista en oikein osaa sanoa kun ei ne suosikkeja olleet aikoinaankaan. Cola-lantti on vielä maistamatta mutta korjaan tänään tilanteen :)

Merkkari Mix pussi onkin herättänyt paluullaan ilmiön, monesta paikkaa pussit on myyty loppuun. Oman pussini löysin työmatkalla Oulun Kärkkäiseltä. No...tunnustan, ostin kaksi pussia :).

Joko sinä olet maistanut ja maistuiko samalta kuin silloin ennen?

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Nam nam, maistuisi mullekin! Hyvä vaan, että kokoja on pienennetty - itse jouduin ensiapuun n. 1-vuotiaana, kun kaupan tiskillä meinasin tukehtua suuhun tunkemaani merkkariin... että sellaisia muistoja (äidillä siis).