torstaina, huhtikuuta 04, 2013

Ravintola Revanssi, Kerava

Toisena pääsiäispäivänä en jaksanut enää alkaa kokkailemaan ja muistinkin lukeneeni paikallislehdestä että herra Sukula olisi käynyt uudistamassa ravintolan Keravalla. Mietin jo silloin juttua lukiessani että minkähän ravintolan koska nimi oli täysin tuntematon.
Googlaamallahan se selvisi missä ravintola sijaitsee, muistankin käyneeni samassa paikassa mutta täysin eri ravintolassa.
Olin tietenkin tarkistanut ravintolan nettisivuilta menun ja löytänyt a la carte-listalta jo suosikkini. Saavuimme ravintolaan puoli tuntia avaamisen jälkeen, itse ravintolan puoli oli puoli täynnä ja tunnelmaltaan olohuone/sporttibaarin sekoitus. Jäin miettimään että kaikki a la carte annokset ei kyllä ihan tunnelmaan sovi ja syykin selvisi pöytään istuessa....
....ei sitä a la carte-listaa enää ollutkaan vaan ruokalista oli printattuna pöydässä alustana. Voihan että...Ensimmäisenä vinkkinä: nettisivut pitää olla ajantasalla kun uusi ravintola avataan! Tätä kirjoittaessa ne on uusittu, mutta ne kirjoitusvirheet heti etusivulla...auts! Ja sitä Sukulan suunnittelemaa listaa ei sivuilla näy.

No. Alkuun tarjoilija kertoi että on yksin salissa jotta homma saattaa kestää ja kestihän se juomien tilaaminen ihan luvattoman kauan. Ruoasta nyt puhumattakaan ja kun pikkumies on nälkäinen, siis tosi nälkäinen ravintolaan tullessaan niin semmonen lähes kolmen vartin odotus ei tiedä hyvää kenellekään. Kaksi kokkia ruokia väänsi mutta hitaalta vaikutti ja sivukorvalla kuulin että joku pöytä ennen meitä oli unohdettukin. Onneksi pikkumies sai limua jolla pahin raivo talttui.

Ruokalista oli kyllä ihan jees, kaikki meistä löysi tilattavaa mutta sen tulkinta kesti kyllä hetken. Kirjoitusvirheitäkin oli sen verran että oli pakko kysyä tarjoilijalta että mitähän haluamaani burgeriin oikein sisältyy. Ihan vinkkinä että kannattaisi kyllä painattaa listat uudelleen :)

Sitten siihen sapuskaan.
Alkupalat jätettiin suosiolla väliin, kyllä ihan hinnankin vuoksi. Yli 10 ekeä sporttibaarissa on too much, ainakin minulle.

Koko poppoo päätyi hamppareihin ja pakko myöntää että annoskateus iski. Itse kyllä mietin pihviä lisukkeineen vaan tarjoilija ilmoitti että pihvit on syöty, ei ole tarjolla. Auts.

Miehen spicy-burger näytti kyllä hyvältä ja makukin oli jees. Pihvit oli tosi hyviä, veikkaan että perussetti: jauhelihaa, suola ja mustapippuri. Avokadosalsa jo oli jännä veto ja savuvalkosipuli-aioli törkeen hyvää. Sitä pyysin itselle kippoon kun omassa burgerissa sitä ei ollut :).
Sämpylät eivät olleet mitään höttöjuttuja, plussaa siitä mutta ehkä himpun isompia oisivat voineet olla.
Oma cheese-burgerini oli kyllä juuston suhteen pettymys. Välissä piti olla cheddaria ja itse miellän sen tietynlaiseksi mutta tässä oli jotain keltaisen läpikuultavaa, minusta kumimaista juustoa. En tiedä oliko sitten oikeasta cheddarjuustosta siivutettu slice ja kuumennettaessa menee noin läpikuultavaksi mutta ulkonäkö ei herättänyt suurta intohimoa, eikä kyllä makukaan. Ennemmin olisin ottanut sen sulatejuusto tyyppisen ratkaisun, ei ehkä Sukulan mielestä mistään kotoisin mutta ei ollut tämäkään.

Omassa burgerissa salaatti oli hukkunut liikaan ketsuppiin ja kastike mauton, siksipä pyysin sivuun aiolin. Ja jos pilkkua viilaa niin aiolissa on aina valkosipulia, joten menussa riittäisi teksti "savuaioli"...ja pakkohan se on viilata :).
Mun burgerin kansi oli myös kylmä.

Itse asiassa harmittaa kovin että paikasta ei jäänyt palvelun ystävällisyyttä lukuunottamatta semmoinen kuva että haluaisin sinne uudelleen.
Ranskikset oli hyviä, ihana suola ja coleslaw törkeän hyvää. Mutta se ei vaan riitä.
Mä olisin niin toivonut tästä upeaa makuelämystä. Keravalta uupuu hyvä kortteliravintola jossa olisi nautinto käydä vetäisemässä verenpaineet seisauttavia burgereita lisukkeineen mutta mutta.

Okei, paikka on auennut juuri, oisko ollut viikon auki mutta tekemistä riittää.
Panostus nettisivuihin, menun kielioppi kuntoon, ripeyttä = enemmän henkilökuntaa ja lämpölamput päälle (näytti olevan vaan ei käytössä).

Mielenkiinnolla odotan kyllä ohjelmaa, hauska nähdä mikä oli alkutilanne. Potentiaalia on kuitenkin mikä on ilo paikkakuntalaiselle.

3 kommenttia:

Taitsi kirjoitti...

Voi toivoin niin, että seuraavalla Kertsuvisiitillä olisi vihdoin päässyt oikein ulos syömään - raamithan tälle(kin) ravintolalle ovat niin hienot. Mutta pidetään kuitenkin peukut pystyssä josko semmoinenkin onnenpäivä vielä koittaisi!

SugarRat kirjoitti...

Burgeripaikat Suomessa on aina olleet vähän pettymys... Harmi kun Keravalla tulee pyörittyä et olis ollut kiva käydä testaan tuo paikka. Mutta toisaalta, meillä Kouvolassa sijaitsee tähän astisista burgeripaikoistani ehdoton suosikki meinaan Three Wings, on niin viimeisen päälle Amerikkalainen ravla ettei tosikaan. Tuli ihan omat vaihto-oppilas vuodet mieleen sielä käydessä ja se ruoka = Gorgeous. Jos joskus satutte sillä suunnalla käymään: Suosittelen! On kaupungin paras mesta!

Anonyymi kirjoitti...

Tulimme Revanssiin kello 13.57 ja saimme annokset eteemme klo 15.08. Tule tutustumaan maailman hitaimpaan burgeri-luukkuun....
Ruoka oli muutamia yksityiskohtia lukuunottamatta kuivaa, palanutta ja ilmeisesti vanhaa. Hyväntekeväisyyteni loppui tähän, en uskalla mennä sinne ennekuin joku muu todistaa toisin...!