sunnuntaina, heinäkuuta 14, 2013

Costa Del Sol, vol. 1 Torremolinos

Saavuimme eilen perille Aurinkorannikolle, Costa Del Solille. Kohteena niinkin "turistirysä" kuin Torremolinos :).
Olin saanut vinkkejä sinne sun tänne ystäviltä ja tuttavilta mutta päädyin huoneistohotlaan joita vissiin yleisimmin täällä on taikka vuokrattavia asuntoja. Hiltonia etsin vaan tuloksetta.
Elikkäs, päädyin sitten superkompleksiin ja mikäs tässä. Siisti, hyvä palvelu ja hiljainen huoneisto kun sitä erikseen pyysin. Ja merinäköala, osittainen vinoon vaan kyllä sopii justiinsa koska jos olisi suoraan saisimme kuunnella espanjaksi suomi-iskelmää yön :).

Minulla ei oikeastaan ollut hirveästi odotuksia enkä ole aiemmin käynyt Espanjassa. Pikkumiehelle reissut on aina uimista, uimista, uimista, uimista ihan sama kohteesta....sanoinko jo että uimista?

Tämän päivän vietimme altaalla. Luin jo aikanaan TripAdvisorista että meidän huoneistohotlalla pitää maksaa allastuolista 3 € päivä. Ja näinhän se oli vaikkakin mietimme vielä onko se pehmuste vai tuoli? Siltikin tuntuu vähän ryöstöltä per henki, per päivä.
No, oli tiedossa ja tänään päätettiin olla altailla ja pikkumieshän ui, ui, ui ja ui. Mä luulen että hälle kasvaa jossain vaiheessa suomut ja evät :).

About puolen päivän aikaan päätettiin suunnata ytimeen ja syömään. Kierrettiin Torremolinoksen turisti-infon kautta ja siitä kävellen nälissään keskustaan. Not the bright thing to do...portaita, portaita, portaita ja oisko vielä portaita!!?

Ja sillon oli pakko pysähtyä ensimmäiseen edes kohtuullisen näköseen paikkaan syömään.
Ja totta ihmeessä me oltiin ensimmäiset syömässä. Myös ne viimoset....en tiiä mihin aikaan täällä syödään lounasta vaan meillä oli kiljuva nälkä!

Pikkumiehelle tapas-burger ja ranuja jotka olivatkin paloja.
Miehelle kanavartaita äkkinälkään.
Tuo burger oli kyllä onneton tai mauton ja jäi harmittamaan pikkumiehen puolesta. Onneksi oli muuta hyvää syötävää.

Tilasimme kannun Sangriaa vaan myös sen suhteen kyllä petyttiin. Makeaa vaan lähes alkoholitonta vaikkakin hintataso oli rannan tuntumassa.
Miehen possu-kananmunaleivät oli ihan jees, minun kanarullat erinomaisia hellepäivään. Ei raskaita vaan juuri sopivan täyttäviä.
Eihän tämä päivän lounas ollut espanjalaista ruokaa nähnytkään vaan kun nälkä yllättää niin on suunnattava lähimpään hyvältä näyttävään kuppilaan.

Okei, minulla oli lista ...TripAdvisorin suosituksista ja torstaina testattiin kohde 7, El Gato Lounge ja kylläpä  niin harmittaa etten saanut kuvaa tapas boksista kun kännystä loppui akku!  Mutta suosittelen kokeilemaan tapas boksia, 25 € ja kaksi aikuista saa massun täyteen. Kuppila on ihan rannalla ja sohvilta onkin ihana katsella merelle ja herkutella.

Kun sitten vielä iltapäivä lilluttiin altailla niin minä en jaksanut enää kävellä Torren keskustaan vaan nousimme sinne hissillä. 0,50 € suunta per henkilö.
Tiesin että Torren keskusta on täynnä kauppoja vaan silti niiden runsaus yllätti. Ihania kenkiä ja mekkoja ja koruja ja vaikka mitä!
 Tänne on tultava joku ilta ihan itsekseen shoppailemaan nimittäin miehethän kyllästyivät kiertelemään hetkessä.

Jossakin keskusaukion kuppilassa joimme lasit viiniä & limun, 8 € mikä meistä oli ihan kohtuullista. Päätettiin kyllä lähteä vähän syrjemmäksi ja juuri kun meinattiin kääntyä, huomasimme sporttibaarin. Naurahdin siinä miehelle että katsopas, suomalainen kuppila ja siihen terassilla istuva rouva totesi että tässähän me.
Pikkumies kiinnitti huomion Sami-koiraan, ihanaan cockerspanieliin ja siihenhän me jäimme turisemaan.
Isäntä kertoi omistavansa kuppilan sekä tuovansa maahan suomalaista mallasjuomaa sekä herkkuja. Nyt varastoja kuulemma tyhjennettiin kesätauon vuoksi. Kuppila onkin loistossaan lokakuusta aina heinäkuulle.
Isäntä esitteli myös mittavan pelipaitakokoelman. Kaikki aitoja, ei siis fanipaitoja. Huomaa joukossa Jortikan paita, joka kuulemma asuukin lähellä.

Olipas hauska hetki kuulla jo 30-40 vuotta Torressa asuvilta suomalaisilta miten paikka on muuttunut. Sami-hauvaa pitää kyllä käydä joku ilta rapsuttamassa. Joimme terassilla lasin viiniä, limun ja oluen. Hintaa 3,70 €. Heh, niin ne hinnat tippuu kun siirtyy turistien valtaamilta kaduilta hieman syrjemmäksi.
Kun lounaamme hieman epäonnistui niin sovimme että pikkumies saa valita illallispaikan ja päädyimme  sporttibaarin isännän suosittelemaan ROMA:an. Pikkumies kun halusi pizzaa :).

ROMA sijaitsee ihan ytimessä, kuitenkin sen turistikeskustan yläpuoleisella kadulla.
Pullo ihan kelpo valkkaria 6,50 €. Reippaasti alle rantakatujen hintoja!
Minä ja pikkumies päädyttiin sitten pizzoihin. Jauhelihaa pikkumiehelle ja minä tilasin salamipizzaa vaan pöytään tuodessa tarjoilija hymyily ja kertoi "Pizza chorizo madam". Jep, vaan maassa maan makkaralla, eikös? Ja valkosipulia oli ihania chunkkeja!
Miehen miekkakala oli kyllä hyvvää....
...ja vielä maustetulla öljyllä siveltynä entistä parempaa!

Päivän lounas ei mennyt ihan putkeen mutta dinner kyllä, vaikkakaan ei ollut espanjalaista. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia makuja!

Ei kommentteja: