maanantaina, heinäkuuta 22, 2013

Costa Del Sol, vol. 8 Nuevo Laranjo/Lanjaron

Taisin jo aiemmin todeta että meillä on periaatteena reissussa ollut että samaan ravintolaan ei kahta kertaa mennä mutta mepä mentiin tällä reissulla kolme kertaa! Eli periaate on kumottu ja aiheesta.

Postasin aiemmin upeasta helmestä jonka löysimme Torren kujilta mutta suomalainen kuppilan pitäjä kertoikin että ravintola jossa olimme olleet olikin nimeltään Nuevo Laranjo ja vieressä on Laranjo. Täh?
Juttuhan on niin että näiden ravintoloiden pitäjät ovat veljeksiä mutta ovat olleet riidoissa tyyliin 30 vuotta. Ja sitten toinen perusti Laranjon viereen Nuevo Laranjon. Ruokalistat on vissiin samat eivätkä tyypit puhu edelleenkään toisilleen.
Semmoista :). Me siis ihastuttiin tähän uuteen Laranjoon ja kyllähän jos oluen + tapaksen saa eurolla niin hintataso ei päätä huimaa!
Tarjoilija tuo aina talon leipää ja upeaa oliiviöljyä josta saa tehdä dippailulautasen.
Tällä kertaa emme saaneet oliiveja kun tilasimme alkuruoan.

Tarjoilijalla todella on tilannetajua kun toi nälkäiselle pikkumiehelle leikkeen ennen meidän alkuruokia ja ihan pyytämättä.
Alkuruoaksi saimme sydänsimpukoita ja mies vähän alkuun epäili että ovat liian kalaisia minulle mutta aah...minun sydämeni suli. Aivan järjettömän hyviä ja jokainen pikkuruinen simpukka syötiin!
Mies tilasi vielä gaspazon koska kyllähän se oli maistettava. Aivan ihanaa sekin! Tarjoilija paljasti vähän raaka-aineita ja kertoi itse tekevänsä lapsenlapselleen vielä  parempaa, jotain "porra...."-keittoa, nimi jäi hieman saamatta kokonaan. Mutta, meille kelpasi loistavasti tämä.
Seuraavaksi pöytään tuotiin rapuja pil-pil ja vaikka ne edelliset, erittäin valkosipuliset oli erinomaisia niin nämä oli aivan järki pois hyviä. Valkosipulia ja paljon potkua chilistä. Yritin muuten metsästää näitä ihania saviastioita vaan en löytänyt. Täytyy käydä tutkimassa Helsingin keittiötarvikeliikkeet jos jostain löytyis. Saa vinkata jos tiedätte mistä löytäisin?
Ja viimeiseksi mutta ei vähäisemmäksi pöytään kannettiin upea varras. Possua, sipulia ja paprikaa. Pinnalla runsaasti valkosipulia.
Kyytipojaksi tilasin pippurikastikkeen jossa oli myös herkkusieniä joukossa.
Aivan loistava illallinen jälleen! Tarjoilu oli moitteetonta, kiireestä huolimatta rentoa ja sujuvaa. Koko setti taisi olla jälleen sen 35 € about viinipullon ja parin limun kera. Hinta-laatusuhde on kyllä loistava.

Loma läheni loppuaan ja meillä oli lauantaina 17. hääpäivä joten päätimme varata samasta paikasta saman pöydän. Mies halusi myös tilata sen kalan joka piti etukäteen tilata. Tarjoilija otti hymyillen tilauksen vastaan ja sanoi miehelle että jos hän ehtii, hän tekee sitä hänen versiotaan gaspazosta. Vähän epäilin näinköhän muistaa varauksen taikka keiton...se selviää myöhemmissä postauksissa.

Nyt ollaan siis jo kotiuduttu mutta muutama reissupostaus on vielä tulossa :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Etsin kyseistä ravintolaa googlesta enkä löytänyt. Osaatko sanoa, millä kadulla se sijaitsee?

Terhi kirjoitti...

Hei,

korjasinkin otsikkoon ravintolan nimen, se on näköjään monessa paikkaa eri tavalla.
Ravintola sijaitsee Europa 10, jos kävelet mäkeä ylös niin jää oikealle heti ison risteyksen jälkeen.
Aah, niin haluisin tuonne uudelleen!