torstaina, elokuuta 01, 2013

Miniloma Kiantajärvellä

Pitkäaikaisimmat lukijani varmasti muistavat että anoppini mökki sijaitsee kauniin ja puhtaan Kiantajärven rannalla. Matka on tuhottoman pitkä mutta yleensä aina pysähdytään Kajaanissa hetkonen ennen kuin jatketaan matkaa kohti pohjoista. Niin tälläkin kertaa, viime reissusta taitaakin olla jo useampi vuosi vaan kun tätä kirjoittaessa kurkkasin blogiin niin 2012:han siellä Juhannus vietettiin. Niin se aika vierii...

Pikkumies sukelsi samantien perille päästyään mustikkamättäiden kimppuun. Isoja, herkullisia mustikoita olikin silmin kantamattomiin ja yksi piirakka niistä pyöräytettiinkin viikonlopun herkuksi. Epäonninen piirakka valui puoleksi uunin pohjalle ja siinä hötäkässä unohdin kuvatakin piirakan. Maku onneksi oli hyvä, tai niin ne muut väitti.
Jälleen kerran ilma suosi meitä ja välillä oli jopa oikeasti kuuma! Onneksi Kiannan vesi oli +20 joten välillä saattoi käydä pulahtamassa.

Illallista syötiin aina anopin & appiukon rakentamassa kesäkeittiössä, jossa kuumalla pääsee ihanasti varjoon.
Jälleen kerran leipävalikoimaan valikoitui Pekka Heikkisen puu-uunileipää, ohranäkkäriä ja Valjus-rieskaa...
...salaattina yksinkertaisen tyylikäs fetasalaatti sitruunaoliiviöljyllä.
Paistoin muurikalla pottulohkoja ja pääruoaksi Koskenlaskija-kebakoita vaan tällä kertaa en niitä keihästänyt vaan paistoin Muurikalla pyöritellen. Kylkeen kanttarellikastike, se paras tietenkin.
Nämä kanttarellit nappasin Kajaanista torilta, olivat kuitenkin suomalaisia toisin kuin meilläpäin myynnissä näyttää olevan vain virolaisia. Muistatte ehkä viime vuonna minun luvanneeni että tänä kesänä kanttarelleja on löydyttävä omasta mökkimetsästä...huomenna lähdemme jahtiin, luulisi sateen jälkeen niitä löytyvän!
Jossain vaiheessa viikonloppuna syötiin myös lohta & appiukon pyydystämiä muikkuja ja anoppi paistoi muurikkaletut. Aijai, välillä pääsin valmiiseen pöytään nauttimaan letuista.
Kyllä Suomen kesä on kaunis ja luonto ihmeellinen. Niin odotan että kymmenisen vuotta hurahtaa ja omakin mökki maastoineen alkaa näyttää muulta kuin rakennustyömaalta.
Täytyy myöntää että nämä minilomatkin tekevät tehtävänsä ja mieli rentoutuu. Meitä tosiaan säät ovat suosineet niin ulkomailla kun kotomaassakin.
Riippukeinussa oli hyvä ottaa nokoset ennen savusaunaan menoa. Kale sen oli taas lämmittänyt ja eihän niitä löylyjä kyllä mikään voita!
Ja ei Kiannan reissu olisi mitään ellei meno- tai paluumatkalla poroja bongattaisi. Ihan mökkitiellä...
...ja heti Suomussalmen jälkeen valtatiellä.
Eikä niillä ole mikään kiire! Jolkuttelevat hissukseen ja möllöttävät :).

Ihana viikonloppu alla ja ihana tulossa nyt omalla mökillä. Mies nakuttaa viimeistelyjä saunaan ja näyttää hyvin siltä että huomenna saadaan lämmittää ensimmäiset löylyt! No, on niitä viitisen vuotta ootettukin.

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Nuo koskenlaskija-kebakot pääsevät meidänkin ruokapöytään - olenkin salaa kauppareissulla pohtinut, minköhän noita juustomuruja sekoittaisi :) Sieniä pitää saada kanssa - tosin metsään en itse mene ;)

Terhi kirjoitti...

Kiva Sanna että resepti on mieleen! Nuo kebakot on itse asiassa todella koukuttavia ja viimeksi laitoin jo lähes koko pussin muruja :). Mietin itsekin jonkin aikaa mihin laittaisin ja keksin kebakot. Muitakin ideoita on jo syntynyt...niistä myöhemmin.

Rohkeesti vaan mettään!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä muuta tulee kebakoihin,kiitos jos vastaat:))

Terhi kirjoitti...

Anonyymi, resepti löytyy linkin takaa eli täältä http://www.terhinkeittiossa.blogspot.fi/2013/07/koskenlaskija-kebakot.html. Kokkausiloa!