maanantaina, marraskuuta 25, 2013

Suomalaista osaamista - Rekolan Panimo

Näin itse yrittäjänä arvostaa enemmän kuin ehkä osaa edes sanoa kanssayrittäjiä, varsinkin ruoka-alalla. Suomessa ehkäpä nyt tänä vuonna pienpanimot ovat kunnolla tehneet nousua massamerkkien rinnalle, sen näkee ihan lähikaupan hyllystä kuinka pienpanimoiden oluita alkaa olla saatavilla. Ja kohtuu hintaan.

Itsehän en oluita ole koskaan oppinut "juomaan", shame on me, tiedän! Mies taas on vihkiytynyt nimenomaan erikoisoluiden pariin ja varsinkin IPA on se juttu.

Tuossa muutama vuosi sitten vanhan kokkikoulukaverin statuksesta Facessa bongasin että jotain on tekeillä. Ja olihan se niin.
Jarilla oli työn alla pienpanimo. Seurasimme miehen kanssa mielenkiinnolla jälleen yhden yrittäjän unelman toteutumista haasteineen kaikkineen. 2012 Jarin unelma kävi toteen ja panimo alkoi panna olutta. Rekolan Panimo oli syntynyt.

Tästä on nyt se vuosi tasan kun marraskuun lopulla soitin Jarille että minulla olisi mies ja vielä friikimpi miehen veli, saataisko tulla kylään? Olimme erittäin tervetulleita.
Jarin kokintaustan tuntien osasin aavistaa että jotain hyvää on tuloillaan....
Pullotuskoneistoa ja valmista tavaraa.
 
Saimme tiiviin tietopaketin oluen panemisesta, käymisestä, oikeiden raaka-aineiden valinnasta ja pullotuksesta. Ja jos joskus mietin että vitsit niitä haasteita on ollut oman yrittäjyyden varrella ja moni asia on opittu kantapäänkautta niin empä ole yksin.
Isäntä. Jari The "Malty-Jari"
Niin ja siitähän se kaikki lähti, kotikonstein. Plakkariin jäi siiderin teko, tänä vuonna piti kokeilla vaan aika ei riittänyt. Toivottavasti ensi vuonna omppupuu antaa yhtä hyvää satoa niin johan tehdään siideriä!
Siinä se. Amerikan serkku....tai niinkuin meillä mies pyytää tuomaan kaupasta Amerikan herkkua :)
Ja olihan Jari varannut meille erilaisia juustoja, hilloa ja leipää. Minäkin maistelin eri oluita ja pakko myöntää että juuri sopivien pikkunaposteltavien kanssa toimi loistavasti! Kannattaa muuten käydä kurkkimassa reseptivinkkejä oluitten seuraksi Jarin blogista Tuoppi ja Sapuska.
Ruokakauppojen hyllyiltä löytyy Amerikan serkku, Kesäkolli ja Metsän henki. Vahvempaa, Munkintietä saapi Alkosta. Aika monesta asiaan vihkiytyneestä pubista oluita myös löytyy.
On se vaan ihanaa kun vanha tuttu opiskeluajoilta on löytänyt sen oman tien ja vie sitä loisteliaasti eteenpäin!

Ja kun Jari silloin vuosi sitten mietti että mitenkähän tila riittää Mäntsälässä niin muuttohan se on edessä, Fiskarsiin. Onnea!

Ei kommentteja: