perjantaina, maaliskuuta 28, 2014

Kevätviikonloppu Kuusirannassa

Olenko kertonut jo mökkimme nimen? Ei, emme keksineet sitä itse vaan tontin nimi kun oli kaikissa papereissa Kuusiranta, paljastettakoon se nyt. Ja kyllä niitä kuusia on kaadettukin. Ja tietenkin, niitä on vielä tontilla kuten pitääkin.
Upea, appiukolta saatu kyltti mökkitienpäähän osoittaen tien Kuusirantaan odottaa vielä paikkaansa kunnes routa antaa periksi. Siitä myöhemmin.

Ompahan ollut ihanaa päästä mökille näin talvella ensimmäisen kerran vaikkakin tämä talvi nyt on ollut ihan "turha". Pohjosen naisena jäin kaipaamaan lunta ja pakkasia, minulle tuo hätäseen kuukauden talvi ei vaan riitä. Nyt jo tosin kyllä tuntuu siltä että kevät saa tulla jotta pääsisi mökillekin laittamaan kaikkea kivaa.

Viime viikonloppu vietettiin mökillä vähän katsastaen paikkoja "talven" jäljiltä ja aloitettiin jo pientä jatkoremppaakin mökin sisällä.
Lauantain aamun kruunasi Pommac Rosé. Maku oli niin tuttu Pommac, ihana kupliva kevään juhlia ajatellen. 
Niin, siis tarkoitus oli sisustaa mökillä vaan kappas. Päästin, siis "päästin" miehen Ikeaan ostamaan lisähyllyjä keittiösyvennykseen ja kappas....kuten epäilin, hyllyt eivät olleet samaa matskua kuin aiemmat joten vain yksi kannake sai paikkansa. Ja minä lähden vaihtamaan hyllylevyt, murr...rrr! Ja se yksi kannatin nyt pönöttää tuolla alhaalla.
Ja kun kevät jo pukkaa niin olihan minun pakko ostaa narsisseja. Tuo kaunokainen sai jo ruukun mutta saapa nähdä missä kunnossa on kun päästään mökille seuraavan kerran.
Ja aah, koko päivän jälkeen kylpeminen puusaunassa kruunasi mökkiviikkiksen!
Kyllä mökillä vaan mieli lepää, siitä ei pääse mihinkään. Saunominen, kokkailu ja luonnossa samoilu on parhautta.
Jäät lähtevät!
Minun talvikengät ja mökkitie....
Ja mistä olen haaveillut ehkä eniten. Leipomisesta mökillä.
Pullataikina.
Uu-uh, mitenkä kuvailla pullataikinan tuoksua kohoamisvaiheessa saatikka uunissa paistuessa.

Minä niin odotan kun saan leipoa mökillä mökkipihan mustikoista tai puolukoista piirakkaa lähes viiden  vuoden odotuksen jälkeen. Pikkuruinen saunamökki on unelmien saavutus!

1 kommentti:

Nanne kirjoitti...

Ihana nimi teidän mökillä!! :) Meidän koti on nimeltään Koivuranta,enkä ihmettele mistä nimi tulee. Viime kesänä tuli aika kasa koivuja kaadettua tontilta! :)