keskiviikkona, huhtikuuta 09, 2014

Synttärihumua!

Nonniin, se on se aika vuodesta. Kyllä. Vuodesta, ei kuukaudesta :)
Ne vuodet vaan vierii ohitse lähes huomaamatta vaan nyt paukahti "se" yksi kymmen jälleen. On kyllä upeaa juhlia synttäreitä keväällä kun kevät juuri puhkeaa kukkaan ja lämmin kevätaurinko paistaa....ja olen, edelleen talvi-ihminen ja rakastan niitä paukkupakkasia mutta tykkään myös tästä keväästä.

Nelikymppis-aamuun (mitä tuota nyt on salailla tässä vaiheessa enää...) heräsin onnittelulauluun seitsemän jälkeen miehen ja sen pikkumiehen toimesta. 
Sain kutsun aamiaispöytään tai tarkemmin vohvelipöytään. Namskis! Nooh...mies oli toki aloittanut vohveleiden paistoin jäätelövohvelikoneella joten äkkiä kävin vaivihkaa vaihtamassa laitteen siihen oikeaan koneeseen. Vaan, pikkusäätöä vaan :).

Tuoreita marjoja ja hedelmiä sekä shampanjaa. Mikä aloitus aamulle! Ja sanottava että tuo shampanja oli kyllä yksi parhaista maistelemistani hetkeen.
Aamupäiväni hurahti kaupoilla miehen kanssa (kärsimystä hälle) sekä kokkaillessa & leipoessa.

Kutsuin juhlistamaan vuosipäivääni lähiystäväni ja päädyin valmistamaan helppoja ja maistuvia niin suolaisia kuin makeita herkkuja. Ja enhän minä siinä tohinassa kun juttu sekä toinen meni pieleen, ehtinyt kuvata pöytää kokonaisuudessaan enkä edes kaikkia herkkuja....lähinnä namusia.

Ensimmäiset vieraat saapuivat siinä vaiheessa kun itku oli tullut marenkien kanssa. Ne oli valkoisia ja niissä oli ihanat sitruunankeltaiset värit vaan kappas...uunista ulos beiget marengit tai siis lähes pannukakut. Joo, ei mennyt kuin Strömsössä. Onneksi sain oppia nuorelta leipurin alulta!

Muutama kuva juhlahumusta.
Huomaapa ruokatilani taustaseinän uusi sävy, siitä lisää myöhemmin!

Tarjolla oli suolaisina mm. chili-tonnikalapasteijoita, kalkkuna-omenarullia sekä crustadeja parilla eri maulla.
Makeina taas mansikka-sitruunapiirakka sekä suosikkikakkuni; lakkakakku.
Lakkakakun kruunasin "aarteillani" eli Suomussalmelta appiukon poimimilla lakoilla, niitä myös kakun sisus täysi.

Päiväni oli ihana ja herkullinen!

Kiitos muistamisesta perheelle, Kontioille, Kaartisille, Partasille & Helille, äidille & isälle, anopille & appiukolle sekä siskolle & veljelle.
Upea kiitos myös teille lukijoille, FB:n Terhi keittiössä tykkääjille ja Insta-tykkääjille!

3 kommenttia:

Elina/Chocochili.net kirjoitti...

Samppanja-aamiainen kyllä kelpaisi, myös ihan muuten vain :) Onnea pyöreiden vuosien johdosta!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vielä kerran! :) Upeat herkkujuhlat sulla kyllä oli - ja miten ihana aamun aloitus. :)

Terhi kirjoitti...

Kiitos Elina ja Huli!