torstaina, huhtikuuta 12, 2007

Hyvä kevätrullien ohje hakusessa?


Katselin vanhoja matkakuvia ja jäin tuijottamaan tätä kuvaa viime syksyn Prahan reissulta serkkuni kanssa. Olimme juuri saapuneet Prahaan ja heittäneet matkalaukut hotelliin ja lähdimme ihan ex-tempore etsimään sopivaa ravintolaa.
Halusimme kiinalaista ja päädyimme China Fusion -ravintolaan, joka yllätti meidät jo heti kun avasimme oven. Jotenkin mielissämme odotimme suomalaistyylistä kiinalaista ja huh, olipa ihanaa astua ovesta sisään ravintolaan, jossa jokaiseen pieneenkin yksityiskohtaan oli kiinnitetty huomiota. Varsinkin annosten esillelaitto sai pisteet!
Aivan ihastuttava paikka, palvelu erinomaista ja nopeaa ja hintataso edullinen.
Kävimme myös paljon kehutussa Orange Moon -ravintolassa, joka on sekoitus thaimaalaista, burmalaista ja intialaista keittiötä mutta ainakin minulle ravintola oli pettymys.
Jos haluaa hieman luksusta Prahan reissulla niin suosittelen tuota ensimmäistä, jos mieli tekee itämaista ruokaa!

Tuota kuvaa kun katsoin niin muistin miten ihanan rapsakoita ja maukkaita nuo minikevätrullat olivat ja nyt olisi edessä vapaa viikonloppu eli aikaa kokata! Ajattelin kokeilla itse tehdä kevätrullia, koska ainakaan kaupasta en ole löytänyt mistään hyviä.

Nyt siis kaipailisin teiltä muilta ruokabloggaajilta vinkkejä ja omia suosikkiohjeitanne! Löytyisikö?

4 kommenttia:

Pekkateemu kirjoitti...

Itse olen joskus tehnyt Yhteishyvän ohjeella (http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/alkuruoka_a_k/fi_FI/kiinalaiset_kevatkaaryleet/) ja mielestäni näistä kääryleistä tuli oikein rapsakoita ja hyvänmakuisia.. suosittelen kokeilemaan.

ylimuuli kirjoitti...

Mahtavaa, kevätrullaohje! En ole itse koskaan kokkaillut näitä alusta pitäen, mutta haen joskus etnokaupan pakastealtaasta. Erinomaisia kun tulee enempi vieraita. :-)

Terhi kirjoitti...

Kiitos kevätrullaohjeista sähköpostitse lähestyneille sekä tänn blogiin kirjoittaneille.
Niinhän siinä kävi, että kevätrullat jäivät vielä odottamaan "parempaa tulemista" kun ilma oli mitä mainioin ja oli pakko kuoputtaa pihaa....siis minäkin, joka ei ymmärrä mitään kasveista :). Eilen tyydyimme paikallisen Chico'sin tarjontaan ja tänään oli grilli tulilla...siitä lisää myöhemmin!
Rullat eivät toki jää unholaan vaan pysyvät "kokeiltava"-listalla!!

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Usein kiinalaisissa tarjoillaan kevätkääryleitä, jotka on tehty noihin valmiisiin taikinakuoriin. Minusta ne ovat "vääriä" kevätkääryleitä. Olen tottunut syömään riisipaperiin tehtyjä kääryleitä jo viimeisen 16 vuoden ajan.
Kun käyt siellä Hakaniemessä, hae riisipipapereita. Ne ovat pyöreitä ohuita kiekkoja, joita pitää kastella ennen käyttöä, jotta ne pehmenevät ja taipuvat. Niihin tulee täytettä, jossa on vermicelliä, sipulia, sieniä, porkkanaa, mausteita jne...paperit kääritään rullalle ja uppopaistetaan. Lopputuloksena on rapea ja ohutkuorinen rulla, joka nautitaan makean chilikastikkeen kanssa.

Lintu75