lauantaina, marraskuuta 01, 2008

Suklaata, suklaata!

Syksyinen Pariisi oli kaunis ja joka päivä kävellessämme pitkin ihastuttavia pieniä katuja silmiin sattui herkkuputiikkeja. Varmasti lähes jokaisella kadulla oli ainakin yksi Pâtisserie (makeiden leivonnaisten erikoismyymälä), Boulangerie (leipomon myymälä) tai Chocolaterie (suklaapuoti).

Piipahdimme monessa suklaapuodissa ja ei voinut kuin ihastella heidän kädenjälkeään!

Tämä ihastuttava suklaapuoti oli sisustettu syksyn sävyin ja ikkunassa herkkusuita houkuttelivat suklaiset kärpässienet sekä kastanjat.


Kaikissa suklaapuodeissa oli panostettu esillelaittoon, kuten tässäkin. Näyteikkunaan ihastuttavat konvehdit oli asetettu esille pieniin korurasioihin....voiko tästä kulkea ohi ostamatta :)?Eräs ehkä tunnetuimpia ranskalaisia herkkupuoteja on Dalloyau ja heidän upeita myymälöitä löytyykin ympäri Pariisia sekä upea osasto La Fayetten gourmet-osastolla.

Tupsahdimme ihan sattumalta heidän showroominsa näyteikkunan taakse ja empä ole ikinä nähnyt yhtä upeita luomuksia suklaasta! Harmi etten saanut illan valaistuksessa kunnon kuvia :(. Heidän läheisessä myymälässä olisin halunnut kuvata ison suklaaveistoksen, jossa oli suklaasta valmistettu mm. upea iso kokin hattu sekä jättivispilä! Eivät vaan sallineet kuvausta myymälän sisätiloissa, pöh :(


Tällaisia kakkuihanuuksia kuitenkin oli heidän näyteikkunansa pullollaan...aah, kun olisi voinut matkalaukkuun muutaman napata :). No, macaroneja onneksi sain ja niistä postausta myöhemmin.


Etsimme myös tietenkin reissun aikana pariisilaisen kakkutarvikekaupan, tosin heidän valikoimassaan oli paljon muutakin mielenkiintoista :). Näyteikkuna ei tosin ollut kovinkaan kummoinen mutta putiikin sisus olikin leipojan ja kokkaajan unelmien täyttymys ja siellä vierähti tovi.


Kädet vääränä kannoimme reissusta kotiin ranskalaisia herkkuja sekä tietenkin kirjoja. Löysimme etsinnän jälkeen ihanan puhtaasti keittokirjoihin erikoistuneen myymälän ja voi että kun olisin halunnut ostaa sieltä kaikki. Mukaan tarttui huippu kondiittorin kirjoja sekä monia muita ihanuuksia!

Pakko vielä tässä suklaapostauksen yhteydessä mainostaa hieman :) eli kannattaa muuten tulla marraskuun 15.-16.päivä Lasipalatsiin sillä siellä järjestetään Suomen ensimmäiset Suklaafestivaalit! Paikalla on kymmeniä näytteilleasettajia ja tietenkin myös Confetti.

Haluamme tuoda kuluttajien tietoisuuteen lähemmin erilaiset suklaatuotteemme. Luvassa on messutarjouksia ja tuo ajankohtahan on loistava esim. joululahjojen hankintaa ajatellen. Minut löydät osastolta 12, tervetuloa!

Niin ja hurjan hauskaa Halloweenia kaikille lukijoille. Meillä jo ennakkoon suunnitellut juhlat peruuntui Peten työmatkan vuoksi ja itsellekin nousi kuume loppuviikosta, joten tänä vuonna juhlat jäi väliin.

Ensi vuonna sitten!

4 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Oi, olen kyllä vähän kateellinen :). Pariisi on kiva kaupunki ja siellä käynnistä on ihan liian pitkä aika... Dalloyaun tuotoksia oon kuolannu kesällä jo duunipaikalle tulevasta Journal du Patissierista, tekisi tosi paljon mieli päästä maistamaan niiden tuotteita.

Kävitkö kanssa Pierre Hermen putiikeissa? Siinä on toinen setä, joka on noita maailmanjulkkiksia meidän alalla :).

Terhi kirjoitti...

Hei Linda,

olisin kyllä tosiaan voinut kyllä kiertää noissa suklaapuodeissa vaikka kuinka ja pitkään mutta mies ei ollut ihan niin innoissaan :). En tullut katsoneeksi Pierren putiikkeja ennen lähtöä ja yhtään ei sattunut matkan varrelle, harmi!
Hänen kirjojaan toki selailin mutta minusta selkeämpiä ehkä oli ne mitä ostin, niistä postaan pian.

Ja samaista "jättikokoista" lehteä ostin lähes koko vuosikerran, aah mikä lehti!
Onneksi ranskankieli on sen verta muistissa lukioajoilta, että ymmärrrän oleellisimman :).

p.s. Dalloyaun suklaatikkarit odottavat vielä maistamista ja ne oli kohtuuhintaisia verrattuina muihin tuotteisiin :).

Linda kirjoitti...

Kommentoin nyt tänne kun en osannut päättää minne vastaisin siihen kommenttiin jonka laitoit mun blogiin...

Mutta siis, kiitos kehuista ja sen verran piti sanoa että ei ollut kyseessä ensivierailu, olen lukenut sun blogia jo kauan ennen Confetin olemassaoloakaan... :)

Terhi kirjoitti...

Hei Linda jälleen,

kiitos, mukavaa kuulla että blogini on tuttu jo pidemmän ajan takaa ;). Ja tosiaan muutama ilta sitten luin blogiasi ja piti kirjoittaa kommenttiakin mutta sitten tuli kiirus nukkumaan ja kaikki jäi.

Harmittaa muuten ihan, että ensimmäinen blogini...taisin aloittaa bloggailun vuonna 2002 Jenkeissä, ei enää ollut linkitettävissä tähän, olisi ollut kirjoituksia vieläkin pidemmältä.

Blogeja on syntynyt muutaman viime vuoden jälkeen ihan huikeasti ja tuntuu ettei perässä pysy vaikka miten yrittää ahkeraan lukea.

Linkitän mieluusti blogisi, jos sopii!