perjantaina, helmikuuta 18, 2011

Uusi koti, uusi keittiö - arvonta käynnissä!

Muutimme nykyiseen kotiimme, paritaloon vuonna 2006 ja heti alkuun oli pakko rempata keittiö koska keittiö taisi olla alkuperäisessa kunnossa ja minua se ei palvellut millään tasolla.

Takanamme oli jo yksi keittiöremontti kerrostalokolmioon kymmenisen vuotta sitten, joten jonkinlaista kokemusta ja näkemystä eri keittiöfirmoista oli takataskussa.


Edellisessä keittiössämme oli ns. kulmahyllyt mutta meillä ne keräsivät vain roinaa eikä tämä aamiaispöytä/-saareke uuden kodin keittiössä kerännyt pisteitä yhtään sen enempää.

Alkuperäinen tai ostohetken keittiö oli valkea, koivuisin listoin ja vetimin. Yläkaapistot katon rajaan asti. Välitila beigeä kaakelia. Yhdeltä seinältä yläkaapit olivat unohtunett, ehkä?
Kodinkoneet olivat perinteisiä, valkoisia ja pari jääkaappia rinnakkain?
Meille oli siis ihan selvää tehdä selkeä remontti, budjetin puitteissa ja minulla oli tietenkin selkeät suunnitelmat valmiina....mitä minä haluan :).
Haimme tarjouksia mm. Puustellilta, Topi-keittiöistä, Keittiö.net:stä sekä Espoon Keittiömaailmasta ja niinhän siinä alkoi karsiintumaan jyvät akanoista.
Eräs keittiömyymälä jäi jo kättelyssä pois kuvioista ihan puhtaasti asiakaspalvelun sekä osaamisen kyseisen myyjän osalta, oh my...kun vieläkin muistelen! Paras heitto suunnittelijalta oli, että "mihin sinä viinikaappia tarvitset?" ja että "eihän se senttien heitto sinne sun tänne mitään haittaa" ja loppukaneettina että kyllähän siinä niin käy, että meiltä te keittiön kuitenkin ostatte. Jep! Noup, ei ostettu ei.
Löysimme sopivan toimijan keittiöremppaan ja varsinkin kirvesmieheen joka keittiön kasasi kokoon, olimme oikein tyytyväisiä. Täsmällisenä paikalla aamulla klo 8 ja keittiö nousi aikataulussa.
Keittiömme sai värityksen matta-valkoisista ovista, harjatusta alumiinista, mustasta lasista, pähkinästä sekä maitolasista välitilassa.
Keittiöstämme löytyy pitkiä vetimiä, kaasuwok, side-by-side jääkaappi (jääpalakone, pikkupakastin & jääkaappi)...
...sekä täyskorkea viinikaappi (jonka toimitus tosin viipyi luvattoman kauan!). AEG:n uunissa on aivan mahtava pyrolyysi-toiminto eli ei uunin pesua vaan uuni pesee itse itsensä! Tästä pyrolyysi-toiminnosta en todellakaan enään luovu :).
Nämä kuvat on otettu heti rempan jälkeen, joten onhan keittiö saanut jo väriä ajan saatossa tekstiileillä sekä kodinkoneilla eri sesonkien mukaan. Vaihdoimme myös juuri Bo-Conceptin valkoiseen & teräksiseen ruokapöytään ja ruokatuolit saman sarjan mustaan nahkaan & teräkseen. Kirsikan sävyiset Kirsi-pöytä & -tuolit löysivät uuden kodin Huuto.net:n kautta.
Monta juttua olisin tehnyt toisin jos olisi ollut mahdollisuus rakenteiden suhteen sekä rajaton budjetti mutta onneksi vain muutaman jutun huomasin vuosien varrella mitä olisi voinut suunnitella toisin ja taas, budjetin puitteissa.
Nyt on uusi mutta käytetty koti ostettu ja seuraava keittiöremontti edessä, koska haluan jälleen sen omanlaiseni. Toivon tosin, että on viimoinen keittiöremontti lukuunottamatta mökin keittiötä mutta jotenkin luulen että näin ei käy ;). Olenkin tilannut jo kaikki mahdolliset keittiöesitteet, mitannut, kuvannut ja haaveillut mutta suunnitteluprosessi on jälleen valtava! Minä haluan tuon, tuon ja tuon sekä tuon, tuon ja tuon. Jälleen rajoitteena on budjetti, aika sekä osaaminen ja seuraava askel on lampsia keittiömyymälöihin heti hiihtoloman jälkeen.
Ajattelin, että nyt haastankin teidät kaikki ihanat leivonta- ja ruokabloggaajat jakamaan kuvia omasta keittiöstäsi! Ompa keittiösi uusi tai vanha mutta pääasia on se, että jokin juttu keittiössä on mieluinen. Haluaisin kurkata sinne ja ammentaa ideoita ja vinkkejä.
Jätä kommenttisi & linkkisi keittiöösi tähän postaukseen viimeistään 15.3. mennessä. Arvon kaikkien osallistujien kesken kolme (3) keittiöön liittyvää palkintoa, kerron näistä enemmän viikolla 9.

3 kommenttia:

Anni-Mari kirjoitti...

Hei Terhi! Onnea keittiön uudistamiselle. Oma talo valmistui kohta 10 vuotta sitten ja keittiö toimii edelleen. Kaksi parasta asiaa ovat: kylliksi laskutilaa ja kiviset työtasot. Laskutila saatiin hyvällä suunnittelulla ja jättmällä mm. liesi ja ap-kone lattiatasoon. Näin yleisilmekin on rauhallinen. Kivitaso oli iso investointi, mutta: leipominen sujuu loistavasti, taso on helppo pitää siistinä eikä se ole kovemmallekaan keittiötyölle arka.
t. Anni-Mari :)

Stina kirjoitti...

Himoremppaaja keksii aina jotain pientä tekemistä! Toivotan onnea projektiinne :-)

Meidän keittiömme on koko kodin tärkein tila ja siihen on varattu reilut 70 neliöä. Tilaa siis on ja unelmia on täytetty. 3 parasta asiaa keittiössäni: 1. Laattalattia ja lattiakaivo, siivouksen yms kannalta unelma. 2. Pyörillä oleva saareke, jossa on runsaasti säilytystilaa ja työtasoa. 3. Lisäkaapit varsinaisten kaappien päällä.

Seuraavassa rempassa saarekkeen päähän tulee kaasuhella, joka on saarekkeen tavoin pyörillä eli siirrettävissä.

cebic kirjoitti...

Mie haaveilen isommasta keittiöstä, tai edes keittiöstä, kun mulla on keittokomero. Mutta ei ole kovin ajankohtaista, kun ei ole rahaa omaan eikä kyllä toisaalta muuttaa suurempaankaan :D Joten haaveilun pohjalta tulee keittiöunelmat nyt.

Miun unelmakeittiössä olisi tumma laattalattia, mustat alakaapit ja valkoiset yläkaapit. Laskutasot oletettavasti mustaa kiveä. Ja ei kaappeja, vaan laatikoita kaikki säilytyskalusteet. Apteekkarinkaappeja ainakin, että saa kätevästi yhdellä vilkaisulla kaikki aineet nähtäville. Paljon valoja ja tehokkaat koneet. Semmoinen höyryuuni ois ehkä kiva. Niin ja pääasia olis se, että siellä on paljon tilaa ja paljon myös laskutilaa. Kaappitilasta puhumattakaan. Joku vitriini ois kiva, sais nättejä astia- ja koristejuttuja esille ja käyttöastiat "piiloon". Jos ja kun miulla on ikioma asunto, niin keittiö tulee viemään budjetista ja tilasta suurimman osan aivan varmasti :D

Nätti muuten oli se blingbling-liesituuletin, ei ois heti uskonut et se on semmonen!