maanantaina, maaliskuuta 21, 2011

Lämpimät voileivät

Yleensä ihanan ja herkullisen viikonlopun jälkeen jää kaikenlaista herkkua yli, jota voi hyödyntää vaikka lämpöisiin voileipiin.

Meillä jää monesti pussin sekä paketin jämät erilaisista juustoista ja sitten valmiiksi kypsennettyä lihaa/kalaa/kanaa tai leikkelettä. Eikä ne perjantaina ostetut leivätkään enää tuoreimpia ole, joten mikäs mukavampaa kuin kasailla oma herkkuannos leivän päälle ja uuniin!
Meille toimii parhaiten ruisleipä, koska siitä tulee ihanan rapea kun paahtaa kuumassa uunissa. Vaalea leipä jää minusta "löllöksi" täytteiden alla mutta kaikki siis käy.

Tarvitset:
  • hieman kuivahtanutta ruisleipää
  • Frank's RedHot soossia
  • juustoraastetta, minä käytän mozzarellaa
  • valmiiksi kypsennettyä lihaa/kalaa/kanaa tai leikkelettä
  • ananaspaloja
  • Aura-murua


Tällä kertaa lorautin RedHottia kunnolla ruisleipien pinnalle, kasasin päälle mozzarella-raastetta, kinkun siivuja, tuoreen ananaksen paloja sekä Aura-murua.
Kuumaan uuniin, kiertoilmassa noin 230 astetta niin kauan kuin juusto sulaa ja pinta saa väriä.

Nam!

Olen kokeillut mm. tonnikalaa, grillattua viipaloitua broiskua sekä ulkofileen siivuja. Kaikki toimii!
Juustoissa toimii niin mozzarella, myös tuore sellainen (silloin käytän myös tomaattia täytteenä), Gouda, Olterman sekä muut pehmeät & rasvaiset juustot raasteena tai raastettuna. Emmental-tyyppiset eivät taas minusta toimi, koska ne jäävät "kuivaksi". Mutta kannattaa kokeilla erilaisia! Ja jotenkin tuo Aura kruunaa, joten sitä meidän jääkaapissa on aina :).

Vinkki! Suosittelen muuten ehdottomasti tuota Frank's:n RedHottia, voittaa Tabascon mennen tullen maussaan! Ainakin pk-seudulla on Cittareissa ollut montaakin eri makua. Itse ostan aina pari pulloa kun näen ja tuon/tuotan Jenkeistä & Kanadasta koska kastike on tosi hyvää ja maustan erilaisia ruokia niillä.

Ei kommentteja: