sunnuntaina, toukokuuta 26, 2013

Siivouspäivä & kirppisviikonloppu

Eilen vietettiin kansallista Siivouspäivää johon osallistuimme ystävän kanssa kiertelemällä kirpputoreja. Okei, kotona kyllä pyykkäilin, vähän siivoilin ja tuunasin terassikalusteita mökille. Mutta heti aamusta suuntasimme Keski-Uusimaan pihalle jo ennen yhdeksää kiertelemään ja etsimään löytöjä.
Kesäisin kirpputoreilla on jotenkin niin ihana fiilis kierrellä, tutkailla ja etsiä aarteita.
Ystävän mukaan lähtikin tuo soikera turkoosi minipata. Niin söpö!

Itse löysin eilen mökin tulevan sisustuksen sävyihin veden vihreän maljakon 4 €, tästä olisi pitänyt kyllä tinkiä vaan taisin olla vielä kirppiskohmelossa :).
Arabian kaunis pullalautanen päätyy kuvausrekvisiitaksi, hinta 2 €.

Kävimme myös autolla ajelemassa ympäri Tuusulaa ja yhdeltä kadulta Lahelasta bongasimme kuusi pihakirppistä. Aivan ihana idea järjestää naapureiden kanssa Jenkkityyliin "Garage Sale"!
Mukaan jäi kaksi kansiollista leivontakortteja sekä terassikirja. Ystävän haaviin jäi keijusiipiä pikkuprinsessalle :).

Tänään starttasimme myös kohti kirppiksiä kun vauhtiin päästiin. Käytiin katsastamassa yksi kirppis Tikkurilassa joka oli pettymys mutta kun lähestyimme Vermon parkkista, silmät alkoivat kiilua aarteet mielessä.
Ja löytyihän niitä! Vallillan vedenvihreä tyynynpäällinen 2 € päätyy mökin uudelle vuodesohvalle ja pikkumies saa kesäluettavaa kolme kirjaa eurolla sekä eurolla uistimen.
Se löytöjen löytö oli Pentikin Halla-kahviastiasto sekä kuusi munakuppia. Ihastelin astiastoa koska anopin veljen mökillä  on käytössä mielestäni sama ja minusta sopii kuin nenä päähään mökkiastiastoksi. En kuitenkaan "uskaltanut" kysyä hintaa mutta minut äkättyään myyjä pomppasi äkkiä paikalle ja totesi että vie kaikki pois vitosella! Siis täh? Kyllä, viidellä eurolla.
Hän halusi vain päästä eroon koska sarjaa hällä kuulemma riittää. No empä miettinyt varmaan sekunttia pidempään kun kaivoin vitosen esille ja nappasin ihanuudet mukaan.
Mutta nyt hän se ongelman lykkäsi kun olin jo ehtinyt ostaa valkoista Teema-astiastoa mökille. Voi, voi...tämä Halla vaan sopii niin paljon paremmin että taidan päätyä huutamaan Huuto.netistä Hallaan ainakin pulla- ja ruokalautaset. Niiden valmistuksen kun Pentik on jo lopettanut.

Vermosta kurvasimme vielä Hyrylän markkinoille. Omat puulastani ovat jo parhaat päivät nähneet joten niitä hamstrasin pussillisen ja donitsivaunun ohi oli pakko mennä laput silmillä etten sortunut :).
Neulamuikut on meidän miesten herkkua mutta tällä kertaa pääsin ystävän kanssa tästäkin ohi, vaikka herkulliselta näyttikin.
Tästäpä ei sitten ohi päässytkään...
...kaunis aurinkoinen päivä ystävän kanssa päättyi muurikkalettukesteihin Trip-mehun kera. Ja tietenkin mansikkahillolla ja sokerilla, hih :).
Rakastan kyllä kierrellä kirppiksiä. Niissä on se oma tunnelmansa ja vaikka aarteita ei joka kerta löydykään niin koskaan ei tiedä milloin se "juuri se ihana" aarre sattuu kohdalle. Tästä kirppisseikkailut jatkuu ja tiedä vaikka elokuussa seuraavana Siivouspäivänä meidän pihalla on pihakirppis :).

Ja eikös se niin mene että toisen romu on toisen aarre joten kierrätetään!

1 kommentti:

Nanne kirjoitti...

Kirppikset on ihan parhaita! Itsekin ajattelin tulevana lauantaina harrastaa samaa. Toivottavasti tarttuu paljon kaikkea kivaa matkaan! Nyt on helppo salakuljettaa kaikki ostokset kotiinkin kun isäntä on reissussa. Hänkun ei oikein tykkää minun innostani vanhoihin tavaroihin... :)