sunnuntaina, lokakuuta 20, 2013

Syyslomaviikko - mökkeilyä, chillailua, pizzaa ja kotitöitä

Meidän perheellä ei ollut kummoisia syyslomasuunnitelmia, ei reissuja etelään. Päätimme että ensin chillaillaan, sitten mökki talviteloille, yhdessä oloa ja kotona pihahommia.

Kun amerikan vieraamme lähtivät maanantaina (juttua tulossa), niin pidimme pyykkäys- ja siivouspäivän. Sen jälkeen suuntasimme mökille. Hrr....mökissä oli vilpakkaa vaikkakin pohjalämmöt oli päällä. Mies oli reippaana ladannut takkaan puut, joten tulitikkuperään ja hetkessä lämpö alkoi nousemaan.
Päivä oli ihanan kuulas, mikäs siinä oli tehdä hommia. Nostettiin laiturilta penkki & portaat, jatkopäädyn kanssa mies päätti ottaa riskin. Saa nähdä missä se on keväällä :).
Roudattiin rakennustarvikkeita peräkärryyn, terassikalusteet pressujen alle, jääkaapin & kaappien siivousta, rannan siivousta....
...mitään ihmekokkailuja en tällä kertaa tehnyt. Ranut lihapullilla ja kermasoossilla. Joskus yksinkertaistakin yksinkertaisempi maistuu parhaalta.
Iltapalaksi paistoin mökissä lettuja.
Ja pitihän se saunoakin. Järveen ei toki miehenikään tohtinut, vesi kun oli vain +8,5 astetta. 

Mökkireissun jälkeen himmailtiin päivä kotona, kukin omissa oloissaan...tekee niin hyvää välillä :).

Lauantaiksi luvattiin hyvää ilmaa joten päätimme suunnata syysloman päätteeksi syömään ja Linnanmäelle Valokarnevaaleille. Me ei olla aiemmin käyty Valokarnevaaleilla joten ei ollut oikein mitään odottaa.

Ensin suuntasimme syömään, Pizza Huttiin joka on yksi meidän suosikkipizzapaikoista. Harmi on vaan että ravintoloita ei ole enään kuin Helsingissä. 
Muistan niin kun miehen kanssa nuorina haimme Espoon Tapiolasta large pizzan ja katsottiin leffoja.
Breadsticks....uuuh, ihanan rasvaisia, sopivasti maustettuja....me like!
Ja se meidän pizzasuosikki on ollut aina Spicy Hot One.
Joku noissa Pizza Hutin pizzoissa vaan on että maku on erityinen. Ai kumpa saisikin tommosen pannun ja vinkit mitä pohjassa on, mitä juustoa ja millä tuo naudanliha on maustettu.

Ja sitten hyisessä säässä Lintsille.
Upeat olivat valot, hieman pettymys että niitä ilmaisia laitteita ei ollut kuin ihan pienimmille ja mitään sen ihmeempää ei ainakaan lauantaina ollut.
Mitä nyt balleriinaa lukuunottamatta. Teki muuten mieli kysyä että onkohan kylmä?

Minä värisin ja palelin uusissa farkuissa, saappaissa ja tikkitakissa mutta olimpahan tyylikäs :).
Pikkumies nautti illasta, Vekkuli oli kuulemma parasta antia. Yritin kyllä saada kuuntelemaan Saara Aaltoa mutta "ei voi vähempää kiinnostaa" oli kommentti :).

Ilta oli superkiva, pitkästä pitkästä aikaa perheen kanssa ja sen vuoksi jätin Blogiringin syysiltaman väliin mutta välillä pitää antaa aikaa perheelle, tunteella.

Tänään sitten nukuttiin sitten koko poppoo just niin pitkään kun haluttiin. Aamupalan jälkeen ylös, ulos ja haravoimaan. Kotipiha piti saada talvikuntoon...
...ja haravointia riitti, kiitos naapurin jätti-ison koivun sekä meidän omppupuun. No, kaikki saatiin haravoitua mutta jätesäkit loppui kesken joten pussitusta pitänee jatkaa tulevalla viikolla.
Uuden terassin ikkunasta bongasin aamupäivästä ihania kuurankukkia.
Pari tuntia nuo pihahommat vei mutta ensi viikolla sitten viimeistellään.
Minulla oli myös työn alla tänään reseptikamppis asiakkaalle Blogiringin kautta, joten siinähän tämä iltapäivä vierähti. Kokeilua, paistoa, maistelua, kuvausta, somistusta...mä niin rakastan tätä minun toista työtä = bloggausta!

Kun minä valtasin keittiön, miehet lähtivät hakemaan irtsareita.
Ja aah, pikkumies toi kimpun kukkia. Olivat kuulemma miettineet pyöräilymatkalla että äippää voisi muistaa kaikista hyvistä viikon ruoista sekä huolenpidosta kukkasilla. Oih :).

Ompas ollut ihana viikko! Ihan täysin ei töistä ole voinut irtaantua vaan melkein.
Tänään vielä herkutellaan "salaisilla herkuilla" ja illallahan alkaa uusi season The Walking Dead:ista!

Ihanaa sunnuntaita lukijoille!

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Meillä taitaa tuohon Pizza Hut rakkauteen tehdä osansa se "amerikanlisä". Lätäkön toisella puolella kun pitsat on vaan niin hyviä. Kertakaikkisen hyviä!

ekku kirjoitti...

On täällä Tampereellakin Pizza Hut take away paikka. Istumatiloja vaan on vähän, jos paikan päällä haluaa syödä :) Hyviä pizzoja