maanantaina, tammikuuta 20, 2014

Loma varattu!

Kävimme viime perjantaina matkamessuilla sillä ajatuksella että kotiin ei tulla ilman varattua lomamatkaa...nooh, tultiin sitten kuitenkin :).

Eihän me osattu varata siellä vielä mitään, ja ei messuilla oikein voinutkaan mutta päätimme kuitenkin että Turkki olisi kohde ja All Inclusive -paketti. Ei olla koskaan käyty Turkissa saatikka kokeiltu "kaikki kuuluu hintaan" matkaa. Nazarin ständillä oli kuhinaa ja aktiivisia myyjiä, saimme esitteen sekä kertomuksen monestakin kohteesta.
Viikonloppuhan siinä sitten hurahti kun tutustuin läjään esitteitä ja vertailin, vertailin ja vertailin. Luin kokemuksia niin suomalaisilta keskustelupalstoilta sekä Tripadvisorista joka onkin niin hotellin kuin ravintoloiden suhteen ollut aina luotettava lähde.

Viimein sunnuntaina lähes puolen yön aikaan se tuli, fiilis että tässä se on. Meidän kohde oli se Turkki, vaikka minulla ennakkoluuloni onkin, ja Finnmatkoilta löysin neljä hyvää vaihtoehtoa alkukesän kohteeksi.

Mutta, valitako superedullinen, paljon vesiliukumäkiä, pieni kylänen vai luxus. Heh, no luxus tietenkin!
No ei vaan me päätimme tiukan budjetin koska Kalifornia saa taas jäädä ja mökillekin pitäisi saada pariaittaa ja terassia, euroset ei riitä kaikkeen.

Soitin heti aamusta Finnmatkoille ja heitin virkailijalle pari tarkentavaa kysymystä ja niin me, virkailijan kanssa. Kyllä. Päädyimme Kemeriin ja Kemer Resorttiin. Viisi tähteä joten pitäisi olla puitteet kunnossa.

Tietenkin ruokabloggaajana olen jo googlettanut buffavalikoimaa sekä à la carte -ravintoloiden valikoimaa. Vähän piti vielä tarkentavia kysymyksiä lähettää Finnmatkoille mutta ilmeisesti viiden alc-ravintolan valikoima kuuluu myös All Inclusive-pakettiin. Odottelen vielä vahvistusta koska vaikka nyt haemme perhelomaa jossa pikkumies nauttii niin minä haluan myös ruokaelämyksiä ilman lisäkuluja. Saapa nähdä mitä vastaavat, onneksi on kolme päivää ilman varausmaksua vielä aikaa vaihtaa kohdetta tai vaikka maata, näppärää!

Mutta tänne mennään ja loma on edessä! Oletkos sinä käynyt täällä tai Turkissa ja mitäs tykkäsit?
Kuva lainattu Finnmatkojen sivuilta

Mä niin toivon että kaikki on sitä mitä matkatoimiston sivuilla luvataan ja mistä netissä kirjoitellaan...en malttais odottaa!

2 kommenttia:

hyyni kirjoitti...

Oi! Tää odottaminen ja päivien laskeminen matkaan on kyllä jännittävää aikaa! Viime kesänä oltiin Kosilla poikaystäväni kanssa, ja sieltä pääsi lautalla (kesti 45min ja maksoi olisko ollut 20e naama) Turkin Bodrumiin! Päätettiin tehdä päiväretki ja napata yhdellä iskulla kaksi kärpästä! Yhdellä reissulla kaksi maata! Turkki oli ihan kiva, paljon sisäänheittäjiä ja hieman jopa pelottavia, tulivat lähelle ja hermostuivat helposti jos kyseli liikaa... ja se moskeija ja sen hoilaus monesti päivässä... vähän häiritsevää kun ei muuta kuullut mutta onneksi oltiin vaan päivä siellä. Toivottavasti teille tulee kiva reissu! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa Turkkiin! Hotellivalinnasta riippuu pitkälti tuo "moskeijahoilaus" mutta Kemerissä, voisin väittää, ei ole juurikaan tuota ongelmaa, onhan se kuitenkin turisti (ja etenkin Golf-) keskus. Hinnat ovat hyvin korkeita Kemerissä ja pelkäämpä, että jos ravintolaillalliset koostuu ravintolan AIC valikoimasta ovat ne joko aivan samanlaiset tai sitten ikävästi muita maita jäljittelevät (ie yksi ravintola "italialainen", yksi "aasialainen" jne mutta kaikki epäonnistuvat autenttisuudessa.) Kun aikoinaan olin Nazarin AIC lomalla Turkissa minulle kävi juuri näin, ja valitettavan usea ravintola hotellien ulkopuolellakin tarjoaa samaa "kansainvälistä" listaa, eli lista on n. kilometrin pituinen mutta mihinkään ei erikoistuta. Kannattaa valita ravintolat hotellin ulkopuolelta jakysyä mihin erikoistuvat. Kala on ollut useinmiten varma nakki. Samoin alueelliset ruoat (esim Adanassa kebab, Konyassa pide jne.). Kaikenkaikkiaan jos AIC maksaa mutta käy syömässä paikallisten suosimissa ravintoloissa paikallista ruokaa, ei yleensä häviä rahassa paljoa vaikka maku ei miellyttäisikään. Turkissa on ihanat ruoat, niitä ei vaan löydä hotelleista..